25 Temmuz 2008 Cuma

GREEN STREET TEKAÜT















West Ham United'ın sezon öncesi hazırlıkları için geçtiğimiz hafta yaptığı Kanada yolculuğu ve Columbus Crew maçı tam bir kabusa dönüştü. Önce futbolcular sonra da meşhur "green street elite" fırsatlar ülkesinden refüze olup geri döndüler. İş ilk önce ABD yolculuğu sırasında başladı. West Ham kulübünde uçak bileti işlerini kim hallediyorsa eli sıkı bir arkadaşmış onu anladık. Oyuncular ilk olarak daha önce örneğine rastlamadığım şekilde 1 yerine 2 uçakla seyahat etmek zorunda bırakıldılar daha sonra da yolculuklarını Economy Class'da yapmak zorunda kaldılar. Yani halk arasında birinci mevki diye tabir edilen Business Class'ın arkasında kalan biz sefil ortalama insanların arasında. Şİkayet etmiş tabi oyuncular, "istesek bir haftalık maaşla uçağı kapatırız bu ne rezalet" diye (ondan sonra da Lampard ile Joe Cole neden West Ham'dan gitti diye dövünüyorlar). Tabi daha başlarına geleceklerden habersiz biçimde. Futbolcuların yediği şamar yetmemiş tribünde de nasibini almış takım.

İngiltere'nin en meşhur "casuals" gruplarından "Green Street Elite" ve"Inter City Firm" mensubu 30 kadar taraftar, ABD Ligi takımlarından Columbus Crew ile oynanan maçta kuzey doğu tribününde bulunan "Hudson Street Hooligans" grubu mensubu 100 kadar azılı Columbus taraftarının yanına oturunca karizmayı çizdirmişler. Bu iş öyle kot pantolonla adam kovalamaya, ağıza kredi kartı sökmeye benzemez, Ohio çiftliklerinde tek kolu ile sığırla güreşen adam var karşında. Dayağı yemişler tabi. Yetmemiş polisin biber gazını da yiyip tutuklanıp götürülmüşler. Hatta maçı izleyen Arsenal taraftarı Peter Witham "ömrüm boyunca Premier Lig maçlarına giderim, böyle bir meydan dayağını ilk kez görüyorum" diyor. Özellikle aşağıdaki 3 numaralı videoyu izleyin derim. Tipik bir tavuk boğazlama aksiyonu göreceksiniz. Elijah Wood tıfılını oynattınız, bu hale geldiniz derim başka bir şey demem West Ham taraftarlarına. Şimdi Steve Harris'le Bruce Dickinson mahalleyi toplayıp Ohio'ya gitmezler mi?

Tabi bu olaydan sonra "Hudson Street Hooligans" grubunu incelemek farz oldu.

1 , 2, 3, 4

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu İngilizler'in ellerindeki dandik şeylerin reklâmını yapmadaki başarılarına hayrânım. Bu GSE filmlere konu olmuştu, Türkiye'de olsalar meydan dayağı yiyecekleri en az 8 deplasman var.

mustafa taha dedi ki...

Taraftar deyince Toronto FC ve Red Patch Boys ile Northend Elite üstüne Kuzey Amerikalı taraftar grubu tanımam. Columbus Crew deyince tek kelime gerekiyor galiba "ırkçı"...