18 Şubat 2010 Perşembe

FC DE RAKT

















Bayan futbolu ilk piyasaya çıktığında yapılan sığ yorumları hepimiz hatırlıyoruz. "Göğüs göğüse mücadele güzel olur" mu dersiniz, "bunların yatarak müdahaleleri başka olur" mu dersiniz, "karamboller çok zevkli olur" mu dersiniz her türlü yorum vardı. Anlatacağım hadise alt liglerde meydana geldiği için rastlamamış olabilirsiniz. Hollanda'nın güneyinde yer alan "Noord Brabant" eyaletinde bulunan Uden şehrinin FC de Rakt takımının bayan futbolcularının kıyafetleri Hollanda futbolunun gündemine oturmuş durumda. Çünkü takımın oyuncuları formalarının altına şort değil etek giyiyorlar. Bu kulübün bayanlar kategorisindeki tüm yaş grubu takımlarında aynı.

















Aslında takım henüz resmi olarak hiçbir maça çıkmadı, ama eyaletin yerel radyolarından Radio 538'e verdikleri röportaj ve çektirdikleri takım posterini görünce,Hollanda'lı otoriteler futbol kurallarını hatırlatma gereği duydular. Takımın oyuncuları eteğin hareket serbestisi açısından daha avantajlı olduğunu ve içinde daha rahat hareket ettiklerini söylüyorlar. Öte yandan futbol kuralları müsabakalarda forma altına mutlak surette şort giyilmesini öngörüyor. Hollanda federasyonu geçtiğimiz yıl bu konuyu konuşmak için toplantılar düzenledi. Ülke çapında yayın yapan SBS 6 ve Belçika kanalı Nostalgia da Uden'li bayanları çeşitli haberlere konu yaptılar. Tabi Hollanda federasyonundan onay çıksaydı yıllardır "bizi İngiltere Premier Ligi'ne alın" diye kapıda bekleyen Rangers ve Celtic bu sefer ellerinde İskoç etekleri ile soluğu FA'in kapısında alırlar mıydı bilemem.

8 yorum:

simurg35 dedi ki...

rakt ı gördükten sonra fb yi bırakıyom :)

AbSurDMaN dedi ki...

Bunların yatarak müdahaleleri de bir başka olur ha :D

varol döken dedi ki...

atıl blog istemiyoruz... uden şehri ne kadar uzak, al mikrofonu git bir röportaj yap, iki resim çek, 10 şınav çek... ya da ben gönüllü soyunayım artık blogun röportaj işine!

Adsız dedi ki...

bayan tenisçiler de etek giyiyor altlarında başka bir şey olacak şekilde.sorun maçta 2 tane değil de 22 tane etekli bayan olması mı?

Fabio Luciano dedi ki...

blog yazarları ve yorumcuları olarak para toplayıp bu takımı satın almayı öneriyorum.dutchman girişimlere başlasın.

başkan zaten belli.varol döken.

menajer(o manada değil lan hemen yanlış anlama) dutchman.ee artık masörde ben olurum.

bu arada ilk fotodaki sağdan üçüncü abla da frikik bilerek mi veriliyor acep tartışmalarını alevlendirir.o ne şuh bakış öyle :)

pietrus dedi ki...

yalnız üst sırayla alt sıra arasındaki belirgin güzellik farkı neden acaba.bi kasıt ararım ben bu işte:)

varol döken dedi ki...

üst sırayla alt sıra arasındaki güzellik farkını bulup çıkaran yorumcuyu da başka yerde bulamazsın sayın dutchman... okuyucuya çemkirme, kucakla okuyucuyu, dur o kadar kucaklama, ayıp oluyor ha...

@luciano
yok ya başkan olup tribünde mi oturacağım... ben öyle takıma masör olurum masör:)

Unknown dedi ki...

kalecisiz mi oynuyolar?