13 Şubat 2010 Cumartesi

İLİŞKİLERDE TOP 10 İĞRENÇ ERKEK MODELİ


















Geçen sene 12 şubatta yazmışız bu yazıyı. Aynen yılbaşı gibi yıla göre değişmeyen bir yazı olduğundan bu sene de aynen yayınlamakta bir mahsur görmüyorum.

----------------------------------------

D-Day yaklaşıyor biliyorsunuz. Aslında V-Day mi desem. Satış sektöründe giderek artan ölçüde şu eğilimi görüyorum. Herhangi bir özel günle ilgili ürünleri piyasaya sürme tarihi giderek geriye çekiliyor. Hollanda'da Christmas ürünleri Ekim ayında satılmaya başlandı, Anneler Günü kampanyaları Nisan'ın ortasında başlıyor, paskalya çikolataları geçenlerde marketlerde satılmaya başlandı. E Sevgililer Günü geri kalır mı? Hatırlıyorum 5-6 sene önce Şubatın 10'undan önce ortada bir şey olmazdı, şimdi Ocak'ın son haftasından itibaren ortalıkta kırmızı kalpler dolaşmaya başladı. Her mağazanın abidik gubidik hediyeleri var. Hele bir de son yıllarda çıkan bir t-shirt manyaklığı var ki bir kaç örneğini bu yazıda göreceksiniz. Ama yazının amacı bu değil. Ezelden beri süregelen ilişkilerin kalıplaşmış iğrenç klişeleri. Bu listelerin herhangi bir maddesinde kendisinden bir parça bulmayan şahıs gelsin beni görsün. Merak etmeyin yarın da bu listenin bayan versiyonunu göreceksiniz. "Hangisi daha beter?" diye sorarsanız ben de "Wagenhaus mu Tamas mı?" diye sorarım size. "Behzat Uygur mu Süheyl Uygur mu?" da olabilir. Anladınız siz.

1-Kereste Adam: "Lumber-man" de diyebilirsiniz bu adama. Hani kız arkadaşı "hayatım David Cronenberg'in son filmine gidebilir miyiz?" diye sorduğunda "ya Dilek şirketten 2 tane Maskeli Beşler bileti verdiler ya ne koronası, Opel Corsa Toyota Corona eheheheh" diye espri yapan öküz adam var ya işte o. Bu tiplerin Mustafa Kemal Atatürk'ün özdeyişine atıf yaparsak hayat damarı yoktur. Sanat anlayışı olabildiğince tekdüze olan bu adamı bir kitapevinde Rus romanlarının önüne götürseniz devreleri istop edebilir. Müzik, sinema, resim, kitap, sosyal hayat onlar için Polat Alemdar'ın bakışında gizlidir.

2-Hemzemin adam: Hani ortamlara akmak için sürekli arkadaş çevresini kullanan, ama amiyane tabirle sevgili yapınca arkadaşlarını silen ve taviz üstüne taviz veren "satıcı" var ya işte o adam. Bu adam ilişkisi yokken erkek arkadaşlarıyla kanka modundadır. Ne zamanki bir kızla tanışır, adamı bulmak mümkün olmaz. 10 senedir tanıdığın adam birden bir sevgi böceğine dönüşür. Ben yılların heavy metal dinleyicisinin sırf kız arkadaşına yaranmak için Hande Yener konserinde "hataaaayı ben en başındaa yaaaaptım" diye çığırdığını bilirim. Başında yaptın tabi, biz de başında yaptık seni adam bildik.

3-Canciğer adam: Bu da 2 numaranın tam tersidir işte. Sevgilisi onun hayatında "interim coach" gibidir. Yani geçici kontratla işe alınır. Onun için kız arkadaşıyla yemeğe gitmek, aktiviteye katılmak, vakit geçirmek bir Play Station turnuvasından, bira ve patates eşliğinde maç seyretmekten, arkadaşarıyla masa üstü FRP oynamaktan aldığı tadın onda birini vermez. Bu adamların neden bir sevgilisi olduğunu merak ederim hep. Telefonunda son aranan 10 numaranın ilk 5 tanesi hala Ahmet, Hüseyin, Barış, Talat, Mahmut'sa niye sevgili yaptın arkadaşım. Blog yazarlarından birisinin sevgilisine "senden önce futbol vardı" dediğini de burdan açıklar ismini tahmin etmeyi artık size bırakırım. Baş harfi "tunchay".

4-Faşist adam: Bu adamın faşizmi siyasi anlamda değil, zevkler ve renkler anlamında. Şahsen bunun çok sık rastlamasam da bayan versiyonuna sinir olurum, erkeğin nasıl irrite edebilir olduğunu tahmin ediyorum. Her zevkini partnerine aşılamaya çalışan erkektir bu adam. Dinlediği müziği "al bak şunu dinle" diyerek ve sevgilisinin kulağına kulak pisliği taşlaşmış mp3 kulaklığını takarak, gittiği ve beğendiği Tarantino filmini zorla kız arkadaşına 3 defa izleterek hatta oturup bir de "bak bak çok beğeneceksin, bu da bir şov canım" diye Manchester United-Arsenal maçını izleterek sap olmaya doğru emin adımlarla giden adamdır bu. Arkadaşlar yıllardır anlayamadığınız şeyin artık farkına varın, kadınlar bizim hoşlandığımız şeylerin % 80'inden hoşlanmıyorlar.

5-Re-union adamı: Her zora düştüğünde camianın en simge adamını hocalığa getiren takım gibidir bu adamlar. Yıllar boyu unutamadıkları ve uzun sürmüş bir aşkları olur. Bir türlü unutamazlar ve biten yeni her ilişkisinden sonra telefon defterinden ilk olarak o oturaklı ilk ilişkideki kızı ararlar. Hatta bazıları üçüncü denemeden de sonuç alamayınca "yeter ulan artık siliyorum seni hayattan, bitirdin beni" diyip, telefonundan ilgili kızın numarasını siler ancak 3 ay sonra terkedildiğinde en iyi arkadaşını arayıp "yaaa Nazlı'nın numarayı silmişim Alper neydi ya sende varmı ühühühühü" diye dilenir. Ama futbol tarihinde kaç re-union işlemiştir ki gerçek hayatta da işlesin. Yaa yaaaa



















6-Elde var bir adamı: İtiraf edeyim listede en sinir olduğum adam budur. Şu blogu okuyan 2.000 kişiden 1.500 tanesi bunu yapmıştır, "yapmadım" diyenin alnını karışlarım. Bir kız arkadaş vardır. Derken bir başka kızdan elektrik almaya başlanır, derken o elektrik platonik aşka dönüşür. Ama elektrik alınan kıza gidip söylenene ve cevap alınana kadar o anda beraber olunan sevgili elde tutulur. Sebebi, olur da yeni aday bizi refüze ederse eldekini kaybetmeyelim kaygısıdır. Olumlu sonuç alınırsa eski sevgiliye güle güle denir, olumsuz sonuçta ne şiş yanar ne kebap. Ha bahanesi ne olursa olsun büyük aşağılıklıktır belirteyim. Şimdi o 1.500 kişi tek tek kız arkadaşlarının ismini ve telefonunu bıraksın, bir dost olarak arayacağım kendilerini.

7-İlişkilerin Marxisti: Bu güruhun korkulu rüyaları 4 tanedir. 1-Sevgililer günü 2-Evlilik,tanışma vs. yıldönümü 3-Yılbaşı 4-Sevgilinin doğum günü. Bir ay önceden bu özel günler için titreme gelir bu arkadaşlara. Hediye almayı bilmezler, hediye alacak paraları yoktur (zengin fakir farketmez, bir yere harcarlar olsa da), yılların eskitemediği emektar düşünceye başvururlar. "Ya Pınar zaten hediye nedir ki, bunlar hep tüketim toplumunun tuzağı, yani niye illa ben o günde sevgimi belirteyim ki..niye...niye ya....365 günden niye bugün? Pınar? Niye bakmıyosun?". Pınar o sırada Slayer'dan "God Hates Us All"u söylemeye başlamıştır bile..Tanrım neden..neden ben.

8-4S Adamı: Bu 4S'nin açılımını söylemeyeceğim bilen biliyor. Usturuplu çevirisi "kaçan kovalanır"dır. Bu adam kız arkadaşıyla ilgilenmez, arayıp sormaz, SMS'e cevap vermez yani tam anlamıyla umursamaz havadadır. Gidip sorarsın "niye böyle yapıyorsun, bak kız etrafında pervane" diye, cevap klasiktir "soğuk yapıyorum abi, 4S kuralı, kendini çok vermeyeceksin karşı tarafa, üzülen sen olursun". Vay eşek vay. Bu herif aynı zamanda bir kızı elde edene kadar ona değer verip, amacına ulaşınca başka mecralara yelken açan iğrenç adamla da paralellik içerir. 3 ay önceki aşk çocuğu sözüm ona "cool" adama dönüşür ama biz paspas olduğun günleri de biliriz.

9-Polis memuru: İşten çıkarken arayan, 2 dakika sonra "çıktın mı?" diye teyit için tekrar arayan, 4 dakika sonra "servise bindin mi?", 36 dakika sonra "evde misin?" diyerek telekomünikasyona boğulan model. Kazara trafik varsa ve eve gitme biraz geciktiyse aldatılma psikolojisi bünyede tavan yapar ve ortalığı birbirine katarlar. Kardeşim şu kadını bir rahat bırak yahu. Onun için kendisinin olmadığı ve içinde erkeklerin de bulunduğu her toplantı, gece, organizasyon sara nöbeti gibidir. Nedir bu telaş hiç anlamam.

10: Üçüncü adam: İşte en sevdiğim adam. Sona bıraktım. Sağ el adamı. Eküri adam. Ne derseniz deyin. Hani çiftin yanında dolaşan üçüncü ve sap adam vardır ya. İşte o. Favorimdir benim. Bu arkadaşın hayatı boyunca kızarkadaşı ya olmamıştır ya da olanı da 2 hafta sürmüştür. Bu yüzden de yaşadığı ambele sonucu ortamlarda sadece kendi anlayacağı espriler yapar. Doğru dürüst bir ilişkisi olmadığı için "ulan ben erken kalkayım şu gençler yalnız kalsın" diye bir alışkanlıkları da yoktur. Çiftin peşinde kuyruk gibi dolaşırlar. Arada "iyi ki berabersiniz ya çok mutlu oldum sizin için" tarzı laflar ederler. Bu arkadaşların yegane dert ortakları Jenna Jameson'dır, Sylvia Saint'tir, Briana Banks'dir. Nedense de isimleri İsa, Hamdi, Hakkı, Necdet gibi düz isimlerdir. Severim ama bu üçüncü adamları, hepimiz de bu kişiliğe bürünmüşüzdür.


by forzabrian, Barad-dur, tunchay, Canarino and FD.

Yarın: İlişkilerde Top 10 İğrenç Kız Modeli

36 yorum:

Frapppedaki dedi ki...

Ben sevgilileri urkmesin diye kedileri tekmeleyen erkekleri de eklemek isterdim. Gec oldu biraz :)

Flying Dutchman dedi ki...

hahahaha blog çok geniş kitlelerce okunuyor aman diyim :))

anladın sen

Adsız dedi ki...

2 maddenin bi kısmında bana gönderme mi var lan adi dutchman hahahahahahahha

forzabrian dedi ki...

Ben Hande Yener Fan Club'ın Başkanıyım. Ne demek istiyorsunuz siz? Tam da Türk Popunu istediğimiz seviyeye getirmişken bu talihsiz yazı ..... :)

Adsız dedi ki...

6. maddeyi yapmadım etmedim. Hep kızlar seçti beni ben de mi bir sorun var yoksa kızlarmı yedeğe atıyor beni anlamadım. Anlamamak en iyisi gerçi.

varol döken dedi ki...

@uçan hollandalı
tamam bayık, öyk möyk artık gına falan ama onca tartışmadan sonra bir de 11-ıssız adam hak etmedi mi abi bu listeyi, hadi ona elin gitmedi bir aylak adam falan kıyısından?

- beni seviyor musun?

- benim kimseye ihtiyacım yok!

bu nasıl bir adamlık tipine giriyor, joe bunu lynchvari şekilde açıkla!

Anahtar dedi ki...

yarınki bayan versiyonu daha eğlenceli olacak gibi bi his var içimde. hadi bakalım :-)

a.c. sedef dedi ki...

şu üçüncü adam çok tanıdık geldi ama..aynada görüyorum galiba arada bir :D

alperensaylar dedi ki...

10 numaradaki adamın bir diğer adı da sanırım "ıssız adam cd1" olsa gerek:)

Adsız dedi ki...

3 le 4 biraz uyuyordu gençliğimde.gerçi hala uyuyor desem yalan olmaz.

SAFÆ dedi ki...

hahhhahahahha...süper yazı olmuş...

Bellamy. dedi ki...

klasik 4 numarayım. çok başarılı bi post olmuş tebrikler :)

Sosyal_FB dedi ki...

"Hande Yener kim? Hande Yener kim? Han-de Ye-ner..." Pardon...

Bir de iliski disi olacak ama "nobet anlari" gelen bazi arkadaslarimiz var. Misal ariyorsun "Neredesin olm, saat kac oldu?" diye. "Trendeyim lan. Geliyorum" diyor ama arkadan trenin o monoton metal tekerlek sesi yerine, "Premier Lig'de bu hafta program soyle..." diye NTVSpor sesi geliyor.

mayheeeeeem, beni ariyosun.

GK dedi ki...

Üçüncü Adam değil GK olucaktı o.

Adsız dedi ki...

lisedeyken kız arkadaşından fenerbahçe yüzünden ayrılıp 3. görevi başarıyla yerine getiren üniversite ilk sınıfta her ne hikmetse peşinden koşup kendini seven bir kız bulunca götü kalkan ve devamlı başkalarının peşinde koşup elindeki o güzelim fırsatı kaçıran daha sonra yalvar yakar rica minnet binbir türlü çakalllıkla kıza kendini affettiren fakat daha sonra gereksiz bir kıskançlık tribiyle kız arkadaşının taaaaa ilkokul sıralarından beri tanıdıdğı arkadaşını kampüsün içinde sille tokat döven ben acaba hangi gruba giriyorum uçan hollnadalı?

ah ulan ah bee..

zaten jenna jameson da hamile gururuma yediremiyorum bu aralar onla beraber olmayı da:))

Adsız dedi ki...

kadına vurmayı buraya marifetmiş gibi yazmamanızı tercih ederdim sayın adsız, sanırım blog takipçileri de aynı fikirdedir...
fidddas

Minero dedi ki...

Ben faşistim o zaman. Üzüldüm bak. Hemzemin adam bile benden iyi yaa. Bu arada ben 6.'nın yaptığını hiç yapmadım...

Adsız dedi ki...

aman deyim diğer sayın adsız ne haddime asla öyle bi şey yapmadım yanlış anlaşıldıysam özür dilerim.ben kız arkadaşımın "erkek arkadaşı olan ilkokul sıralarından tanıdığı gıcık herifle dalaştım.yoksa bi kadına bi de roma polisine uzanan eller kırılır bunu iyi bilirim.

yanlış anlamışın ez cümle adaş...

Adsız dedi ki...

pardon ya tekrar okuyunca anladım cumleyi, uzgunum

zachpaulsen dedi ki...

7 numarayım. hatta bununla ilgili ciddi ciddi bütün özel günleri tek bir günde toplayıp böylece bir defada bu işten kurtulmak gibi saçma sapan önerileri büyük bir inandırıcıkla kız arkadaşlarıma karşı savunduğumu bilirim!!!
ne kadar sıkıntı yaptığım ordan belli:)

Adsız dedi ki...

3 numara kraldır. Kendimden biliyorum. :)

Bira-Patates-Maç üçgenini bir kız çizebilirse benimle beraber , yıldırım nikahı... :)

Osmancığım dedi ki...

umut sarıkaya'nın meriç'i gibi insanlar da var bu ülke topraklarında, söylemedi demeyin.. saygılar.. :)

Adsız dedi ki...

sevgilisinin annesini kıskanır...Oha. Kadıncağızdan ne istiyorsun yahu?

bunu dedigine gore sen de anan kuzusun dutchman. Sen bilmezsin kaynanalaranin gelinlerine yaptıgı entrikalari.

tubik dedi ki...

Bu 3 numara bana bi yerden tanıdık geldi. Siz niye sevgili yaptıklarını anlamıyosunuz ama içlerinde evlenenler var :))))

Adsız dedi ki...

11-Ergenekon Adam: Dünya ahret kankasının sevdiceine yada sevdiceği adayına sarıp, arkadan çevirdiği ali cengizlerle kızı kapan adam. olay ortaya çıkınca madur genç olayın kızgınlığıyla gerekeni yapmak yada geçmişte paylaşılan kuru ekmekleri hatırlıyarak sineye çekmek arasında kalır. buraya kadar ezel dizisinin konusun andırıyor.benim olaya girişim ise şurdadır: olayı gözlemleyen 3. adam ise aynı duruma kimseyi düşürmemek için 'acaba bu kızında bi platoniği war mı biraz gözlemlim acele işe şeytan karışır' diye düsünürken kız çoktan uçaaar gider.

MaX CadY dedi ki...

10 numara biraz boğazımı düğümletti ya. abi kaç aydır görmemişim kuzeni o da yalnız gelseydi benim suçummu. şimdi düşündüğümde yiyişme faslında kalkabilirmişim diyorum ama o anda gizli bir güç beni n-gage'de fifa04 oynamaya itmişti. ayrıca o 2 değil 3 hafta olucak, düzeltilirse sevinirim.

bardağın dolu tarafı da 10 numara adammışım eheheh.

esperanza dedi ki...

7 numarali adamla paralellik gosteriyorum ama neden diye bi sorun once .!

karsi taraf 9 numara olunca insanin salterleri atiyor belli bir sure sonra :o

Unknown dedi ki...

Galiba ben 2 numarayim :)

Adam dedi ki...

Evet açıklıyorum 15000 kişiden birisi benim. 6 numarayı çok yapardım eskiden. Gençlik zamanları işte. Ama yapmıyorum artık. Yeminle bak :)

Junior dedi ki...

herkes gibi benim de 10. olduğum zamanlar olmuştur :) 4-8-9 olduğum zamanlar da oldu az da olsa. Ancak 6'yı hiç yapmamış olsam bile sadece bir kez daha hayvansal boyutunu yapmıştım (itiraf.com'a çevireyim hemen). "Senden önce hoşlandığım o kız vardı ya hah işte ben onunla gitsem konuşsam ona göre baksam işimize kafamdan atamıyorum onu" demişliğim vardır (hayvanlığa g.tlüğe bak allahım yarabbim). Napayım abi biliyodu başından beri o kızdan hoşlandığımı, bile bile gelip bana açıldıydı. Smiley koyacam utancımdan koyamıyorum.

Adsız dedi ki...

ulan tam da yazının sonuna kadar "eeeee benden bişi yok ki burda" diyordum ki... 10 numarayı gördüm. gülsem mi ağlasam mı bilemedim :/

euren dedi ki...

3 numara ve 7 numarayı harmanlayınca ortaya ben çıkıyorum:)
ancak zaman zaman 8 numaralı adama bürünmenin faydalı olacağını söylemeden geçmek olmaz.
(B.kunu çıkarmadan)

G R İ ❥ dedi ki...

Bence en orjinal olani bu, hemde
(ü derdirtecek cinslerden)
-> "senden önce futbol vardı"

tunchay dedi ki...

lo-la'ya

yalan mı?

G R İ ❥ dedi ki...

Külliyen yalan!

Hiçbir sey bir kadindan daha önemli olamaz!

phoenix dedi ki...

bende en bomba 5 numara reunion adami, hayatimin hikayesi. ah ulan!!