7 Mayıs 2008 Çarşamba

ŞOTA VEDA EDİYOR



Türkiye 1. ligi tarihindeki 3 yabancı gol kralından bir tanesi (diğerleri Alex de Souza ve Tarık Hodziç), Trabzonlu gol makinesi, gittiği bütün takımların forvet hattını bir sınıf atşatan Gürcü golcü Şota Arveladze futbolu 3 Haziran'da bırakıyor. Gürcistan'ın Boris Paichadze Stadyumu'nda özel bir maçla futbola veda edecek. Bugüne kadar forma giydiği takımlardaki bazı oyuncular da bu maça katılacaklar. Michael Laudrup, Ronald ve Frank de Boer, Claudio Caniggia, Haruna Babangida, Richard Witschge, Andrei Kanchelskis, Stefan Klos, Damiano Tommasi, Arthur Numan, Patrick Kluivert, Edgar Davids gibi oyuncular maça davet edildiler. Dinamo Tiflis, Trabzonspor, Ajax, Glasgow Rangers ve AZ takımında hep belli bir standardı korumayı başardı Şota. Bu sene hep hayali olan La Liga'da onu dizinden geçirdiği sakatlık rahat bırakmadı. O da bu sakatlık sebebi ile kramponları asmaya karar verdi. Bugüne kadar çeşitli takımlarlarla 410 lig maçına çıkan Şota toplam 246 gol kaydetti. Milli takımda da 53 maçta 42 golü var. Onun Trabzonspor'dayken bir maçta topu ceza sahası içinde kafasıyla 3 kere sektirerek attığı golü hala hafızamda.



Son olarak onu Fenerbahçe'ye karşı AZ formasıyla izlemiştik. Onun ve Koevermans'ın AZ'den ayrılışı Van Gaal'in takımını bu sene çökertti. Şimdi Van Gaal onu tekrar Alkmaar kentine getirmek istiyor. Yardımcı hoca olarak. Hollanda gazetelerinde Van Gaal'in ağzından "hayatımda gördüğüm en sportmen oyunculardan birisiydi, onu mutlaka kulübemde görmek isterim" demeci yayınlandı dün.

Gürcü oyuncuya biz de veda edelim.

3 yorum:

qfwfq dedi ki...

eskisehir macinda atmisti o golu gali ba. sezonun son maci, sampiyonluk gitti ama gol krali oldu.

serkan utlu dedi ki...

kardeşi ne alemde bu aadamın ,ARÇİL de iyi topçuydu Şota kadar tutmasa da...bu arada fıkra gibi gerçek bir olay aktarayım aynen yaşanmış :Trabzonspor eski başkanı Faruk Özak anlatıyor :"Şota ve Arçil'i getirdik. Bunlar 6 ay önce bizde kiralık oynamışlar ve çok gol atmışlardı. Biz de düşünmeden aldık. Ama kötü oynuyorlardı. Artık 4. maça geldik. Biz önde oturuyoruz, arkadan biri bağırıyor, 'Ha bu yönetim ne kadar geri zekalıdır. Aynı adamdan iki tane almış' diye."

Adsız dedi ki...

O değil de bu adam jübilesine ne bileyim hamidir, ogündür, abdullahtır, bi trabzonspordan adam çağırmamış mı?