21 Ağustos 2008 Perşembe

HUGO LLORIS





















Fabien Barthez’den sonra Fransız kalesinin, aslında iyi bir kaleci olan Coupet’ye ragmen emin ellerde olmadığı EURO 2008’de net biçimde görüldü. Hoş Barthez de aman aman bir kaleci olmadı hiçbir zaman ama en azından omuzunda bir Dünya bir Avrupa Şampiyonluğu ve Manchester United’da yaşadığı başarıların apoleti vardı. Yine aynı şekilde Coupet de Lyon kalesini korumadığı zamanlar Lyon’un bocaladığına geçmişte tanık olduk. Fransız kaleci Atletico Madrid’in yolunu tutunca Lyon yöneticileri çareyi tatil beldesi Nice’de buldular.

22 yaşındaki Hugo Lloris bu sene üst üste 7 şampiyonluk yaşamış bir kalecinin eldivenlerini devralacak. Aslında bu görev için gerekli olan yeteneklere sehip görülüyor. Henüz 20 yaşında Nice kalesini teslim aldı ve 2006-07 sezonunda takımının kalesini 37 maçta koruyarak tam 13 maçı gol yemeden bitirmeyi başardı. Nice gibi orta sıralara oynayan bir takım için harika bir rakam. Tabi bu performans Avrupa’nın önde gelen kulüplerini pesine düşürdü. Milan ve Tottenham onu geçtiğimiz sezon Nice’teki son sezonunda takibe aldılar. Ancak o oynama garantisini alabildiği Lyon’u seçti. 8.5 milyon euro gibi bir kaleci için oldukça yüksek sayılabilecek bir bedelle geldi takıma. Bu sene 1 numaralı forma onda olacak. Avrupa futbolunun gelecekteki en iyi kalecilerden birisi ve Fransız milli takımının eldivenlerinin muhtemel sahibi olarak gosteriliyor. Henüz A milli olmadı ama 21 yaş altı ve B milli takımlarında boy gösterdi.

Lloris kısa ve uzun mesafe tanımadan cepheden gelen toplarda inanılmaz refleksleri olan bir kaleci. Tabi bunda henüz 21 yaşında olmasının da etkisi büyük. Özellikle yıllar geçip tecrübe kazandıkça, ki Lyon’un kalesinde Şampiyonlar Ligi’nde bunu kolaylıkla yapacaktır, çok daha iyi olacaktır. Tek bildiğim Casillas’ın Real Madrid’in kalesine ilk geçtiği zamanki halinden çok daha iyi bir kaleciyle karşı karşıya olduğumuz. Bu senenin kesinlikle parlayan yıldızlarından olacaktır. Gelecekte bir Arsene Wenger ve Arsenal yolculuğu yaşayabilir.

1 yorum:

khortytsya dedi ki...

football manager efsanesi aynı zamanda. aceto tabiriyle çift "l" lilerden. lyon-toulouse maçını izlemiş biri olaraktan lloris'i beğendiğimi söyleyebilirim.