27 Mart 2009 Cuma

FERRET LEGGING

















Efendiiiim yine bir Cuma ve yine insanoğlunun neden icat ettiğini tezahür edemediğim bir alternatif sporla karşınızdayız. Bu seferki adrenalini gayet yüksek ve fare, hamster, sincap türü kı.ı yere yakın pırpır canlılardan hazetmeyenler için pek uygun bir aktivite olmayan "Ferret-Legging" yani, "Feret Taytı". Tabi bu "feret taytı" lafı benim icadımdır, Akşam gazetesinde falan görürseniz haberiniz olsun diye söylüyorum. Şimdi spor şu. İki örnek vereceğim. Hani lisede arkadaşlarımızın giysisinden içeri kertenkele atıp dört bir yana kaçardık ve uzaktan zavallıların halini izleyip hunharca gülerdik ya, tamam bunu bir kenara koyun. Öte yandan cebimiz delindiğinde oradan pantolonun içine giren madeni parayo da ite ite ayakkabımızın oradan çıkartırız ya. İşte bu iki hadiseyi birleştirip ilk hikayedeki kertenkelenin yerine "feret" koyun, oldu bitti. "İyi de Dutchman feret ne arkadaş?" diye soracak olursanız aşağıdaki sevimli arkadaş. Hamsterdan büyük, gelincikten küçük, sansargiller ailesinden bir hayvan. Hatta Niyazi Gül olsa şimdi "bugünkü konuğumuz feret hayvanı adı Ferit" derdi. 50 cm boyunda 1 kilogramcık ağırlığında sevimli bir havyan. Ama unutulmaması gereken bir şey var. Burada amaç fereti pantolondan çıkarmak değil, içeride tutmak. Tabi turnuvanın kurallarına göz atınca bu iş biraz zorlaşıyor.






















Şimdi hadise şu, yarışma için pantolonunuzu giyiyorsunuz. Pantolon paçalarınızı bileğinize bağlıyorsunuz. Ardından da 1 değil 2 fereti birden, tepeden pantolonunuzun içine bırakıp kemerinizi de sıkıyorsunuz. Sonrası sizin hayvanları içerde tutma marifetinize ve dayanma gücünüze kalmış. Yarışmacıların sarhoş halde katılması yasak, aynı şekilde feretlerin de uyuşturulması veya dişlerinin törpülenmiş olması yasak. Yani hayvanlar "yeter ulan bu karanlık, stres, havasızlık, dur şu uzantıyı ısırayım" derse, artık işiniz Allah'a kalmış. Seksist bir yaklaşım olarak gelmesin bayanlar bu sporda doğuştan avantajlı gibime geliyor. Hayvanlara dokunmak serbest ama sadece pantolunun dışından, ayrıca pantolonun altına bir kat daha giyinmek kesinlikle yasak. Buyurun yarışmayı şuradan izleyin. Bu hadiseyi başlatan adam Yorkshire'lı bir çiftçi olan Donald Katz. Katz ayrıca "King of The Ferret Legging" olarak biliniyor alemde. Turnuva da her yıl York'da düzenleniyor. Rekor 72 yaşında Reg Mellor isimli bir emekli madencide. 5 Temmuz 1981 tarihinde Mellor 2 fereti (sıkı durun) 5 saat 26 dakika pantolonunun içinde tutmuş. Ben pantolondan içeri sinek girse 10 saniyede huylanırım, adam 2 tane 50 santimlik hayvanı 5 buçuk saat içeride tutmuş. Azim, cesaret, sabır diye ben buna derim. Yalnız kendisi psikopatmış biraz, zira turnuvaya ısırıklar sonucu oluşan kanı daha iyi göstermek için beyaz pantolonla gitmiş. Transilvanya kökenli bir madenci sanırım.

7 yorum:

varol döken dedi ki...

ferret'in götüne su kaçırmak diye buna derim ben!

Bay Kerahet dedi ki...

hayvanlara yazık yahu :/

Sosyal_FB dedi ki...

Hayvanlara yazık bir, çoluk çocuğa da izletiyorlar iki.

"Anne babama ne oldu? Kanıyor"
"Büyüyünce anlatırım evladım"

Bu sporu (!) yapanları alıp, nümayişin yasak olduğu ve bunun Muammer Bey tarafından saat başı hatırlatıldığı bir gün salacaksın Taksim meydanına, vereceksin emniyet güçlerimizin eline, bak bir daha bu sporları yapabiliyorlar mı...

çubuk makarna dedi ki...

yok artık.
her hafta daha ilginç sporlar buluyorsunuz. tebrik ediyorum valla.

hagi dedi ki...

yahu 5 saat içeride duran hayvan hiç acıkmaz mı arkadaşım ben en çok onu merak ediyorum.

Reg mellor dayının da yarışmadan sonra cinsel yönden bir ferret devrine girmesi kaçınılmaz olmuştur sanırım.

mcdonell dedi ki...

donald abimin artık nasıl sıkıcı bir cinsel hayatı varsa, kalkmış böyle bir aktivite icat etmiş

Baran Doğan dedi ki...

"The Big Lebowski"de Dude'un johnsonını yemesinden korktuğu hayvan da bir ferrettır.