3 Nisan 2009 Cuma

YATSI ANTRENMANI


















Christoph Daum yıllar önce Bayer Leverkusen'in başında iken, ömrü boyunca her karşılaşmalarında altetmek istediği bir Bayern Munich maçı öncesi oyuncularına, toplara korkusuzca girmesi ve hiç pes etmemeleri için çıplak ayakla kırık camlar üzerinde antrenman yaptırdığı haberleri Alman basınında sayfalara taşınmış ve bu, benim o güne kadar duyduğum en büyük antrenman çılgınlığı olmuştu. Tabi bunun gerçekliği hiçbir zaman kanıtlanmadı. Daum Leverkusen ile Bayern Munich'i hep arkadan takip etmek zorunda kaldı. Yıllar geçti, gördüğüm en çılgın antrenman tekniklerinden bir diğeri yine Almanya'dan geldi. Alman futbolunun bana göre zamanında under-rated kalmış oyuncularından, 1999 mucizesvi Nou Camp Şampiyonlar Ligi finali mağdurlarından Mario Basler'den.

Basler kariyerini o şoktan sonra Munih kentinin dışında Kaiserslautren takımında geçirmeye karar verdi. Meşhur finalin 6. dakikasında Schmeichel'ı mağlup eden frikiğin de sahibidir kendisi. 2004 yılında futbolu bırakır bırakmaz Alman futbolunun üçüncü kademesi Regionalliga Süd takımlarından SSV Jahn Regensburg takımının başına geçti. Ardından Tus Koblenz'in yardımcı hocalığı ve halen görevde olduğu dördüncü kademe Regionalliga West takımlarından, Tier kentinin temsilcisi SV Eintracht Tier 05 takımı. Takım geçtiğimiz salı günü SC Verl'e deplasmanda 3-0 mağlup oldu. Ligin ondördüncü sırasında düşme hattının 7 puan üstündeler. Basler bakmış ki bu adamlara şöyle bir şok tedavisi yapmadan kendilerine gelmeyecekler, maç gecesi staddan ayrılırken "gece daha yeni başlıyor sizin için" deyip 01:30'a antrenman koymuş. Futbolcular Tier'e döndükleri gibi saat 02:17'e kadar antrenmana çıkmışlar. Basler "sahada hiç çaba göstermiyorlardı, zerre kadar koşmadılar, o koşmadıkları anları Tier'e döndüğümüzde telafi ettiler, bir dolu taraftar ertesi gün 7'de kalkıp işe gitmek zorunda iken bizi deplasmana gelip desteklediler, sonra da 3 tane gol yediğimizi görüp geri döndüler, o adamların ne hissettiklerini anlamışlardır" diye aba altından sopayı göstermiş. Şehrin yerel gazetesi ertesi gün "Bu bir 1 Nisan şakası değildir: 01:33'te antrenman" diye başlık atmış.

Askerde içtima sırasında gece 9'da tugay etrafında ceza koşusu yaptığımız bilirim ama Basler'inki kışla disiplinini de geçmiş. Aslında Basler'i Lincoln'ün dönüşüne denk getirseydik de bizim evliya çelebiye bir gece vardiyası çekseydi, fena olmazdı. Demeçler falan tam Türk basınlık.

5 yorum:

OKOROKWO dedi ki...

güzel bı yazı olmusssss www.footballpartay.blogspot.com

varol döken dedi ki...

asıl işkence bir de zülfü livaneli'den gece 1.30 yoksun gece 2.30 yok, 4-5 yok diye devam eden şarkısını dinletmek olurmuş.

şiir sunay akın ın mıydı joe?

Joe Jonese Atesdagli dedi ki...

Sorma Varol saçlarım beyazladı.

alchoburn dedi ki...

sezon sonunda bizim ligde bir takıma transfer edelim diyeceğim ama, bir lig aynı zamanda hem yılmaz vural'ı, hikmet karaman'ı, bülent uygun'u hem de böyle bir mario basler'i kaldırmaz.

ya da kaldırır mı ne?

Adsız dedi ki...

bir ekleme yapayim: SV Eintracht Tier 05