23 Temmuz 2008 Çarşamba

BROKEN WINGS



















Haber İtalya'dan olunca çok şaşırmamak gerekiyor. Napoli şehrinin Campania beldesi eşrafında ün yapan Camorra mafyasından Casalesi ailesi uyuşturucu ticaretinden kazandığı 24 milyon euroyu Macaristan'dan İtalya'ya sevkettikten sonra parayı aklamanın yolunun kulüp satın almaktan geçtiğini düşününce gidip Lazio başkanı Claudio Lotito'nun kapısını çalıyorlar. Tabi pek nazikçe değil. Kulüpteki hisselerini kendilerine devretmesini emreden bir zorlama ile tabi ki. İşin içinde eski Lazio'lu futbolcu Giorgio Chinaglia da var. Bu Chinaglia'nın ilk hadisesi değil. İtalyan futbolcu geçtiğimiz sene de kulüp hisselerindeki usulsüz uyglamalar sebebiyle tutuklanan 9 kişilik grubun içindeydi. Bu onun Lazio kulübü üzerinden gerçekleştirilen kara para operasyonundaki ikinci rolü ve tutuklanması. İtalyan polisi toplam 7 kişiyi tutukladı. Operasyonun adı "Broken Wings". "Kırık Kanatlar" anlamına geliyor ki, Lazio'nun amblemindeki kartala bir gönderme. İişin içinde bu sefer Lazio'nun taraftar grubu Irriducibili de var. Casalesilerin dünyaca ünlü taraftar grubundan başkanı etkilemek için yardım aldığı da bildiriliyor. Kısacası İtalya'da işler karışacak gibi. Tabi Roma taraftarlarına konuşacak konu çıktı o da işin eğlencesi.

3 yorum:

ShadoW dedi ki...

İtalya kulüp yönetimi olarak türkiyeye benziyor. Aynı olaylar bizde de cereyan ediyor. Ama iş adalet ve hukuk sistemine gelince sanırım orada bu sistemi işleten insanlar daha cesur ve kararlı. Ülkemizde bu tip hadiselerin üstü mümkün olduğunca çabuk kapatılırken orada durum tersine.

Roma taraftarlarına da uyarım şu: orası italya. gülme komşuna gelir başına demişler..Eğlenceye gelince: Şöyle mafya usülü bir çif kösele ayakkabının altında resmeder mi Bu amblemi roma taraftarları? yaparlar mı yaparlar.

Adsız dedi ki...

Kara para aklanmış mı,yoksa aklanmak üzeremiymiş?Lotito geri vites yapmış mı yapmamış mı?

Ayrıca Irriducibili Lotito'yu nasıl etkileyecekmiş ki.Bu Lotito değil mi tribünün kafa adamlarından Toffolo'yu vurduran.Kim kimi korkutacakmış.Peh!

Ha stadın her bi yanındaki "Lotito Vattene" lerden bahsediliyor ise, bende varım işin içinde.Defol git Lotito.

Russell dedi ki...

deneme..