26 Mayıs 2009 Salı

ANTI-AGING 11

























Arjen Robben 1984 doğumlu. 25 yaşında yani. Ziraat Bankası'nda gidip emekli kuyruğuna girse, "amca sen öne geç, düşüp kalırsın burada" diye yer açarlar. O nasıl bir 25 yaş ben çözemedim. 45 gibi duruyor. Zaten bu güruhun da bir onbirini yaparız ama önce 18 yaşında futbola başladığı hali ile 35 yaşında futbolu bırakırkenki hali arasında hiç bir fark olmayanlar ya da olmayacaklarla ilgili bir liste yapalım.

1-Peter Schemichel: Kuzeylilerin ortak özelliği bu. Sarı saç, pürüzsüz cilt ekürisinin doğal sonucu. Schmeichel'ı en son Euro 92 belgeselinde izledim 2-3 ay önce. Hala 25 yaşında gibi.

2-Abdelzaher El-Saka: Mahallede topu olduğu için oynatılan ve top dereye uçtuğu zaman almaya yollanan veletler vardır ya. 35 yaşındaki El Saka hala onlara benziyor.

3-Michael Reiziger: 36 yaşında şu anda Reiziger. Star Wars'daki Jar Jar Binks karakterini Rio Ferdinand ile birlikte canlandırmaya en elverişli oyuncu.

4-Wes Brown: 30 yaşına gelmiş Brown. Kolaylıkla futbolu bırakınca başa dönüp, 15 yaş altı takımından resetleyebilir kariyeri. Türkiye'de istediği barı denesin, içeri alanı bulursa Old Trafford çimlerinde otlayacağım.

5-Diego Lugano: Bu tescilli artık. Eurovision'ı kazanan Alexander Rybak'a benzetiyorlar (nesine benziyorsa). Adam 22 Lugano 28 yaşında. Çok da değişmeyeceği belli. O gözlerle "Chucky'nin Damadı" gibi bir filmde rahatlıkla rol alabilir.















6-Alan Smith: Listenin en genç adamı. 29 yaşına yaklaşıyor ama çok belli ki 39 yaşında da böyle olacak. Saçların ısarıya boyatması bu özelliğin iyice artırıyor.

7-Valery Karpin: Bu da Rusların çok değişmeyen yüz ifadesinin bir başka ürünü. Doğar doğmaz -30 derece suya sokup çıkarırsan adamlar yaşlanmaz tabi.

8-Frank Lampard: Lampard'ın yüzünde daimi bir küçük Emrah ifadesi var. Sürekli ağlak bir yüz. İngiliz çocuk filmlerindeki tiplere benziyor.

9-Adrian Ilie: Galatasaray'a 22 yaşında geldiğinde tipi aynıydı. 30 yaşında Türkiye'ye döndüğünde bilmesek kendisini dondurmuş diyebilirdik. Bugün 35 yaşında, hala aynı.

10-Ole Gunnar Solskjaer: Lafa gerek var mı? Bu adam 35 ve Robben 25 yaşındaysa ortada bir problem var demektir. Frodo Baggins'in yeşil saha verisyonu.

11-Raul: Arada sakal veya saç falan uzatıyor ama nafile. Aynı takımda oynamasının da payı var elbet. Hala nur yüzlü, mahallenin temiz çocuğu ifadesi var yüzünde.

11 yorum:

alperensaylar dedi ki...

owen'ın tipi de hala "genç" owen. barthez'in de kellikten olsa gerek 98'de nasılsa, futbolu bırakırken de öyleydi.

harman dedi ki...

düşününce bayaa adam çıkar ama Casillas var es geçilmemesi gereken. O zaman da Real Madrid liste de öne çıkıyor.

Adsız dedi ki...

genç sabir ve genç semih i unutmuşsun

Adsız dedi ki...

emre aşıkı unutmayın lütfen hala 25 yasındas gibi
veli

Bhut_Jolokia dedi ki...

''O gözlerle "Chucky'nin Damadı" gibi bir filmde rahatlıkla rol alabilir.''

süperdi :))

PENALTY dedi ki...

ilginç ve güzel bir post olmuş. Eline sağlık.

Protanopia dedi ki...

"Köse"lik hadisesi de baya bi etkendir bu genç görünme işinde.

Galata dedi ki...

Fenerli "Edu" , sulukuleli kemancılara benziyor. " abe çalem mi abe , helalinden bi beste ".

Guiza da fantezi müzik solistlerine .

seanpenn dedi ki...

berbat bir ilk 11

sleeperjohn dedi ki...

Yedek kaleci olaraktan da Edwin Van Der Sar olabilir.

Adsız dedi ki...

arshavin yaa