28 Şubat 2011 Pazartesi

CEVAT



Yer Londra, White Hart Lane. Tarih 24 Nisan 1984. 1983-84 UEFA Kupası yarı finali. Tottenham, Split'te 2-1 mağlup olduğu Hajduk Split'i kendi evinde konuk ediyor. Maçın 7. dakikasında Micky Hazard'ın frikiği ile 1-0 öne geçiyorlar. Maç da öyle bitiyor ve Spurs finalde Anderlecht'in karşısına dikiliyor ve daha sonra da kupayı alıyor. Bizim videoyu, hatta videoları buraya taşıma sebebimiz o değil. Hajduk Split'in ilk maçta bir penaltı kurtaran ve Tottenham tehlikelerini bir bir savuşturan kalecisi ve ilk maçta sonradan oyuna girip soldan yaptığı ortalarla İngiliz defansını felç eden, ikinci maçta da durum 1-0'ken attığı frikik ile kaleci Tony Parks'ı abondone eden (videoda 4:50'de) 25 yaşındaki bir sol açık. Zoran Simovic ve Cevat Prekazi'den bahsediyorum. Belirtmiş olalım burada. İkilinin bir Avrupa şampiyonluğuna en fazla yaklaştığı sene 1989 değil 1984 ilkbaharıdır. Zira Tottenham'a kılpayı elenmiş ve Anderlecht karşısına çıkma şansını elden kaçırmışlardır. İlginç olan ise Cevat Prekazi'nin yıllar sonra verdiği bir röportajda belirttiğine göre, Romanya'daki Steaua Bükreş-Galatasaray maçından önce Mustafa Denizli'ye gidip durarak oynayan Tanju yerine tek forvet Uğur Tütüneker'le oynamaları gerektiğini ve Hagi'yi Muhammed Altıntaş'la durdurabileceklerini söylemesine karşın, Denizli'nin maça çift forvetle hücum ederek çıkması, Muhammed Altıntaş'ı yedekte bekletmesi, Çavuşesku torpilini de arkasına alan Steaua'nun Galatasaray'a 4 gol sallamış olmasıdır.

Not: Gelen talepler doğrultusunda video linklerini de ekliyorum. İlk videoya buradan, ikincisine de şuradan ulaşabilirsiniz.

Galatasaray ile Almanya'da bir maç sonrası Derwall, bana, ‘Bu hareketleri yapamazsın’ dedi. Şaşırdım.. ‘Neden hocam, bunlar süper hareketler’ deyince Derwall, ‘Süper ama burada anlamıyorlar’ diye karşılık verdi

Cevat Prekazi

7 yorum:

Şen Şef dedi ki...

Göremiyorum ben, link de koyabilir misin?

mondo trasho dedi ki...

bende de gözükmüyor video ama you tube'dan izlemiştim zamanında bu videoları. hatırlıyorum, ekşi sözlükte youtube linklerini koymuştu biri zamanında. benim gibi buradan açamayanlar sözlükteki prekazi başlığından tarayıp bulabilirler.

Riggs dedi ki...

Ya bu kadrodaki Pesic, Fener'de oynayan Pesic mi?

turhanatakan dedi ki...

evet daha sonra fenere gelen pesic. hajdukun yarı final oynayan kadrosundan 3 oyuncuyu galatasaray ile fenerbahçe kapmış demek ki.

OmerBurger dedi ki...

Ne olur, ikinci videoda hakemin 3:28'de başlayan ve Usain abimizi kıskandıracak olan deparını görmedik demesin kimse, inanılmaz depar abii :)

OmerBurger dedi ki...

Bu ne... hakeme bak, 6:23. Adamın futbol aşkı...

OmerBurger dedi ki...

Sıkmıyorumdur umarım ama izledikçe bayıldım, ikinci videoda sadece hakemi izleyin ne olurrr....