9 Temmuz 2009 Perşembe

SOUTHAMPTON'DA ALP HAVASI

Southampton 2005 yılında tam 27 yıl aralıksız Premier Lig'de mücadele ettikten sonra Championship'e düştü. Buradaki ilk sezonlarında neredeyse üstüste ikinci kez küme düşerek Nottingham Forest'e benzer bir çöküş yaşayacaklardı. Son haftalarda silkinip ligi 12. sırada bitirdiler. 2006-07 sezonunda yükselme play-off yarı finalinde elenerek Premier Lig'e dönme şansını kaybettiler. 2 sezon önce kabus geri döndü. Sezon boyu küme düşme korkusu yaşadıktan sonra ligin son haftasında Sheffield United'ı 3-2 mağlup edip ligde kaldılar. Tarih tekerrür etse geçtiğimiz sezon yine yükselmeyi kovalayacaklardı. Olmadı, kabus devam etti. Bu sezon küme düşme korkusunu önceki 2 sezondan daha yakın hissettiler. Hollanda'lı teknik adam Mark Wotte yönetiminde son 11 maçta sadece 1 kez kazanabildiler. Ligin bitimine kısa bir süre kala da, kulübün hisselerini elinde tutan firmalardan birisi flasını açıkladı, bunun üzerine federasyonun yaptığı 10 puanlık kesinti Southampton'ın ipini çekti ve takım çok uzun bir süreden sonra İngiliz futbolunun üçüncü kademesine düştü. Zaten bu karar olmasa bile sondan bir hafta önce Burnley ile 2-2 berabere kalarak matematiksel olarak düşmeyi garantilediler.

Kulüp bu felaketten sonra yeni sahibini beklemeye başladı. Kulüp efsanesi Matt Le Tissier'in sahibi olduğu Pinnacle Group uzun bir süre satın alma görüşmelerini yürüttü ama bir sonuç çıkmadı. Daha sonra İsviçre'li iş adamı Markus Liebherr ve sahibi olduğu Mali Group dün gelen bilgilere göre Southampton'ı resmen devraldı. Markus Liebherr Avrupa'nın tanınmış işadamlarından olan bir milyarder. Mali Group'u kuran kişi babası Hans Liebherr. 1994 yılından beri tepede o oturuyor. Teknoloji sektöründe faaliyet gösteriyor firması ma spesifik olarak inşaat firmaları, demiryolu ve diğer ulaşım sektörlerine teknolojik destek ve araç sağlayan bir firma. Gelen haberler Liebherr'in antrenman tesislerinden, stadyumundan ve kulübe bağlı taraftarından etkilendiğini gösteriyor. Önümüzdeki hafta Liebherr yönetimde yer alacak kişileri açıkçayacak ve belki de teknik kadroda da bir değişikliğe gidilecek. İsviçre'li kısa dönemde Southampton kulübünü eski günlere döndürmek için hayatındaki bir numaralı uğraşısının Londra'da yer alacağını söylüyor. Tahminim Premier Lig'e dönüşü en az 5 yılı alacaktır Southampton'ın, çünkü bildiğim bir şey varsa o da Premier Lig'in zor bir lig olduğu kadar Championship ve alt liglerden yükselmenin ondan 5 kat daha zor olduğudur. Liebherr'in çok keçi peyniri yemesi lazım hedeflerine ulaşabilmesi için.

1 yorum:

afrodelfino dedi ki...

Talihsiz bir şehirdir bu Southampton... Titanic faciasıyla başlayan kaderleri 2.Dünya Savaşı'nda bütün şehrin bombalanmasıyla devam etmiş bildiğim kadarıyla. 2000 yılında üniversitesinin yunus şeklinde amblemine tav olup aman ne güzel, güneyde şahane küçük bir sahil şehri, hem de daha çok güneş olur diye gidip de Morrissey'in "Every day is like sunday" diyerek ne demek istediğini anlamıştım:)
Olsun yine de "Saints"lere özel bir sempatim vardır her şeye rağmen, keçi peynirine kuvvet Liebherr:)