31 Ocak 2009 Cumartesi

SERENA TER ATTI

















Nasıl başlık ama. Fotomaç mode on. 19 Ağustos 1995'teki Mike Tyson-Peter McNeeley maçını izleyenler hatırlar. Gece yarısı yataklarımızdan kalkıp ağırsiklet unvan maçını izleyelim diyenler 10 dakika sonra yatağa geri gitmişlerdi. Maç öncesi buzdolabından abur cubur almaya gidenler de yerlerine oturduklarında "eee hani maçı televizyon veriyordu" diye boş gözlerle ekrana bakmışlardı zira maç bitmişti ve Peter McNeeley daha 89. saniyede Tyson'ın buldozer etkisindeki yumruklarıyla yerle bir olmuş ve çekilmişti. Serena Williams-Dinara Safina maçı da böyle bir maçtı işte. Kahvaltı fonunda güzel bir maç izleyelim amacıyla. 59 dakika sürdü. Serena Williams 6-0 ve 6-3'lük setlerle kazandı. Maçın özetini şöyle vereyim size. Serena Williams'ın ilk servisinden kazandığı puanın oranı % 95 (20/21), Dinara Safina'nın ise % 52 (15/29). Daha ikinci oyunda maçın nasıl geçeceği belli olmuştu. Serena Williams kendi oyunlarında ilk servisi çok etkili atıyor, Safina ya çevirdiği topları dışarı atıyor ya da Wiliams ikinci vuruşta oyunu bitiriyordu. Safina'nın servislerinde ise Rus tenisçi ancak ikinci servisleri, onu da çift hatadan kaçınmak içni oldukça yavaş atıyor, Williams da bu yavaş topları çapraz çizgiye passing-shotlarla çiviliyordu. Bütün maç böyle geçti. Serena Williams hiç "challenge" hakkını kullanmadı, bir kaç tane tartışmalı hakem kararı olmasına rağmen. Çünkü "nasıl olsa bir sonraki puanı alırım" havasındaydı.


















Amerikalı tenisçinin daha 1 gün önce çiftler finali oynamış olması ve üstüste 2 gün 35 derecede ve oldukça yüksek nemde maç oynayıp ikincisini rakibini bu derece ezerek kazanması onun ne kadar güçlü bir tenisçi olduğunu gösteriyor. Dünya sıralamasının yeni bir numarası Serena Williams.

6 yorum:

Cthulhu dedi ki...

Küçükken TED'de oynarken Williams kardeşler Lipton Open'a gelmişlerdi. Hatta biri oynamıştı da, biz de ballboyluk yapıyorduk o zamanlar TED'de.

Onlar da o zaman çok küçüktü tabi, meşhur da değillerdi. Gençlerde oynuyorlardı.

Sonra sonra idrak ettim ben zaten.

Alex Volkov dedi ki...

Mükemmel bir maçtı.

Adsız dedi ki...

Serena ve Safina'nın maçtan sonraki konuşmaları ,özellikle Serena'nın neşeli hal ve tavrı çok daha güzeldi maça göre.Korkarım erkekler finali de Nadal-Verdasco yarı finalini çok aratacak ve beklenenden kısa sürecek,umarım yanılırım .
Ahmet

Sosyal_FB dedi ki...

Eski bir numara kimdi? Cikaramadim.

Adsız dedi ki...

@Canarino :))))
Deşme hocamın yarasını

Ayrıca maç mükemmel demek valla ayıp kaçmış biraz sevgili Alex.50 kusur dakikada Safina rezil olmuş özet bu.Şurası gerçekki Henin'in,Clijsters'in,Hingis'in genç yaşta bırakması Marianın bir türlü düzelememesi WTA yi fena sarsmış durumda,turun en zevksiz yılını izleyeceğiz bu sene..

Ferman

turhanatakan dedi ki...

uzun sakatlıklara ve daha 27sinde olmasına rağmen 10 tekler ve galiba 8 çiftler şampiyonluğu var serenanın. bizde genelde insan evladı değil diye bakılır williams kardeşlere ama herhalde hakkını teslim etmek gerek, graf sonrası en iyi bayan tenisçi için bir numaralı aday serena.