3 Aralık 2008 Çarşamba

ŞİMDİ EFT'Yİ ÇIKARIYORUM


Guus Hiddink'in Rus milli takımının başına geçmesinde Roman Abramovich'in parmağının olduğunu bilmeyen yok. Avrupa futboluna nice büyük yıldız kazandıran, bugün 74 yaşına gelmiş olan Hollandalı yetenek profesörü Piet De Visser 2006'da Rus milli takımı hoca ararken ve kendisi de Abramovich'in kulübü Chelsea için oyuncu avcılığı ve Abramovich'in akıl hocalığı gibi görevleri yürütürken Rus patronu arıyor ve PSV'nin baş scoutu olarak görev yaptığı yıllarda da takımın başında olan Hiddink'i öneriyor. Kısa sürede Hiddink atanıyor göreve. Oldukça yüksek bir maaşla. Ruslar 1988'de oynadıklar Avrupa Şampiyonası finalinden sonra ilk kez bir büyük turnuvada Hiddink ile başarı kazandılar ve son dörde kaldılar. Bu süreçte yer alan Hollandalıların yolun sonunda son yılların en sevilen Hollanda takımını kupadan etmesi de kaderin bir cilvesi ve futbolun güzelliği işte.

Hiddink'in maaşı yıllık 7 milyon euro. Rusya'da görev yapan tüm teknik adamların (kulüp takımları dahil) maaşını ödeyen futbol fonunun yıllık bütçesi ise 19 milyon euro. Sadece Hiddink bu büyük meblağı kaldırınca fon 3 ay önce topu attı tabi. Bunun Advocaat'ı var, Laudrup'u var, var da var. Son 3 aydır Hiddink'in futbol fonunu da içeren anlaşması gereğince ödenmesi gereken paralar ödenemiyordu ve bugün olayın tatlıya bağlanmasından sonra çıkan haberler, Hollandalı'nın görevden ayrılmayı bile düşündüğünü ortaya çıkardı. Peki olay nasıl tatlıya bağlandı? Abramovich hadiseyi duyuyor. Tek bir telefonla Hiddink'in hesabına 3,6 milyon euroyu çıkartıyor. Ortalık süt liman. Söz konusu fonun yöneticisi Sergei Kapkov, Abramovich'in fona doğrudan nakit girişi yaptığını doğruladı.

Bu olay aramızda kalsın, yoksa Türk spor yazarları Rusya'da doğmadıklarına üzülürler bunu duyarlarsa. Hepsine yarın köşe yazısı çıkmıştı. Hiddink'in Maaşı.


Hiç yorum yok: