16 Mayıs 2008 Cuma

TASFİYE NEDENİYLE ZARARINA SATIŞLAR



Herhalde Noel Gallagher bu sefer Thaksin Shinawatra'ya radyo programıyla ders vermekte kalmaz, gitarını kafasında kırabilir. Manchester City'nin başkanı takımın ikinci yarıda gösterdiği performansa sebebiyle (bununla beraber aynı takımın son yıllardaki en iyi lig derecesini almasına bakmadan) tüm takımı küçüğünden büyüğüne satış listesine koydu. Takımın genç yıldızları da dahil. Tayland'lı tüm oyunculara özel bir mektup göndererek takımın performansından memnun olmadığını ve yeni sezon öncesi tüm sözleşmeleri dondurduğunu bildirmiş. Böyle olunca Manchester City taraftarları ortak bir bildiriyle teknik direktör ve oyuncuların geleceğinin bir an önce belli olmaması halinde, sezonluk biletler için ayırdıkları parayı kenarda tutacaklarını ve bilet almayacaklarını açıkladılar.

Tabi bu futbolcular açısından da bir fırsat oldu. Zaten teknik direktör Sven-Goran Eriksson'un görevden alınacak olmasının yarattığı olumsuz havadan etkilenen Richard Dunne, kaleci Hart, Martin Petrov, Elano ve Stephen Ireland gibi oyuncular kaçık olmayan bir başkanla çalışmak için kendilerine kulüp aramaya başladılar. İngiltere'de genelde teknik adamların uzun ömürlü olmaları dikkat çeken bir konudur. Thaksin futbolcu, hoca demeden beğenmediğini değiştirme gibi bir yola gidince anında taraftarlar ve basından "futboldan anlamıyor" damgasını yedi tabi ki. İki konu var ilgimi çeken, ikisi de şaşırtıcı ve gıpta ettiğim konular. Birincisi bizde genelde teknik direktörler yönetimler tarafından (çok uzun olmasa da) bir yere kadar korunur ama taraftarlar daha ikinci üçüncü haftada homurtu çıkarmaya başlarlar. İngiltere'de taraftarlar hocaların baş savunucusu. İkinci olarak da aynen kombine bilet ve taraftarlara yapılan muamele yazılarında belirttiğim gibi, yukarıdaki örnekte de görüldüğü üzere demek ki örgütlenip kombine konusunda tavır almak mümkün olabiliyormuş. O yazıda yazdığımızı tekrarlayalım. "Bir gün Türkiye'de tüm taraftarlar birbirlerini düşünüp üstüste 4 maça gitmeseler, o ülkede neler olur kimse düşünüyor mu? Ya da kombine bilet satışının ilk 2 ayında kimse kombine almasa."

1 yorum:

a.c. sedef dedi ki...

hart pomepy e gidebilir malum james çok yaşlı bir de sakatlık çıktı şimdi hart'ın çok iyi kaleci olduğunu düşünüyorum ne dersiniz??