18 Mart 2009 Çarşamba

SEYFİ SOLUKAL



Evet şu andaki sloganı üst tarafta görüyorsunuz: "Seyfi Solukal'ı tanımayanınız var mı?". Şimdiye kadar adını hiç duymayan kaldıysa kısaca anlatalım. Partilerin birer birer adaylarını açıkladığı günlerde ortaya bir de bağımsız aday çıktı: Seyfi Solukal. Epey komik vaatlerle, komik el hareketiyle kendinden epey bahsettirdi. Vaatleri şöyleydi mesela: "Taksiler gece de gündüz açacak", "Küresel ısınma bizi teğet geçecek", "Youtube'yi açtıracağım".

Ben ilk kez 5N1K'da duymuştum kendisini. Orada gerçekten aday olmadığı söyleniyordu. Yapmak istediği şeyin, halkın boş vaatlere dikkat etmesi ve adayların daha samimi olması için bir çalışma olduğunu söylüyordu.

Uzatmayalım. Kendisi için hazırlanan site ve detayları da buradan görebilirsiniz:

Yapılan reklam kampanyaları ve sosyal çalışmalarla çok fazla olmasa da epey bir kişiye ulaştı bu isim. Geçen haftasonu ise işin rengi ortaya çıktı. Reklamlarda artık "Greenpeace" logosu da vardı. Seyfi Solukal projesi Greenpeace'in adayların dikkatini "iklimi kurtarmaya" çekmek için oluşturduğu viral bir reklam kampanyasıydı. Haftalarca son derece gizlilikle ve tam anlamıyla viral olarak yürütülen bu kampanya, Türk internet dünyasında da bu anlamıyla bir ilk.

Şu anda kampanya "Türkiye Soluk Alsın" sloganıyla sürüyor. Kömür santrali planlanan illerin adaylarından iklimi kurtarmak için söz vermeleri isteniyor. İmzayı atan ve atmayan adayları da sitede görebilirsiniz.

Muhabiriniz tunchay, seçim gündemini internetten aktardı, işlerin kızıştığı şu günlerde tekrar birlikte olacağız, şimdilik esen kalın.

by tunchay

Hiç yorum yok: