6 Mart 2009 Cuma

FRANSA'DA GÜNDEMDEKİ İSİM


İsminin telafuzu zor olan bu adam yakında bize ismini ezberletecek bir performans sergilemeye devam ediyor. Guillaume Hoarau bu hafta itibariyle Ligue 1'de 15. golünü attı ve gol krallığında Gignac ile ilk sırayı paylaşmaya başladı. Paris Saint Germain'in bu yılki müthiş performansında, en önemli paylardan biri Hoarau'ya ait. PSG şu an lider Lyon'un 4 puan arkasında, ikinci sırada yer alıyor ve UEFA Kupasındada yoluna başarıyla devam ediyor. Geçtiğimiz yılların PSG performanslarına bakacak olursak, bu yıl küllerinden doğdular diyebiliriz.

Guillaume Hoarau, sezon başında PSG'ye katıldığında Claude Makelele, Ludovic Giuly, Stephane Sessegnon ve hatta Mateja Kezman transferlerinin gölgesinde kalmıştı. PSG yönetiminin dahi ona güvenmemiş olmasını Mateja Kezman transferi doğruluyor. Kezman transferi için PSG yönetimi ciddi bir uğraş vermişti. PSG'nin gündemindeki bir diğer forvet oyuncusu da Rennes'ten Jimmy Briand'tı. O olmayınca, Kezman transfer edilmişti. Yani Ligue 2'nin geçen yılki gol kralı Guillaume Hoarau ikinci planda düşünülüyordu.

Ancak işler hiçte beklendiği gibi olmadı. Guillaume Hoarau sezona PSG'ye 2. haftada Bordeaux karşısında galibiyeti getirdiği golle başladı.4. haftada Caen'e bir gol, 8. haftada Nancy'ye bir gol daha attı ve bu haftada itibaren gollerin arkası gelmeye başladı. Son haftalarda ise ikişer ikişer atmaya başladı.

Guillaume Hoarau, geçen yıl Ligue 2'de şampiyon olan Havre'de 38 maçta, 28 gol amıştı. Aslında bu yıl kaldığı yerden devam ediyor diyebiliriz ancak bir lig daha yukarıda bunları yapıyor. Guillaume Hoarau, geçen yıl bu performansı sergilerken birçok takım onu transfer etmek istemişti. Ancak onu ocak ayında 500 bin euro karşılığında PSG transfer etmişti ve sezon sonuna kadar Havre'de kiralık olarak oynamasına izin vermişti. Çokta doğru bir iş yapmış oldukları, bu yıl anlaşılıyor. Sezon ortası oyuncunun düzenini bozmadılar ve onun kafa olarak Paris'e hazırlanmasını sağladılar. 500 bin euro'luk bonservis bedeli ise, gülelim mi? ağlayalım mı? cinsinden bir rakam.

Guillaume Hoarau'nun adından da anlaşılacağı gibi kökleri Fransız değil. Hoarau, Fransa'nın denizaşırı kolonilerinden Reunion'da doğmuş. Futbola da Reunion'un JS Saint-Pierroise takımında başlamış. 1995 yılında Reunion ile güçlü bağlantıları olan Havre takımının gözlemcileri tarafından keşfedilmiş ve "çok zayıf" olduğu gerekçesiyle, onun yerine bir diğer Reunion'lu Florent Sinama-Pongolle transfer edilmiş. Ancak 2003'te Havre onu bu kez profesyonel sözleşme ile transfer etmiş. 1984 doğumlu oyuncu Havre'deki ilk üç sezonunda 43 maçta, sadece 5 gol atabilmiş ve 2006'nın kasım ayında Gueugnon takımına kiralanmış. Bu takımda 21 maçta, 8 gol atmış ve 2007/08 sezonunda takımı Havre'ye dönmüştü. O sezon müthiş performans sergileyen Guillaume Hoarau, sezon sonunda Ligue 2'yi üç tane ünvan kazanarak bitirmişti. L2 gol kralı, L2 yılın oyuncusu ve Ligue 2 yılın 11'indeki forvetlerden biri...

Fransızların efsanevi golcüsü Jean-Pierre Papin'in "modern golcü" olarak nitelendirdiği Guillaume Hoarau, 1.92 lik boyuyla hava toplarında çok etkili ve boyunun uzun olmasının yanında çok da iyi sıçrıyor ve ceza sahasına gelen ortalarda rakip savunma oyuncularını bu özelliği sayesinde alt edebiliyor. Hoarau, büyük beden bir adam olmasına rağmen gayet çabuk ve çok güçlü. Baskın olarak sağ ayağını kullanıyor bununla birlikte, sol ayağını da kullanabiliyor.

Anelka ve Henry'nin 30'lı yaşlar civarında olması, Fransızlara milli takımlarının gelecekteki forvetlerinin kimler olacağını düşündürmeye başlamış bile. Birinci aday tartışmasız Karim Benzema, ikinci aday için ise, Gignac, Gomis ve Hoarau kapışıyor. Trezeguet ile oldukça benzeyen, ancak ondan çok daha iyi özelliklere sahip olan Hoarau, Horozlar için Trezeguet'ten sonra ondan daha iyi bir golcü olabilir. Yazdım yazdım... ve Fransa'da gündemi yakalamış oldum! Fransa'da futbol gündeminin ilk sırasında 28 Mart'taki Litvanya mücadelesi için Hoarau'nun adının, Domenech'in kadrosunda yazılı olup-olmayacağı var?

by LeFoot

1 yorum:

alessandro del piero dedi ki...

trezeguet futbol sahalarının son 20 senede gördüğü en bitirici 2-3 adamdan biridir tartışmasız.. gol vuruşunu ondan daha iyi yapan bir oyuncu yok gibidir ve yıllar boyu serie a'da gol krallığında zirveye oynamış olmasını da buna borçludur.. trezeguet'den daha iyi derken finishing anlamında mı iyi diyorsun, diğer özellikler açısından trezeguet zaten çok da iyi sayılmaz çünkü..