26 Şubat 2009 Perşembe

10 DAKİKADA ABEL BALBO
















1994 Dünya Kupası'nın öne çıkardığı isimlerdendir Abel Balbo. Arjantin milli takımının Maradona'nın etkisiyle turnuvaya fırtına gibi bir başlangıç yaptığı turnuvada, Diego'nun doping testini geçememesi sonucu grup maçlarının ikincisinden itibaren turnuvaya onsuz devam etmek zorunda kalan milli takımın önemli oyuncularındandı ki 2. turda oynanan Romanya maçında da rakip filelere bıraktığı bir gol vardır. 1989-2002 yılları arasında Serie A'da mücadele etti Balbo ve özellikle 90'lı yılların ortalarında Roma formasıyla önemli işlere imza attı. Boca Juniors ile kariyerini noktaladığından beri futbol dünyasında pek görünmemişti ki dönüşü muhteşem oldu. Daha önce seyir defterinde tarihin en kısa süre görevde kalan hocası (10 dakika) Leroy Rosenior'dan bahsetmiştik. Roseniro artık bu dalda yalnız değil zira Abel Balbo İtalyan Serie B takımı Treviso ile rekora ortak oldu.

Treviso Serie B'nin dibinde. Teknik direktör Luca Gotti'nin yerine Arjantin'liyi getirdiler. Balbo antrenmana çıkmış, sahaya şöyle bir bakmış, "ne yaptım ben?" diyip 10 dakika sonra geri girmiş ve "istifa ediyorum" demiş. Bir adam atandığı kulüpten 10 dakika sonra istifa etmez tabi normalde. Bir dolu spekülasyon var. Balbo "yanlış bir karar verdiğimi anladım ve başarılarla dolu bir futbolculuk kariyerinin üstüne böyle bir hatayı koymak istemedim" diyor. Öte yandan İtalyan basını Treviso'lu oyuncuların eski hoca Gotti'nin kovulmasına içerledikleri ve antrenmana çıkmadıklarını ileri sürüyor. Takım kaptanı Riccardo Gissi "antrenman yapamadık çünkü ortada sağlık ekibi yoktu" diyor. Balbo'nun istifasının ardından genel direktör Giuseppe Canella da istifayı vermiş. Kulüpte hafif bir kaynayan kazan var anlayacağınız. Ufaktan bir yeniçeri isyanı ve "istemezük" sesleri duyar gibiyim. Bu işten kazançlı çıkan tek taraf Guinness Rekorlar Kitabı oldu.

3 yorum:

mirrorsystem dedi ki...

fotografta cuk oturmuş he :)

canoğlan dedi ki...

efsane parma kadrosunda da yer alıyordu bu ismi güzel, cismi güzel abimiz.

Adsız dedi ki...

defansi cok yipratirdi gencliginde... sanssizligi maradona/caniggia ile batistuta gibi oyuncularla ayni zaman diliminde forma giymesiydi ki yine de cok basarili bulmusumdur ben balbo'yu