19 Ağustos 2009 Çarşamba

BERNABEU'DA PETROL MÜ BULUNDU?



















Real Madrid'in sözleşme imzalamayarak serbest bıraktığı Michel Salgado, İngiltere Premier Ligi takımlarından Blackburn Rovers ile anlaşmasının ardından ülkesi gazetelerinden Marca'ya çarpıcı açıklamalar yaptı. Real Madrid formasıyla uzun yıllar top koşturmak istediğini ana birilerinin buna engel olduğunu açıklayan Salgado "biz olmasaydık Real Madrid o La Liga ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluklarını kazanamazdı, değerimizi bilmediler" şeklinde sitemini dile getiren Salgado kariyerini Avrupa'da sürdürmek istediğini söyledi. Ünlü futbolcu yarın sağlık kontrolünden geçtikten sonra kendisini 2 yıllığına mavi-beyazlı renklere bağlayan sözleşmeye imza atacak. Salgado'nun bu transferden ne kadar alacağı açıklanmadı.

Bernabeu'da herhalde petrol bulundu

İspanyol oyuncu giderayak eski takımına eleştiri oklarını fırlatmayı da ihmal etmedi. Ronaldo, Kaka, Benzema gibi oyuncuların transferlerini değerlendiren Salgado "Vallahi bizim zamanımızda hiç böyle bolluk yaşamadık, herhalde bizden sonra Bernabeu'da petrol bulundu" diyerek ilginç bir göndermede bulundu. Salgado, ayrıca başkan Fiorentino Perez'e kırgın olduğunu, zamanında Avrupa'dan gelen nice teklifleri reddettiğini, beyaz şimşeklere böyle veda etmenin gönlünden geçmediğini söyledi ama ekledi. "Bir gün mutlaka bu kulübe hoca olarak döneceğim".

Lig şampiyonluğu başarı sayılmaz

Salgado, İspanyol gazetesine yaptığı açıklamada yapılan transferlerle Real'in çok fazla güçlendiğini belirterek "La Liga şampiyonluğu başarı sayılmaz, onuncu Şampiyonlar Ligi kupasını kazanmak zorundalar. Pellegrini'nin üzerinde büyük bir baskı var, taraftarlar sadece lig şampiyonluğuyla yetinmezler işleri çok zor" şeklinde yeni teknik adama uyarılarda bulundu.

Ronaldo Dikkatli Olsun

33 yaşındaki futbolcu Bernabeu'ya yeni transfer olan Ronaldo ve Kaka'ya da mesaj göndererek, "ayakları yere bassın, bundan sonra herkes gözü üzerlerinde olacak, benim yaptığım hatalara düşmesinler" uyarısında buldu ve yıldız futbolcuların bu görevleri yerine getirecek yetenekte olduklarını, ancak özel hayatlarına dikkat etmeleri gerektiğini vurduladı. Salgado röportajın burasında yönetime ince bir mesaj daha göndererek "ben 11 yıl Real'de oynadım, fakat bana bile kaptanlık vermediler" ifadesini kullandı.

Laporta Büyük Şans

Salgado Barcelona başkanı Laporta ile ilgili sorulan soru üzerine de "Senor Laporta'nın icraatlarını takip ediyorum, Laporta Barcelona için bir şanstır" şeklinde cevap vererek sözlerini bitirdi.

Salgado'ya yarın antrenman sahasında bir grup Lancashire'lı taraftarın baklava hediye etmesi bekleniyor.

OHA-Blackburn

19 yorum:

Adsız dedi ki...

su an Salgadoya olan sevgimi yitirmis bulunmaktayim :D

Adsız dedi ki...

Yanlış hareket etmiş Salgado. Önce "neler yapıldı ama sesimizi çıkarmadık" demeliydi.

Adsız dedi ki...

"gördüğümüz gibi, barca eski gücünde değil/çok fazla sakatı vardı/çok kötü oynadı/maçı önemsemedi yoksa real'in buradan puan çıkarması mucize olurdu..."

michel salgado ünsal, 2009...

ike144 dedi ki...

Ahaha aksam aksam hic gulecegim yoktu. Getir kelini opeyim Salgado :D

Adsız dedi ki...

büyüksün. biz olmasaydık kazanamazlardı ne demek ya zaten sen oynuyosun tabiki senle kazancak

Adsız dedi ki...

Adanalı Salgado ya da Salgado Şaş...

van auger dedi ki...

Kırgın mıymış bir sorsaydınız.

Can dedi ki...

Vefa'nın İstanbul'da bir semtten ibaret olduğunu belirtmeyi unutmuş.

Deniz Gür dedi ki...

Efsane röportaj olmuş ama Salgado benim için bitmiştir. R. Madrid daha da bitmiştir. Bu ne vefasız kulüptür! (?)

Adsız dedi ki...

herhangi bir barcelonalı:ama haksızlık yapmayalım salgado en az sizin kadar real madridlidir adam doğrular söylüyordur niye bu kadar fanatiksiniz

Sekhranikos dedi ki...

Bu salgado bir dönemin real başkanının yakınımı idi bir bağı mı var idi yoksam yaşlandım hafızam mı yanıltıyo. Bir damat ilişkisi vardı sanki bunun.

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Salgado da bunu yaparsa, Hasan Sas ne yapsin?

Roportaji da Esat Yilmaer mi yapmis? :)

Thiam Jaba dedi ki...

hahahaha süper ya :)

BT dedi ki...

Marca, kendine başka bir Salgado bulmalı

kenzavey dedi ki...

Galatasaray alsa iyi olabilirmiş aslında.

umutation! dedi ki...

büyüksün...

CaRtMaNtR dedi ki...

İsmail Er'den sevgilerle diye bitse tam olurmuş yada Esat Yılmaer'de olurdu. Manchester'da bir otelde barda otururken öğrenirki bu otelin barı Blackburn takımına yeni katılan oyuncuların ilk gitiği barmış. Onun şansına bu gün mekanda Salgado varmış. Resmini çekmeme şartı ile onla konuşmayı kabul etmiş ve olaylar gelişmiş :D

kutay dedi ki...

delikanlı adammış, "barcelona şampiyon olur" dememiş..
ayrıca genç futbolculara harçlıklarını biz verirdik dememiş, demek ki öyle bir abilik de yapmamış, herkes bizim kral ve adanalı gibi olamaz tabi..
***
şaka bir yana muhteşem bir yazı...)

Ortega dedi ki...

"Senor Laporta'nın icraatlarını takip ediyorum, Laporta Barcelona için bir şanstır"

Burada bittim. Aziz Yıldırım'ı öven Gs'li topçular diye bir yazımı hazırlasam. Aklıma o geldi şimdi :D