Gırtlak için az yere girip çıkmadık şu İstanbul’da. Ancak bunca tecrübe gösteriyor ki, (istisnalar kaideyi bozmaz) salaş ve gösterişsiz mekanlarda ummadığın hatta bir daha hayatında tadamayacağın lezzetleri yakalayabilirsin. Bunlardan bir tanesi de Bostancı’da, meşhur kokoreççi Yılmaz abilerin (Üçel) yan tarafındaki istasyona paralel sokağın girişindeki dürümcüdür.
Etinin lezzeti bir kenara dürümün içine koyduğu domatesli soğanlı sumak ve bilimum baharatla yoğrulmuş, adına ezme denen o şaheser karışım orasını bizim için vazgeçilmez yaptı belki de. El mahareti fazla bir abimiz (son dönemde tezgaha pek geçmiyor) özellikle azalan ezmeyi tazelerken malzemeleri öyle bir hazırlıyor ki, tiyatro seyreder gibi karşısına geçiveriyorsunuz. Bir de aynı abinin önünden geçen çaycıya “Naber Meksika’nın para birimi” tadında olan yaratıcı esprileri var, gecenin bir yarısı alkol duvarını aştığımızdan mıdır nedir bizi güldüren. Başlık da ordan zaten.. 5 dakikada bir “Eveeeett Radio Forex’de canli yayındasınız” diye bağırmasından.
İngiltere'den Türkiye'ye arabayla yolculuk
-
“Hayatımda yediğim en iyi dondurmaydı” dedi Ozan. Ömrünün henüz 5 yıl 6
ayının geride kaldığını düşününce çok iddialı bir açıklama gibi
gelmeyebilir. Ama...
4 yıl önce
1 yorum:
"naber Meksinanın para birimi" süper yaa yattım yerlere valla :D:D:D:D
Yorum Gönder