Petrol krallarının futbolla olan ilişkisi sadece yaşı ilerlemiş Avrupalı oyuncuları Katar Ligi'ne getirmekle kalmayacak görüntü o. Zira Katar hem 2016 Olimpiyatları'na hem de 2018 Dünya Kupası'na adaylığını açıkladı. Herhalde birini reddetseler diğerini kabul ederler mantığıyla gidiyorlar. Bu işin şakası tabi, aslında Katar Olimpiyat Komitesi Başkanı Hassan Ali bin Ali'nin belirttiği gibi işin içine para ve spnsor desteği girince bunu dile getirmek zor değil. Şimdiden sponsorlardan 21 milyon dolarlık bir destek sağlanmış durumda (ki Blatter ülkenin Dünya Kupası adaylığını yeni açıkladı).
Tabi Katar Dünya Kupası yarışında önemli ülkelerle yarışacak, Kanada, Meksika, Avustralya, Çin, Yunanistan, İngiltere, Rusya, ABD, İspanya, Portekiz ve Benelux devletleri (Belçika, Hollanda, Lüksemburg). Kupa 2010'da Güney Afrika'da, 2014'te Brezilya'da düzenleneceğinden Avrupa, Kuzey Amerika, Asya veya Avsutralya kıtaları aday olabiliyor. Şahsi görüşüm İngiltere ve Avustralya'nın bir adım öne çıktığı. FIFA'nın uzak diyarlardaki futbol endüstrisini geliştirmek için yaptığı hamleler 1994'te ABD, 2002'de Güney Kore/Japonya ve 2010'daki Güney Afrika Cumhuriyeti kararlarında çok açık biçimde görüldü. Dolayısı ile Avustralya önemli bir aday olarak öne çıkıyor.
2018 Dünya Kupası için bir önemli aday da Filistin-İsrail işbirliği. Bununla ilgili sivil toplum kuruluşları fitili ateşledi ama ben kendimi bildim bileli savaşta olan bu iki ülkenin bir gün bir dünya kupası düzenleme ihtimali çok zayıf geliyor.
1 yorum:
Çin'de, Kanada'da ve özellikle Avustralya'da olmasın.Saat farkı çok kötü oluyor.Japonyadakinde neyse ki sabah oluyordu da izleyebiliyorduk. Avustralya da olursa izleyemeyiz herhalde..Bu arada Türkiye neden Avrupa Şampiyonası ya da Dünya Kupasına falan aday olmuyor.. Bakın Yunaistan bile olimpiyatlardan sonra Dünya Kupasına da aday olmuş. Londra Olimpiyatları aldı şimdi de Dünya Kupasına aday..yeter bir kere de biz alsak ne olur?
Yorum Gönder