13 Şubat 2009 Cuma

TOLGAY ARSLAN

























Biz çarşamba akşamı Alman milli takımı formasını giyen Mesut'u tartışmaya devam edelim, basınımız hala Mesut'un hiçbir saygısızlık içermeyen sözlerini "Mesut'tan şok edici sözler" şeklinde verip yangına körükle gitmeye devam etsin, aynı golü yeme yolunda adımlar atıyoruz. Zira bu Mesut davasının gösterdiği bir başka şey var. Hayatında Türk milli takımını izlememiş adam gelse "vay be bu nasıl bir basiretsiz takımdır ki, ulus halinde bütün her şeyi, örneğin 1 ay sonraki hayati İspanya maçlarını tartışmayı bırakıp bir adamın peşinde sürükleniyor" diye düşünür herhalde. Neyse dediğim gibi, biz hala Mesut'un kullandığı her kelimeden haber çıkarmaya devam edelim yeni bir Mesut vakası daha geliyor geriden. Tolgay Ali Arslan. 18 yaşında. Borussia Dortmund altyapısında oynuyordu bir süredir. Hamburg bugün kendisiyle 2013 yılına kadar anlaşma imzaladı. Gelecek sezondan itibaren Martin Jol'un ekibinde forma giyecek. Dortmund'un 19 yaş altı takımında 13 maçta 21 golü var. İlk izlenimlerim çok yetenekli bir adamın geliyor olduğu yönünde. Dortmund hocası Jürgen Klopp'un gelecekte çok şey beklediği ve önem verdiği oyunculardan birisiydi. Hamburg transferini ana sayfasından duyurdu. Gelecek sezondan itibaren adından bahsettirmeye başlayacaktır. Gereksiz bir ayrıntı fiziği , mevkisi ve oyun stili Cristiano Ronaldo'yu andırıyor. Bizim aklımıza sanırım 3 sene sonra Bayern Münih'e gol attığında aklımıza gelir.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

belki klasik olacak ama anlamıyorum bu basiretsizliğimizi.hani koskoca ülkeyiz takımdan hamit'i alman milli takımına gönder aurelio'yu çıkar sıradan bir takım oluruz.

acaba milli takım sahaya kalede hoffenheim'dan ramazan ile geride serdar taşçı ortada aurelio-kazım-hamit-yıldıray-mesut özil ile çıksa ileriye mevlüt ile halil altıntop'u koysa biz hiç mi utanmayacağız?nereye kadar gidecek bu hazırcılık?yoksa hazıra dağ dayanmaz atasözünü alman ataları mı söyledi?

şahsen ben mesut'un yerinde olsam ne yapardım diye düşünüyorum?galiba bende aynısını yapardım.

ha son bir soru sana uçan hollandalı..bu fifa'nın yeni kuralı olan 6+5 yürürlüğe girdikten sonra mesut alman vatandaşı olsa bile türk milli takımın seçseydi yabancı sayılmayacakmıydı almanya'da?benzer örnek bizde önder turacı-turgay bahadır için ya da ne bileyim mevlüt-hamit-halil için geçerli değil mi?

saygılar..

ismail...

Adsız dedi ki...

Hamburg un bu transferi ana sayfasinda vermesi ilgi cekici. Eminim ki cok yetenekli bir futbolcudur. Izleyemedigim icin bilemiyorum. Benim ilgimi ceken iki sey oldu. Biri artik transferlerin alt yapi seviyelerinden baslamasi. Ikincisi ise Hamburg yonetiminin Tolgayin egitimi hakkinda simdiden plan yapmasi ( cok basit bir plan da olsa) ve bunu da transfer haberinin icerisinde yer vermesi. Sanirim planlama ve futbolcuya deger verme konusunda bize gore cok daha ilerideler.