24 Ekim 2008 Cuma
TÜRK TELEVİZYON TARİHİNİN EN İYİ 10 DİZİSİ
Türk televizyonları yeni milenyuma belli bir süredir devam ettirdikleri son derece basit, sığ, niteliksiz yayın anlayışlarını daha da dibe çekerek girdiler. Bir ara Türkiye çapında yayın yapan kanalların tümünde toplam 150'nin üstünde dizi olduğu söyleniyordu. Tabi bu işte yapımcıların büyük parmağı var. Film yapımcılarını da televizyon dizilerinin yapımcılarını da hiçbir zaman sevmem, sevmeyeceğim. Bir filmin ya da dizinin kalitesi, sanatsal değeri, seyirciye kazandırdığı onlar için önemli değildir. Onlar için tek bir önemli şey vardır. Ceplerini doldurmak. Bu beyaz perdede hasılat ile televizyon ekranında rekla gelirleri ile olur. Türkiye'de seyirciyi tv ekranına bağlamanın reçetesi çok basit. Biraz futbol, biraz dedikodu, biraz milliyetçilik duygularını okşama ve alabildiğince kullanılan bastırılmış cinsellik duyguları. Türk dizileri özellikle sonuncusunu çok iyi kullandılar. TV tarihinin en büyük fiyaskolarından Kurtlar Vadisi ve türevleri de milliyetçilik yönünü. Hemen hemen her dizide bacak boyu ve göğüs ölçüleri sebebi ile oyuncu kadrosuna katılan nice canlandırma kabiliyetsizi isimler gördük. Tabi yapımcıların moda bir savunmaları var. "Bu kadar dizi Amerika'da yapılıyor"..İyi de Amerika senin 1,5 saat süren sit-com'unu 20-22 dakika, 2,5 saat dramayı 40-42 dakika olarak sunuyor. Dolayısıyla insanı 2 öğün boyunca ekrana bağlamıyor. Türk insanı, özellikle de sinema ve tv yayınlarındaki seçiciliği maalesef gelişmemiş Türk insanı yorgun geçen bir günün sonunda eve kendini attığında 2-3 saat boyunca bu niteliksiz dizilere mahkum kalarak beynini uyuşturuyor ve gelişmeyen yanını geliştirme şansını hiç bulamıyor. 5 günü bu yayınlara teslim etmiş durumdayız. Elle tutulur cinste olanların sayısı dürüst olmak gerekirse 2 veya 3'ü geçmez. Tamamen bayağılık kokanlar, vasatın bir hayli altındakiler ve vasat olanlardan oluşan çok uzun bir liste var. Aşağıda bu çöplüğün içinde tarih boyunca sivrilmiş, parıldayan örneklerden oluşan bir liste var. Tabi körlerin ülkesinde tek gözlülerin kral olması gibi biraz zeka parıltısı göstermek bizim için yeterli bu hengamenin içinde. Belirteyim listede iyiden kötüye gibi bir sıralama yok, rakamlar sadece sayılabilmesi açısından konuldu.
1-Varsayalım İsmail: Bildiğim kadarıyla Türk televizyon tarihinin ilk absürd dizisi. İşin içinde Ferhan Şensoy olunca absürdlüğün olmaması mümkün değil zaten. 1986 yapımı dizi İsmail adındaki kahramanının sürreal rüyaları üzerine konuluydu. Terry Gilliam filmlerinden fırlamış gibi duran bir tasarım ve sanat yönetmenliği Şensoy'un zeka pırıltılı esprileri ile birleştiğinde ortaya çok iyi br eser çıkmıtşı. Bugün böyle bir dizinin türk kanallarında yer bulması mümkün değil. Kompresör bey, Apostrof abi, Menkul bey, Sektirmez Hanım, Kayın ve Maun Anne gibi efsane karakterlerin bulunduğu dizi kısa bir süre yayınlandıktan sonra Türkiye sınırlarına fazla geldiğinden yayından kalktı.
2-Gülşen Abi: İşte bir minimal şaheser daha. Can Barslan'ın senaryosuna devlet ve şehir tiyatroları oyuncularının yanına yıllanmış şarapları ve başlarına da Haluk Bilginer'i koyunca zaten başarı reçetesi gelmiş demektir. Metod oyunculuğunu Türkiye'de tartışmasız en iyi gerçekleştiren adam Bilginer'in "Bana Washington Höst gazetesinden iş teklifi var" ve benzer diyaloglarla bezenmiş dizisi bir gazetede kendisine ayrılan Güzin Abla'dan bozma köşede görev yapan erkek bir dert dermanının genelde ofis hayatı üzerine olan hikayesi anlatılıyordu. TRT-2 dizilerinden olması onu zaten bambaşka bir yere yerleştiriyordu ki, bilenler bilir TRT-2'de yayınlanan bir programın kafadan maça 3-0 önde başladığını.
3-Şaşıfelek Çıkmazı: Yine minimal ve küçük insanların hikayelerini anlatarak başarıya ulaşan bir dizi. Fikret Kuşkan, Füsun Demirel, Cem Davran, Selçuk Yöntem, Derya Alabora ve henüz aklı ratinge kaçmamış bir Tamer Karadağlı'yı barındıran bu enfes dizi aynı zamanda Çağan Irmak'ın ilk çıkışlarındandır ki Irmak bu dizi sayesinde Fikret Kuşkan'ı favori oyuncusu haline getirmiştir. Dizi bugün hala sadık izleyicileri tarafından (ki bizim valide de bir tanesidir) gelmiş geçmiş en iyi Türk dizisi olarak anılır. Ne ilginçtir ki yine prime-time'da yayınlanan bir dizi değil, ana haber öncesi klasiklerinden.
4-Sıdıka: Söylenecek pek bir şeyin olmadığı Atilla Atalay eseri. Ana karakterlerden birisinin adının Baturalp Dinçdarı olduğu bir dizinin komik olmaması mümkün mü? Hem de bu karakter bi ninja hocasıysa. Aileyi oluşturan 4 oyuncu ve yan karakterlerin neredeyse tümünün Şaşıfelek Çıkmazı kadrosundan olması bu dizinin başarısının bir göstergesidir zaten. Dizinin finalinden sonra çekilen zorlama re-union başarılı olmadan sahneden çekildi. Özellikle Baturalp hocanın "ne o Samim kiremitlerine dokunmamışsın" ve "bizde cam şişe bulunmaz yenge, biz onları yiyoruz" gibi diyalogları insanı yerlere yeksan edicidir. Tabi bir de Kenar vardır. Önce Şafak Sezer sonra Tv tarihinin en büyük sürprizlerinden birisi olarak Yaşar Kurt tarafından canlandırılan.
5-Kaygısızlar: Türk televizyon tarihinin en başarılı dizisi kusura bakmayın. Gani Müjde gibi bir adam hem bunu hem de Kahpe Bizans gibi bir felaketi nasıl yapabilmiştir hala düşünürüm. Kaygısızlar bir çok yönden Türkiye sınırlarını aşar. Bir kere oyunculuklar üst düzey değildir, çocuk oyuncuların tümü ve bölüme sırf saniyelik espriler için girenlerin tümü kendi sesleriyle oynamazlar ve çok kötü bir performans sergilerler, her yanıyla bir B-filmini andırır Kaygısızlar. Ama toplamı bir efsane yaratır işte. Hep yazdım yine yazmak istiyorum. Bir bölümde polis sorgulamak için Memnun Kaygısız'ı aramaktadır. Mahaleden birisine Memnun'un eşgali sorulur. Cevap gelir: "Memur bey vallahi tam bilmiyorum da Bizimkiler dizisinde kapıcı Cafer'i oynayan bir adam var ya, aynen ona benziyor"....Türk televizyonlarında bu derece zeki bir espriyi 10 senede bir görüyoruz. Dizi ayrıca yine televizyon tarihimize geçen Kültigin gibi efsane ötesi bir karakteri de barındırır. Şoray Uzun da kariyerinin en iyi performansını vermiştir.
6-Sultan Makamı: Listenin en yeni dizisi. Sırf benim gibi modern Türk televizyonculuğuna ön yargılı bir adamın fikrini bile değiştirebilmesi açısından önemli bulurum diziyi. Tabi bildik reçete burada da hakim. İstanbul'un ayak basılmamış bir mahallesi, küçük hayatlar, güçlü oyunculuklar ve Kazım Koyuncu'nun enfes melodileri. Şevket Çoruh, Başak Köklükaya, Ayşen Gruda, Ruhi Sarı, Uğur Polat, Dolunay Soysert gibi çok sağlam performansların verildiği dizi Yılmaz Güney'e ve sinema sanatına bir dolu gönderme içeriyordu. Ancak her kaliteli dizide olduğu gibi ömrü 2 sezondan fazla sürmedi.
7-Bizimkiler: Yine sözün bittiği yerlerden birisi. Bu dizinin beni kendisine hayran bıraktıran yanı senaryodaki kopmaların olmaması, tam bir oyunculuk okulun dönüşmesi ve konsepte olan saygı sebebiyle karakterlerin uzun yıllar boyunca hiç bir değişime uğramamasıdır. Katilin ezdiği çöp bidonları, Ayla hanımın kedisi ve melodisi bile değişmeyen Halil Pazarlama...Kapıcı Cafer'in 15 yıl boyunca ıslıkla çaldığı "İpek Mendil" şarkısı bile değişmemiştir. Katil, Çaycı Abbas, Cemil, Cenap, Tahtakafa Raşit, İbrikçi, Sabri Bey gibi karakterlerin efsaneleştiği dizi kannımca Erdal Özyağcılar döneminde çok daha üst düzeydedir. Zira aynı dönemde Yaman Okay gibi bir usta da dizinin kadrosundadır.
8-Karanlıkta Koşanlar: Haluk Bilginer ve Uğur Yücel'in birbirinden rol çalmadan nasıl 2 dev performans sergilenirin kanıtını verdikleri TRT yapımı. Ahmet Ümit'in senaryosunu ve yazdığı ve her anında onun parmağını hissettiğimiz dizi yazarından da anlaşılacağı üzere bir polisiye örneğiydi ama Yılan Hikayesi tarzı 8. sınıf polisiye değil. Usta Koksal Engür'ün de bu ikiliye eşlik ettiği dizi her kaliteli Türk yapımında olduğu gibi sadece 1 sezon ve 10 bölüm sürdü ve gayet ustaca anlatılan bir finalle son buldu.
9-Yeditepe İstanbul: Oyuncular Şaşıfelek Çıkmazı'ndan, mekan Sultan Makamı'ndan, Zuhal Olcay ve Emre Kınay'ı da eklediğinizde ortaya çıkan yine bir arka mahalle hikayesi. Dizinin en önemli tarafı insanların kendini özdeşleştirebileceği aşık çiftler üzerinden gitmesi ve bunu genelde güçlü diyaloglar üzerinden yapmasıydı. Dizinin en önemli yanlarından birisi de Türk sinemasının en güzel kadınlarından olan Itır Esen'in uzun yıllar sonra seyirciyle buluştuğu dizi olmasıdır.
10-Kavanozdaki Adam: Selvi Boylum Al Yazmalım'ın usta yardımcısı Ahmet Mekin'in beyin nakli yapılmış bir adamı canlandırdığı bu psikolojik dizi TRT'nin tarihindeki en garip işlerden bir başkasıdır. Dizi 4 bölüm sürmüştür ve sanki bir Radiohead veya Tool şarkısı dinliyormuşsunuz hissi bırakır insanda. Beyin nakli sonucu kendisini bir köylü zanneden Mekin'in performansının öne çıktığı bu film aynen Varsayalım İsmail gibi sürreal bir konuyu komedi değil psikolojik bir gerili tabanına oturtuyordu.
Listeyi bitirirken dikkat çekilmesi gereken bir formül var. Çok kalabalık olmayan bir kadro, TRT, iyi bir senaryo yazarı ve en fazla 15-20 bölüm. Türk televizyonlarının kayda değer dizileri hep bu formülü kullanmışlardır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
31 yorum:
Burada Super Baba da olmaliydi zannimca.
ikinci baharı da görmek isterdik abi bu listede, tadı hala damağımda
kaygısızlarda bir bölümde benim aklımda yer etmekte ve hala gülmekteyim. sanırım kültigin in aşık olduğu kız taksi çağırıyor ya da elemanın sevdiği kız yoldan taksi geçerken sesleniyorlar.
-Taksi.
taksici kafayı uzatıyor camdan ve;
-Yolcu.
diyip devam ediyor. süper bir sahnedir.
Abi tüm secimlerine canı gönülden katılıyorum,@Canarino'nun dediği gibi Şevket Altuğ,Sümer Tilmaç,İsmet Ay'lı süper kadro ve Oya-Bora'nın müziğiyle Süper Baba listede olabilirdi ama şahsen gözlerim Ekmek Teknesinide aradı.
Benim kendi ilk üçüm ise şöyle
1-Yeditepe İstanbul
2-Ekmek Teknesi
3-Kaygısızlar
Ferman
Bencede bu listeye süper baba yakışırdı gibime geliyor. Belki birde Perihan Abla hiç fena olmazdı. Yenilerden ise İlk sezonu çok kaliteli ikinci sezonu ise çok geç ve çok abidik başladığından ortada kalan Uğur Yücel projesi Alacakaranlıkta eklenebilirdi belki. Özellikle o dizinin kötü adam tercihlerini düşününce gerçekten çok başarılıydı. Ha birde Bir Demet Tiyatro buraya giderdi ama listede sonuçta 10 diziyi içeriyor
Gelelim seçimlerden izlemiş olduklarıma. Kaygısızlar için söyleyecek söz bulmam zor. Zaten bir dizi 5-6 kanal dolaşıp 7-8 kez ara verip tekrar başlıyorsa o dizide iş vardır. Ben on çok birinci star dönemini severim. Hani şu elemanın hamburgecide iş bulduğu Burcuya açılmaya kastığı dönemler. Ayşen Grudanın tamirci olması gibi detaylarlada hatırlanır. Ama asıl bomba o dönemki esprilerdir. İsmail kurban koç getirip traş ederek kesmesinin istenmesi gibi basit ama feci şekilde güldüren espriler vardır.
Şaşıfelek Çıkmazı ve Yeditepe İstanbul için çok fazla şey denir ama kısaca efsane demek bence yeterli.
Sıdıka ise bence inanılmaz diyalogları ile kendine hayran bırakırdı. Kaç dizinin karakteri amerikan başkanına frigofrik kutuda aşure yollarki. Tabi Ninja efendi ve Apartman yengesi diyaloglarıda ayrı efsanedir.
Bizimkiler denince ise Aykut Orayın çöp tenekelerini devirerek park etmesi gelir aklıma hep.
Gülşen Abiyi ben çok kişi izlemez keşfeden bir tek ben war sanırdım. Ama yıllar geçtikçe gördümki baya sağlam bir izleyici kitlesi varmış. Süper pinti patron Selim Naşit unutulmazdı.
Kim ne derse desin ister siddet icerikli ister baska birsey,bir sosyal demokrat ve yuksek muhendis olarak soyluyorum ki gelmis gecmis en iyi dizi senaryosu,kurgusu,muzikleri (oyunculuk sadece Istemi Betil le sinirli maalesef)ile Kurtlar Vadisi dir.
kaygısızlar dizisi bence de mükemmeldi. intihar etmek isteyen mahallelinin berber ismail'e gitmesi, kültigin'in adamlarının adının alper tunga ve kürşat olması, üç tarafa geçip memnun'un oğlu eleman'ı döven bu üçlüden birinin eleman'ı boş köşeye savurduktan sonra, yoldan geçen adama "birader dayağa dördüncü ol" demesi ve daha bir sürü ayrıntı bu diziyi efsaneler arasına kolaylıkla sokar.
yine harika bir en iyi 10.. eline sağlık.
haluk bilginer ve zuhal olcay'ın birlikte rol aldıgı medeni haller vardı bir de. çok sağlam bir diziydi ama pek kıymeti bilinmedi.
Sultan Makamı'nın tadına hakikaten doyamadık yanlış hatırlamıyorsam diziyi sıradan sayılabilecek bir bölümle öylece bitirivermişlerdi de içimize oturmuştu.
Bir de Kanal D'de Erdal Özyağcılar'ın başrolünde oynadığı Sevdakondu isimli bir dizi vardı biraz sabredilse o da çok hoş bir dizi olacaktı ama...
Listeye ekleyebileceğim dizi olsa olsa 7 Numara'dır, herhalde galiba sanursam :)
7 Numarayı da şahsen bu listede görmek isterdim. Yine bir trt yapımı. süper diyaloglar ve birbirine tam oturan karakterler."herhalde,galiba,sanırsam..." diye devam eden replikler kırıp geçirir. Bir "amanini mor koyun..." var :D
Kurtlar Vadisi diyen arkadaş güzel demiş, oyunculuk sıfır.Keza senaryo da zaten gündemden apartma.
Geriye ne kalıyor? Afra tafralı embesil diyaloglar ve testereyle kafa kesme..
Üniversite okumuş insanlar ''Türkiye gerçekleri için izliyorum'' diyor.E aslanım boşuna mı deniyor ''kitap okuyun'' diye.
Bakın isim yabancı değil, Soner Yalçın'ın Reis ve Bay Pipo kitapları vardır, kaçı bunları okudu?
Sen aynı aşçının yaptığı iyi yemeği değil berbat olanını yiyorsun, iyi olanından haberin olmadığı için de önündekini iyi zannediyorsun.
Yazıyı tatlı bitirelim bari, yine Kaygısızlar esprisi:
''Kepçe''yi evlat edinmek isteyen para babası görünümlü kötü adam ''her istediğiniz karşılanacak'' der.Herkes isteğini sıralar, Ayşen Gruda şöyle der:
-Ben gelirken yolda bileziğimi düşürdüm
Listeye katılmakla birlikte 3 ekleme yapmak istiyorum...
Süper Baba ve İkinci Bahar da olmalıydı bence..
ama bu ikisinden daha da önemlisi, daha TÜRK TELEVİZYON TARİHİNİN EN İYİ 10 DİZİSİ başlığını gördüğümde Flying Dutchman kesin yazmıştır diye düşündüğüm Haluk Bilginer ve Türkan Şoraylı "Tatlı Hayat" bu listede olmalıydı diye düşünüyorum...
listede komedi yapımlarına çok yer verilmiş. yine de kötü bir liste değil. ama sanırım komedilere ayrı bir liste dahi yapılabilir. yani, bu seçenin değil, yapımcıların eğilimi gibi geldi bana.
gurbetçiler ve çemberimde gül oya da düşünülebilirdi.
tarzınızı beğebndim. biraz daha tÜrk dizileri izlenmenizi tavsiye ediyorum.
Süper Baba ve İkinci Bahar eklemeleri geleceğini yazarken daha biliyordum
bu 2 diziyi koymamamın sebepleri dizileri sevmemem başka birnedeni yok aslında :)
Süper Baba'da Fiko karakterinin sürekli kadınlar arasında mekik dokumasını ve şehre her gelene tutulmasını çok zayıf bulmuşitum
İkinci Bahar daha iyiceydi ama anlattığı hikayeye göre çok toz pembe bitti sonu ki genelde gerçek hayatta böyle olmaz. Çok gerçeküstüydü bazı bölümleri
ama tabi nice reazil örneğin arasında bu diziler yine el üstünde tutulur o ayrı mesele
Kurtlar Vadisi olayına girmeyeceğim ayrıca 3 sayfa yazılır. Hakikaten Türk geçnliğinin o dizi karşısında geçirdiği zamana gerçekten üzülüyorum.
Super babaya ben de katiliyorum, kalp krizi gecirip hayata donmeli diziyi iyi diziler listesine koymayacaksin arkadas :) Herkes su da olsa demis ben de ekleyim o zaman, bir demet tiyatro. Saldiray abi, zabita irfan, zuleyha gibi saglam ve orijinal karakterleri yillardir goremiyoruz. Derya Alaborali Sasifelek de gordugum en asmis Turk dizisiydi, bir Sidika'yi bir de Sasifelek'i ozluyorum cidden.
abi super baba ve perihan abla olmaliydi diye dusundum bende ayrica kim ne derse desin sadece ilk 2-3 sezonundan dolayi kurtlar vadisi girmeliydi listeye, dikkat edersen filmi, teror, pusu felan demiyorum hatta 4. sezon bile aklimdan gecmedi ama ilk 3 sezonu icin listede olmali, hatirlamiyormusuz bir ara sokaklarda insan yoktu yaa persembe aksamlari 9dan sonra.
seçimler gayet şık olmuş, bu listeye tek eklenebilecek -ki bazı arkadaşlar değinmiş- "Medeni Haller" var..."sultan Makamı" olmasa da olur...
Sıdıka'da Kenar'ı en uzun oynayan Ümit Çırak'a haksızlık yapılmış biraz...
Ekmek teknesi de hakikaten sağlamdır. Listeyi zorlar her haliyle.
Memnun Kaygısız'ın, Bizimkiler'de oynayan Cafer'e benzetilmesi espirisinin bir benzeride Tatlı Kaçıklar dizisinde olmuştu.
Erol Günaydın'ın canlandırdığı Raziye karakteri torunu tarafından Çiçek Taksi'deki Ramazan Amca'ya benzetilmiş,bir güzel azar yemişti.Bende tam Leman tadında olan bu espiriye çok gülmüştüm.Arkadaş meclislerinde hala anlatırım.
Kaygısızlar'ı her denk geldiğimde izlememe rağmen oradakini kaçırmışım demekki.
Ferhan Şensoy'un "Boş Gezenin Kalfası" dizisi vardır bir de. Rasim Öztekin kalfayı oynar, Ferhan Şensoy boş gezeni. Sürekli Konfüçyus'tan dersler verirdi kalfasına. Benim listemde de bir numarada o vardır:)
en efsanesi 7 numara,olgun şimşek yeter.
Star'ın reyting kontenjanından yediği enfes bir alternatif dizi vardı, bilen bilir: Oğlum adam Olacak
Sultan Makamı ve Yedi Tepe İstanbul'un diyaloglarını aynı yabancı diziler gibi kafamıza kazıyan Ali Hulvi Hünkar'ın ta kendisidir. Oyunculuklar mükemmeldir ama senaryo herşeyin önüne geçer bu iki dizide de.
Sultan Makamı'ndan hatırladığım bir diyalog vardır ki doktor Uğur Polat tarafından söylenir;
"Açardık onların küçücük kalplerine, kalp üzerinde durduğumuz bir şeydi"
TRT dizileri mütamadiyen tekrar ettiği için çoğu kez izledim ama Sultan Makamı'nı bir kez izleyebildik malesef.
Unutulan ve benim listemde kesinlikle olan başka bir TRT dizisi, Geçmiş Bahar Mimozaları (Rutkay Aziz, Filiz Akın, Nurseli İdiz, Müşfik Kenter) ile atv'de yayınlanan Çatısız Kadınlar
Bir de şunu eklemem lazım, Mahinur Ergun lütfen sahalara geri dön, çok özledik. Yanına Lale Mansur'u da al:)
AB..
bence listede şu diziler kesin olmalıydı;
1-7Numara
2-Süper Baba
3-Ekmek Teknesi
bazıları da olmayabilirdi.Bazılarını zaten bilmiyorum.Yine de güzel çalışma..
listede olmayanlardan bahsetmk gerekirse;
1-oğlum adam olacak
2-boş gezen ve kalfası
3-geçmiş bahar mimozaları
4-tatlı kaçıklar
5-umut taksi(genelde bilinmez bu,yılmaz erdoğanın ilk projesi ve trt deydi sanırım..)
ilk aklıma gelenler..liste gayet sağlam..
bir de trt patentli olnları ve star
tv'den olanlarını bazen tekrarr ediyorlar.genelde sabaha karşı tv izleyenler yakalayabilir.
bir de dizi harici tv filmlerinden de bahsetmek gerek.benim unuttamadığım;
1 figüran(sırrı)..selçuk yöntem harikadır bu yapımda..
2-oyuncu eskisi(ya da aktör eskisi)..ferhan şensoy'un süper işlerindendir..
Kaygısızların DVD'si filan bulunabilir mi?
yitik efsane "baskul ailesi " unutulmus ..kiniyorum (guven pazarlama adi komandit ltd $ti)
ben de listeteye ve tüm yorumlara katılıyorum..kendimce bir liste yapmak istiyorum:) rakamlar sırayı gösteriyor, yoksa hepsi birbirinden degerli diziler:)
1-perihan abla
2-uzaylı zekiye
3-bizimkiler
4-gülşen abi
5-eyvah babam
6-kaygısızlar
7-7 numara
8-tatlı hayat
9-sıdıka
10-ikinci bahar
yabancı dizilerden :
1-dallas
2-alf
3-kara şimşek
4-cosby ailesi
5-emret bakanım
6-hayat agacı
7-yalan rüzgarı
8-A takımı
9-altın kızlar
10-görevimiz tehlike
çizgi filmler:
1-güneşin oğlu sabastiyan
2-alice harikalar diyarında
3-voltran
4-uçan kaz
5-clementin
6-varyemez amca
7-tom ve jery, twety, bugs bunny,duffy duck, donald duck,road runner,vb WARNER BROS serisi
8-ninja kaplumbagalar
9-polyanna
10-kalimero
11-red kit:)
neden 10:) şunu 20 yapsak:)
1-perihan abla
2-uzaylı zekiye
3-bizimkiler
4-süper baba
5-bir demet tiyatro
6-ikinci bahar
7-7 numara
8-ayrılsak da beraberiz
9-en son babalar duyar
10- kaygısızlar
11-tatlı hayat
12-gülşen abi
13-mahallenin muhtarları
14-tatlı kaçıklar
15-kaynanalar(tekin akmansoy..)
16-sıdıka
17-bizim mahalle
18-ekmek teknesi
19-kuruntu ailesi
20-baskül ailesi
YABANCI DİZİ:
1-MAVİ AY
2-ZORLU İKİLİ
3-KARA ŞİMŞEK
4-ALF
5-COSBY AİLESİ
6-DALLAS
7-GÖREVİMİZ TEHLİKE
8-ZİYARETÇİLER
9- A TAKIMI
10-UZAY YOLU
11-EMRET BAKANIM
12-SÜPER BABANNE
13-HAYAT AGACI
14-YALAN RUZGARI
15- ZENGİNLER DE AGLAR
16-CHARLES İŞ BAŞINDA
17-MARİA
18-KÜÇÜK EV
19-ALTIN KIZLAR
20-YAY(WİLİAM TEL)
ÇİZGİ FİLMLER:
1- voltran
2- uçan kaz
3- walt disney(danıld duck, pluto,varyemez amca..vb)
4 Warner Bros ( twety, tom ve jery, road runner, bugs bunny,...vb)
5- alice harikalar diyarında
6- clementine
7- polyanna
8-red kit
9- taş devri
10- jetgiller
11 güneşin oglu sabastiyan
12- calimero
13- yakari
14- he-men ve she ra
15- şirinler
16- ninja kaplumbagalar
17- tenten
18- pembe panter
19- temel reis
20- wikingler
Kimse 83 yapimi kucuk aga'dan bahsetmemis.oyuncu kadrosuna bir bakin bakalim, turk televizyon tarihinde dizi bazinda boyle bir kadro varmi?
Yorum Gönder