6 Ekim 2008 Pazartesi

KÜLLERİN İÇİNDEN


















Bundan aşağı yukarı 1,5 yıl önce Hollanda'da 2006-07 sezonunun son haftasına lider girdi AZ. Şampiyonluk için Excelsir deplasmanında kazanması halinde aynı puanda olduğu Ajax ve PSV'nin sonuçlarına bakmayacaktı bile. Yükselme play-off'larına kalmayı garantilemiş Excelsior'a 3-2 mağlup oldular. Son golü 90. dakikada yiyerek. O günden 20 Eylül 2008 tarihine kadar 17 ay geçti. AZ bu 17 ay boyunca hep yokuş aşağı gitti. Excelsio deplasmanında son haftada PSV'ye verdikleri şampiyonluğun şokunu atlatamadılar. Forvet hattının ve takımın en önemli oyuncuları Kovermars PSV'ye, Şota Levante'ye gitti. Defansın sigortası De Cler Feyenoord'un yolunu tuttu. Van Gaal yepyeni bir takım kurdu ama işler istediği gibi gitmedi. Geçtiğimiz sezonun son bölümünde küme düşme korkusu bile yaşadılar. Van Gaal sezon sonu takımdan ayrılacağını açıkladı. Önce taraftarlar, sonra yönetim son olarak da "kendimizi sana göstermek istiyoruz" diyen takım onu görevde tuttu. Bu sezon lige 2 mağlubiyetle başladılar. 13 Eylül'de ADO deplasmanında gelen 3-0'lık bozgun yolun sonuna gelindiğini gösteriyordu. Van Gaal maç sonrası "uzun süredir oynadığımız en iyi futbolu oynadık" dediğinde Hollanda'da alay konusu oldu. 1 hafta sonra PSV ile oynanacak maç Van Gaal'in son maçı olabilirdi.

Olmadı. PSV'yi 1-0 mağlup ettiler. Geçen hafta Willem deplasmanında 5-2 kazandılar. Bu hafta Sparta Rotterdam'ı içerde 6-0 mağlup ettiler. 3 haftada 12 gol yolladılar rakip kaleye.(düzeltme için teşekkürler) Uzun süreden sonra takıma dönen Mounir El Hamdaoui 3 hafta içinde gol krallığında 6 golle iddialı duruma geldi. 21 yaşındaki Belçikalı Moussa Dembélé de gollerini sıralamaya başladı. Aylardır 2 maç üstüste kazanamamışken 3 hafta üstüste kazanmayı başardılar. Küllerinden doğmak üzereler. Fatih Terim 1997-98 sezonunda Gençlerbirliği deplasmanında alınan 3-2'lik mağlubiyetten sonra Faruk Süren yönetimine kapalı kapılar ardında istifasını vermiş ancak Süren yönetimi Türkiye'de pek görülmedik biçimde istifayı kabul etmeyerek Terim'i görevin başında tutmuştu. 2,5 yıl sonra Terim kulübüne 1 UEFA Kupası ve 3 şampiyonluk daha getirmişti. Louis Van Gaal de bu dönüm noktalarından birisi olabilir. Özellikle Feyenoord, PSV ve Ajax sezona iyi başlamamışken.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Olmadı. PSV'yi 1-0 mağlup ettiler. Geçen hafta Willem deplasmanında 5-2 kazandılar. Bu hafta Sparta Rotterdam'ı içerde 6-0 mağlup ettiler. 3 haftada 10 gol yolladılar rakip kaleye.

Değil 12 gol olacak