10 Nisan 2009 Cuma

MONDIALI ANTIRAZZISTI















Mondiali Antirazzisti 1997 yılında birkaç arkadaşın bir araya gelip İtalya`daki evsizler ve göçmenler için düzenlediği bir futbol organizasyonuyken bugün Avrupa`nın hatta dünyanın her köşesinden futbolsevere ev sahipliği yapıyor. Önceleri Montecchio`da düzenlenen bu organizasyon son iki senedir Caselecchio`da. Bu organizasyona takım olarak ya da bireysel katılmak mümkün. Bir takımla turnuvada yer almak için internet sitesinden kayıt yaptırmanız gerekiyor önce. Kayıt ücretsiz. Kamp alanı, aktiviteler ve konserler de ücretsiz. Yalnız katılımcılardan az bir miktarda bağış bekleniyor. Miktar size kalmış.















Turnuva 3-4 gün sürüyor ve grup maçları sonrasında bir takım şampiyon oluyor. Anlaşıldığı üzere ödül yok. Takımlar en az 6 kişi olmalı. 6şar takımlı 34 grup oluşturuluyor. Maçlar 20 dakika sürüyor. Halı saha maçı kuralları çerçevesinde yapılıyor maçlar. Takımlar kadın-erkek karışık olabiliyor.















Maçlar dışında da kamp alanında birçok aktiviteye katılmak mümkün. Film ve belgesel gösterileri, konferanslar, tartışma grupları ve akşamları konserler düzenleniyor. Bu seneki konser programı henüz açıklanmadı ancak geçtiğimiz senelerde konser verenler arasında Banda Bassotti, Tabula Rasa, Los Fastidios gibi underground ska, punk gruplar var. Organizasyon komitesine önceden bilgi vermeniz dahilinde kendi konserinizi verebilir ya da serginizi açabilirsiniz.

Bu organizasyonun en büyük kazanımı orda oluşan dostluklar dememe gerek yok sanırım. Daha önce bir postta yazdığım Bukaneros ve Iraklis taraftarlarının tribün kardeşliği burda başlamış.

Son birkaç senedir takım listelerinde hiç türk katılımcı göremedim. Bu sene bir ilk olsun artık.

Bu seneki turnuva 8-12 Temmuz tarihlerinde. Kayıtlar 20 Nisan`da başlıyor.
www.mondialiantirazzisti.org

http://www.myspace.com/losfastidiosofficialpage
http://www.myspace.com/bandabassottiband


by mafalda

6 yorum:

varol döken dedi ki...

e ben blogspor diyorum, takımı kuruyorum, antrenörünü buluyorum, afişini yaptırıyorum, sponsor oluyorum kimseden ses çıkmıyor...

tamam hadi tamam bağışı da ben yaparım, az mı boş zarf içi kağıt yapmıştık ilkokulda:)

BLOGSPOR:

1- ...

plaki dedi ki...

Vamos Bien olarak 2 senedir davet aldığımız bir organizasyon ama burdan 5-6 kişi oraya gitmek her türlü maddiyat isteyen birşey. bi aksilik olmazsa bu sene bi kaç kişi gitmeyi düşünüyoruz. bu konuya da değindiğiniz için ayrıca teşekkür ederim.

fred hastings dedi ki...

hayır çok güzel bir organizasyon ona tamam da italyanın i sini büyük yazıp türkün t sini küçük yazınca verdiğiniz alt mesaj milliyetçilikle alakası olmayan bireyler tarafından kontrolsüz bir şekilde anti-neo-milliyetçilikle suçlanmanıza yol açabilir ve de bana göre de haksız değildirler. şu ana kadar tüm yazılarınızdan gösterdiğiniz dikkatli özene rağmen bunu gör(e)(?)memezden gelmeniz ilginç. ister istemez insan alt mesajlar peşinde koşturuyor ve kendi yarattığı minik komplolarında bir tespit daha yapmanın mutluluğuna ve ona inanmanın komikliğine erişiyor.

Frapppedaki dedi ki...

Dedigin gibi komiklesmissin. Buyuk TURK dusunuru seni..

vertumnus dedi ki...

Müthiş bir mutlulukla duyuruyorum ki:

Biz gidiyoruz !!!

Türkiye'den Mondiali Antirazzisti'ye katılan ilk takımız Adana Demirspor Ankara Tayfası olarak :))

Gelişmeleri bizim bloga atacağım: http://demirgibiyiz.blogspot.com/

Sevgiler, selamlar :))

Sinematik dedi ki...

Adana demirspor ankara tayfasi benimle temasa gecerse onlara Bolognada yardimci olurum.

Turkiyeden ilk katilan siz olacaksiniz ama sanirim kadrosunda 3 Turk olan tek takim gecen sene bizdik.