16 Ekim 2008 Perşembe

MASTÜRBATÖRSPOR


























Futbol tarihinin en güzel tesadüflerinden birisi. Deportivo Wanka. Peru futbolunda 1996 yılında kurulmuş ekiplerden birisi. Blogun İngilizce bilen, özellikle İngiltere'de yaşayıp, sokak dilini bilen okuyucuları şimdiden tebessüm etmişlerdir. Wanka kelimesi İngilizce'de "mastürbasyon yapan kimse" anlamına gelen "wanker" kelimesinin okunuşu ile aynı okunuşa sahip. Deportivo ise İspanyolcada "spor" anlamına geliyor."Mastürbatörspor" spor oluyor anlayacağınız.Yani bir İngiliz'e bu hafta "Deportivo Wanka bu hafta ne yapar?" derseniz tekma tokat girişebilir. 2006 yılında kulübün firması tarihindeki en büyük merchandising satışını gerçekleştirdi. Ama İngiltere'de. 1 haftada 1.000 forma sattılar. Hatta bir çok talep de karşılıksız kaldı. Hepsinin üzerinde takımın ismi yer alıyordu tabi. Takımın ismindeki Wanka kelimesi ise kuruldukları şehir Huancayo'da kökleri bulunan Wanka aşiretinden geliyor. Aşiretin hepsi "wanker" anlayacağınız. Ben bunu bir İngiliz'e anlatamam açıkçası.

İlginç isim demişken Uganda Süper Ligi'ne de dikkat çekmek istiyorum. Daha önce ilginç takım isimlerini inceleyen bir yazı yazmıştık ama bu ligin hangi takımına el atsanız karşınıza bir cevher çıkıyor. Aşağıda göreceğiniz gibi Uganda Süper Ligi'nin adını değiştirip "Uganda Meslek Odaları Turnuvası" yapsalar pek bir şey değişmeyecekmiş. Takım isimlerini sayıyorum, Kampala City Council FC, Kinyara Sugar Works FC, Uganda Revenue Authority FC, Police FC, Uganda Commercial Bank, Kayunga Tax Collectors böyle gidiyor....Tabi yine Ítróttarfelag Fuglafjarðar'dan iyidir o ayrı. Buna tezahürat da yapılmaz. Re re re ra ra ra Ítróttarfelag Fuglafjarðarsdahgdjasdgajgsdaıysgdajıgdja şampiyon. Ne dedim ben ya?

8 yorum:

Ortega dedi ki...

İstanbul Büyükşehir Belediyespor taraftarı n'apsın peki?

Kolay mı bu isimdeki bir takıma tezahürat yapmak :D

ertug dedi ki...

venkır ne zamandan beri vanka diye okunuyor hocam?

Yigit dedi ki...

Ingilizler ingiliz aksaniyla konustuklarindan beri ertug =)

Adsız dedi ki...

capon Allah iyiliğini versin yav ağzımdan kahveyi pıskırttım rezil oldu monitor :))

Ferman

B. dedi ki...

insan taraftarı düşünür takımı kurarken :)

Adsız dedi ki...

Açık konuşmak gerekirse tek İngiliz arkadaşımın Wanker'ı 'vanka' diye telaffuz ettiğini duymadım. venkı-venkır-vankır oluyor ama vanka olmadı hiç. Yine de rahatlıkla çıkarılabilir dediğin gibi, tebessüm de eder İngilizler ama tam okunuşu bu değil.

Flying Dutchman dedi ki...

Konuya açıklık getirmek gerekirse, pure English aksanında bu kelimeyi "venkır" şeklinde okuyan kimseye rastlamak çok zordur, bu aksanda other kelimesi "ada" gibi okunur misal..kelimenin sonunda bir sesli harfi izleyen "r" harfi varsa onu söylemeyip kalınlaştırırlar.

Ayrıca 1000 t-shirt de boşuna satılmamıştır herhalde :))

Consigliere dedi ki...

eheheh bunların derbileri falan olurmuş:)

Ítróttarfelag Fuglafjarðar

Pöasdöaaösdaö Fuglafjarðar