17 Eylül 2008 Çarşamba

ANTON ZEMLIANUKHIN



















Türkiye liglerinin en ilginç adamlarından birisi bugünlerde Giresun şehrinde ikamet ediyor. Anton Zemlianukhin. Fenerbahçeli Alex'le kıyaslandığı için bir çok kaynakta "Alex" ismine de rastlayabilirsiniz. Kendisi 19 yaşında bir Kırgız. Herkesin konuştuğu şey taç atış tarzı. Daha önce dünya üzerinde bir kaç futbolcuda da gördüğümüz stil onda da var. Taç çizgisinin gerilerine kadar gidip koşarak çizgiye kadar gelmek ve orada takla atarak taç atışını yapmak. Dolayısı ile internet aleminde "tsubasa" yakıştırması yapılıyor onun için. Ama aslında incelenmesi gereken başka özellikleri var. Giresunspor'a katılış hikayesi oldukça ilginç. Geçtiğimiz yılın şubat ayında Giresun'a gelen 3 Kırgız genç denenmek istediklerini söylüyorlar ve bu süreç sonunda Alex takıma kabul ediliyor. Bank Asya Ligi'nde Türki Cumhuriyetlerdeki oyuncuların yabancı statüsü dışında kalmasından yararlanan Giresun onu A takım maçlarında oynatıyordu. Bu sene sınırlamanın tamamen kalkması dolayısıyla onu etkilemedi. Kendisi Bank Asya Ligi'nin en genç yabancı futbolcusu. Geçen sezon 4 golün altına imzasını koydu ve Giresunspor'un çok şey beklediği oyunculardan birisi. Tabi başarıdan çok maddi olarak. Zira 2012 yılına kadar sözleşme imzaladılar oyuncuyla. Defansın arasına çok iyi girebilen ve çok iyi boş koşular yapabilen bir oyuncu. Tarz olarak Alex ile ne kadar alakası yoksa ilk bakışta Javier Saviola'nın birkaç santim uzununu andırıyor. Eğer fiziğini biraz daha geliştirip boyunu bi kaç santim uzatırsa Türk futbolunun en ilginç keşiflerinden birisi olabilir. Giresunspor'un 5 ile 20 YTL arasında değişen maç biletleriin Anton'u görmek için hiç düşünülmeden satın alındığı söyleniyor. Bu hafta Samsunspor'u deplasmanda 4-0 mağlup eden Giresunspor'da perdeyi açan isimdi. Gelecek sezon onu ve taklalarını Süper Lig'de ve Kırgızistan milli takımında görme ihtimalimiz oldukça fazla.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

internette görmüştüm o süper taç atışlarını.Sırf onları görmek için bile gidilir maçlara :)

Adsız dedi ki...

İnternette görmüştüm o süper taç atışları.Sırf onu görmek için bile gidilir maçlara :)

cankalender dedi ki...

Videosunu buradan izleyebilirsiniz.

http://www.alkislarlayasiyorum.com/?sayfa=356a192b7913b04c54574d18c28d46e6395428ab&icerikno=d672cba6873194e0f31a63b645ad5a840c5fbbb3

Free Siyaset dedi ki...

acilen Türk yapılmalı :)

Adsız dedi ki...

ben izledim o kadar iyi bir futbolcu değil sadece taç atışları bize göre biraz ters.taklaları da güzel.futbolu sıradan bir futbolcu.