5 Eylül 2008 Cuma

KÜPESİ EKSİK

























Alan Curbishley West Ham United menajerliği görevinden istifa etti 2 gün önce. Ana sebep olarak da takımın transfer döneminde diğer kulüplerin hamlelerine karşılık verememesini gösterdi. Tabi sıradan bir ligde bu bahane absürd kalabilir ama sadece yaz döneminde 600 milyon poundun üstünde bir paranın döndüğü bir ligde anlaşılır olabilir. West Ham yönetimi 30 adet day belirlemiş durumda. Zaten üst düzey bir ligde takım çalıştırabilecek kaç taneteknik adam boşta diye sormak lazım.Listeye Steve Harris'le Bruce Dickinson'ı da mı dahil ettiler bilemiyorum. 2 gündür Hırvatistan milli takımı teknik direktörü ve eski West Ham'lı Slaven Bilic'in adı geçiyordu. Bugün bir başka eski Hammers daha çıkageldi. Paolo Di Canio. Londra kulübünde oynadığı 4 yıl taraftarların onu gelmiş geçmiş en iyiWest Ham onbirine seçmesine yetti. Bu dönemde hem FIFA Fair-play ödülü hem de 8 maç oynamama cezası almış arıza bir adam Di Canio. Ancak futbolculuğunda arıza olan adamlar kulübeye oturunca hafiften sakinleşiyorlar. Roy Keane ve Frank Rijkaard bunun güzel bir örneği. Bu işte tabi West Ham United genel direktörlüğüne Mart ayında atanan İtalyan Gianlcua Nani'nin de varlığının etkisi var. Nani,Adrea Pirlo ve Luca Toni gibi isimleri futbol dünyasına kazandıran çok iyi bir futbolcu avcısı aynı zamanda. İş taraftarların kalbinde yatana kalırsa Di Canio çok ağır basar. Ama kariyer ve karakter Bilic'i bir adım öne çıkarıyor. Her ne kadar West Ham'ı çok sevse de West Ham karar ekibi Mussolini yanlısı bir aşırı sağcıyı Londra gibi bir şehrin en köklü kulüplerinden birisinin başıan getirmek yerine, daha ılımlı ve küpeli bir çağdaş teknik adamı tercih edeceklerdir. Sayı bu hafta sonu 5-6 kişiye düşer. Atama olduğunda da yazıyı hatırlarız.

2 yorum:

kafagöz dedi ki...

Guardian'da Biliç'in Hırvatistan milli takımında kalacağını söylediği yazıyor. Diğer adaylar Houllier, Donadoni ve Zola imiş.

http://www.guardian.co.uk/football/2008/sep/05/westhamunited.sunderland

GK dedi ki...

Di Canio Cisco Roma'yı çalıştırıyordu sanırım en son.Zaten futbolu da orada bıraktı.Antrenörlük kariyeri nasıldı,nasıl olur bilemiyorum ama yakışır Paolo'ya.