22 Ekim 2008 Çarşamba

BİR GALLETTI YETER Mİ?













Olympiakos`ta eksikler ve sorunlar dağ gibi ancak Valverde Galatasaray maçı için çok iddialı. İddialı olmasının sebebleri de az değil ne de olsa elinde çok fazla yıldız oyuncu var. Taraftar da Valverde`nin UEFA kupasındaki final tecrübesine ve takımın yıldızlarına çok güveniyor. Bu yıldızların başındaysa Galletti var. Galletti son haftaların en popüler ismi. Dün dutchman`in koyduğu manşetteki gibi basın bile takımla ilgilenmeyi bıraktı bir süredir. Varsa yoksa Galletti. Takımın durumuyla ilgili demeçleri bile Valverde`den değil Galletti`nin ağzından duyuyoruz.

Galletti sezon başında cok fazla kendini gösterememişti aslında. Son maçlarla yükselişe geçti. Özellikle AEK derbisindeki performansıyla da önümüzdeki yılların kaptanlık pazubandını garantiye aldı deniyor. Takımın kötü gittiği anlarda hırsı skoru değiştirmeye yetiyor. Geçen haftasonu oynanan Panthrakikos maçı da bunlardan biriydi. Maçın 0-0 devam ettiği 60. dakikalarda kaçırdığı penaltı sonrası, sinirlenip 1 dakika sonra bulduğu gol, ardından faul atışından bulduğu ikinci gol ve 7 dakika içinde gelen 2-0 lik galibiyet. 6. haftanın MVP`si seçilmesine yetti de arttı bile. Şu an takımda 5 golle en skorer oyuncu. Geçen sezonu 3 golle bitirdiğini düşünürsek sanırım Galatasaray için ekstra önlem gerekiyor Galletti`ye karsi. Ancak Galletti`nin deplasman maçlarındaki performansı da her zaman bekleneni vermiyor.

Takımdaki diğer skorerler Diogo ve Kovacevic, Galletti`nin en iyi anlaştığı oyuncular. 21 yaşındaki Diogo, Yunanistan futbolunun en pahalı transferi olarak çok şey beklenen isim. Klübün cebi dolgun başkanı Kokkalis, Diogo`yu geleceğin yıldızı olarak gördüğünü ve zaten kendisini Arsenal ve Real`in elinden yatırım amaçlı kaptığını gizlemiyor. Ancak Diogo 15 milyon avroya varan yatırıma değer mi biraz muamma. Çünkü henüz mükemmel futbolunu göremedik.

Valverde`nin en büyük sıkıntısı Galletti`nin orta sahada yükünü hafifleten Stoltidis`in yarın oynamayacak olması. Ama Galletti onun için de açıklamalar yapıyor. “Onsuz zor ama kazanmamız çok önemli.” Takımın diğer önemli eksikleri ise Djordjevic, Raul Bravo, Leonardo ve Dudu. Defansta milli oyuncu Antzas`ın oynaması kesinleşti gibi. Orta sahada ise yunan oyuncular ile Leto görev alacak. Şimdi bunca eksiğe rağmen Galletti takımını kurtarabilecek mi merak konusu...

by Mafalda

5 yorum:

aksilaz dedi ki...

diogo yok sanırım

liquefied dedi ki...

Diogo'nun akıetinden haberi olan var mı acaba? her yerde farklı bilgiler var. :)

Temur dedi ki...

Eksikler: Stoltidis, Raul Bravo, Djordevic, Dudu

Ampalos dedi ki...

Our experiense says that when the president of Olympiakos is present... Olympiakos has a lot of chances to win... Interesting match tonight. I see draw 2-2


P.S. Dont forget, the turkish bet is typically in his hand...

Frapppedaki dedi ki...

Diogo`nun oynamayacagini gormedim hicbir yerde. Mehmet Demirkol bile yazmis enteresan. Yazdigi Papadopoulos dogru durust takima girmeyen bi adam. Diger Papadopoulos`la karistirmis.