25 Mayıs 2009 Pazartesi

SATILIK 2. EL FUTBOLCU
















Hollanda'da AZ'in şampiyonluğundan sonra Avrupa Ligi ve Eredivisie vizesi için play-off'lar oynanıyor biliyorsunuz. Avrupa Ligi'ne katılacak dördüncü takım olmak için Feyenoord, NAC Breda, Groningen ve bizim FC Utrecht kapışıyordu. Deplasmanlı usülle oynanan maçların ikincilerini NAC Breda, Feyenoord karşısında Groningen da FC Utrecht karşısında 4-0 kazanarak finale kaldılar. İki takım arasındaki yine deplasmanlı finali kazanan Avrupa Ligi'ne katılacak. Feyenoord'un pür melali zaten sezon başından belliydi ama nedense sezon sonuna doğru yaşadıkları hafif kıpırdanma sebebiyle bu dörtlü play-off'tan çıkacaklarını düşünmüştüm ama olmadı , NAC Breda'dan 4 gol yediler ve seneye Avrupa'da yoklar. Kendilerini tamamen lige verip 100. yıldaki rezaleti toparlamaları için güzel bir fırsat. Bizim tarafta ise Galgenwaard'da 3-3 biten maç sonrası Euroborg'dan çıkamamışlar tabi. Takıma küskünüm Ajax maçından beri. Tüm bir sezon bekledik adamları bu kötü sezonlarında yenip göndereceğiz diye, 2-0 mağlup olduk, bir hayli de sinirlendim itiraf edeyim ve gelecek sezon kombineyi yenilememe kararı aldım, 2 senedir çektiklerimiz ve elde hiçbir şey olmaması üzerine.











Daha önce bahsetmiştim FC Utrecht'teki Leroy George isimli oyuncudan. O zamanlar dediğimi tekrarlayayım, çeyrek asıra yaklaşan futbol izleyiciliği ömrümde gördüğüm en kötü 3 futbolcu listesine rahatlıkla girer. Nartallolar, Iorfalar, Victor Shaka'lar, Kazadiler ve diğerleri dahil. Hani mahallede top oynarken karşı takımdan birisinin ayağına top geldiğinde "tamam beyler rahat olun atak bitti, atamaz o atamaz" deriz ya. İşte onun bire bir anlamda gerçekleşmiş şekli. Cidden bu adama top geldiğinde atak bitiyor. Nasıl futbolcu olmuş, kim bunu keşfetmiş, nasıl A takıma alınmış bilmiyorum. Adam geçemiyor, şut çekemiyor, futbol topunun yere hangi yönden nasıl düşerse nereye gideceğini tahmin edemiyor, defans yapamıyor, fiziği hiç yok, son vuruşu zaten yok çünkü vuruş yapmayı bilmiyor, koşamıyor, yürüyemiyor, yemek yiyemiyor, su içemiyor, göremiyor, duyamıyor vesaire vesaire.....Bunun bir de renktaşı var Loic Loval. 1-2 maçta forvet ikilisini George ve Loval'dan kurduk, Monty Python skeçleri gibi oldu. Neyse lafı uzatmayayım, Hollanda'nın çok kullanışlı bir ikinci el sitesi var. Marktplaats. Milyonlarca kullanıcısı var ve ikinci el konusunda harika fırsatlar sunuyor. 6-7 kişilik gayet sağlam bir yemek masasını 100 euroya, 1998-2002 model otomobilleri 1500-2000 euroya, atkıları 4-5 euroya, formaları 10 euroya bulmanız mümkün. Buradan buyurup gezebilirsiniz. FC Utrecht'li bir taraftar perşembe günkü hezimetten sonra Leroy George, Loic Loval ve Danimarka'lı müzmin sakat forvet Morten Skoubo'yu tanesi 10 eurodan satışa çıkarmış sitede. Tabi sitenin yöneticileri 10 dakika içinde kaldırmışlar ilanı ama screenshotlar alınmış operasyondan sonra tabi. Kim yaptıysa alnından öpüyorum. Ben de GittiGidiyor'da Sabri Sarıoğlu'nu çıkarsam mı diye düşünmeye başlamadım değil.

2 yorum:

EsEs dedi ki...

sezonun basındaki o psv maçının yazısı dün gibi aklımda o zamanda leroy george , yine leroy george merak ettim bu adamı valla izlemek istiyorum :))

brk dedi ki...

Sabriye talip çıkmaz boşuna vakit kaybı olur abi:)
bir de gerçekten şu oyuncunun bir videosunu falan yüklesen bizde tanışsak iorfa dan kötü oyuncuyu