6 Ağustos 2008 Çarşamba

EFSANE ÇİZGİ ROMAN KARAKTERLERİ 5/10 : TOMMİKS





Nasıl çocukluğumuzu değiştiren çizgi film kahramanlarında varsa, nasıl sinema karakterlerinde varsa çizgi roman dünyasında da yaş odunla girişilecek kahramanlar vardır ki Tommiks isimli İtalyan efsane yaratıcı üçlü EsseGesse'nin (Giovanni Sinchetto, Dario Guzzon ve Pietro Sartoris) Capitan Miki adı ile piyasaya sürdüğü çizgi roman kahramanıdır. Türekiye'de çizgi romanı ilk yayınlayan Ceylan Yayınları haklı olarak bu rezalet ismi değiştirmiş ve Tommiks'e döndürmüştür ama karakterin dayaklık karakterini kaldıramamışlardır. Zira sizi bilmem ama Tommiks yolda görseniz gıcık kapacağınız bir tiptir.







Efendim Tommiks 15 yaşında Nevada çöllerinde rancer (bildiğimiz köy korucusudur aslında bana sorarsanız da karizma olsun diye Amerikalılar bu şahıslara rancer demektedir) olarak at koşturmaya başlayan bir kahramanımızdır ve Kulver Kalesi adı altında sürekli adamlarını çevre eyaletlerdeki kalelere yardıma gönderen ve kalede hiçbir zaman adamını bırakmayan işgüzar Albay Brown'ın yönettiği mekanda cirit atar. Can dostları üfürükçülükten başka bir numarasını görmediğimiz kumarbaz Doktor Salasso ve her daim zom olan ağzında diş kalmamış Konyakçıdır.Konyakçı kannımca Nevada genelevlerinden birinde doğmuştur zira bırakın anası babasını adı bile pek belli değildir ya aslında gerçek adı Doppio Rhum'dur. Arkadaş seçimi olduğu kadar hatun seçimi de rezalet olan Tommiks Albay Brown'ın çelimsiz kızı Suzi'ye vurgundur ama bara girip süt içen adamdan ne kadar numara beklerseniz Tommiks'in de hatun tavlamadaki becerisi o kadardır. Zira Suzi'yi görünce kızarır, eli ayağına dolaşır. 18 yıl boyunca Suzi nasıl bu Tommmiks'e dayanmıştır, nasıl kaleye gelen giden onca askere kendini bırakmamıştır hala şaşarım. Hoş belki de Suzi o kucaktan o kucağadır da bizim haberimiz yoktur. Zira "o lahzada" biz Tommiks'i siyularla arabuluculuk yapar halde görürüz. Ayrıca bu arkadaşın nasıl yüzbaşı olduğu, general bir amcası olup olmadığı muammalar arasındadır. Zira çocukluğundan bildiğimiz Tommiks ne bir askeri okul görmüştür, ne acemi birliğine teslim olmuştur ne de bir asker yoklamasına gitmiştir. Normalde Türkiye'de olsa Bakaya muamelesinden inzibatların götüreceği adam 2 ayda nasıl yüzbaşı olmuştur hala düşünürüm. Nitekim Albay Brown Mississipi'ye tayin olunca yüzbaşılıkta kalmış ömrünü 3 yıldızla tamamlamıştır. Zaten saçlarını öyle ortadan ayıran adamdan orduya morduya hayır gelmez. Buna ancak sock, pack, tock diye girişeceksin. Arada swisssss de olacak tabi....
















Serinin tümü için

2 yorum:

Adsız dedi ki...

capitan miki deki orjinal adı doppio rhum konyakçının ama türkçeye romcu veya duble rom diye çevirmek garip geldiğinden konyakçı demişler.bari viskici deselerdi çünkü o yıllarda amerika da konyak falan ne arardıki.

aşkın dedi ki...

İnsanlar ikiz yaratılmıştır: konyakçı= Kazım Kanat
Sock diyorum başka da birşey demiyorum