14 Ağustos 2009 Cuma

GRAND SLAM USULÜ MEVZU




















Resimlerde görüldüğü gibi Sırp ve Hırvat taraftarlar birbirine girmiş durumda. Çok da fazla şaşırılmaması gereken bir hadise. Futbol sahasının ortasında futbolcusu, taraftarı, polisi hiç ayrım yapmadan birbirine giren bu iki milletin saha dışında kapışması kadar normal bir şey olamaz. Yalnız bu sefer bir fark var. Görüntülerin sebebi bir futbol maçı değil. 2 tenis maçı. 2007 ve 2009 yılındaki Avustralya Açık Tenis Turnuvaları sırasında meydana gelen olaylar. Tenisçinin tribün grubunu görmüştük de tenis maçı sebebiyle birbirine giren holiganları görmemiştim daha önce ve o turnuva sırasında da bunu kaçırmışım. İlk hadisenin özel bir sebebi yok. Avustralya'da önemlii bir azınlık kitlesi oluşturan Hırvat ve Sırp toplumunun 150 tanesi birbirine girmişler. Sopalar, sandalyeler, şişeler havada uçuşmuş. Yukarıda dedim ya mevki farketmeden birbirlerine giriyorlar diye. Hadise sonrası Hırvat Azınlık Hakları Komitesi Başkanı Tom Starcevic "Sırplar "Hırvatlara Ölüm" diye bağırarak olayı başlattı" derken, işin Sırp tarafını temsilen Toma Banjanin "Hırvatlar politika ile sporu birbirine karıştırdı" demiş. Bu olaylar sonrası Jelena Jankovic'in basın toplantısı yaparak olayları kınamasını not düşelim. Barışçıl bir arkadaşımız kendisi (mesajı alan aldı).

































İkinci hadise bu yılki turnuvadan. Onun bir de videosu var. Bu seferki olayda Hırvatların yerini Bosnalılar almış. Novak Djokovic ile Amer Delic arasında oynanan maçtan sonra birbirine girmiş iki grup. Polis 30 kişiyi göz altına almış. Yaralananlar da var tabi. Merak ediyorum bu adamlar Curling maçında da kavga ederler mi yanyana gelseler diye.



4 yorum:

lembo dedi ki...

djokovic'in olduğu yerde olay eksik olmaz.. kendisi gerçek bir srıp sporcu olup bunun tüm gerek şartlarını yerini getirmektedir.. bu bazen maçta münakaşa olur, bazen alınan bir puan sonrası rakibe yumruğunu göstermek olur, bazen de 3 parmağını kaldırıp çetnik işareti yapmak olur.. adamların spor geleneği hır çıkarmaktan ibaret.. futbolcusu tribüne donunu indirir, basket takımının rakibi dayanamayıp sahadan çekilir v.s v.s.. Ortada şaşırtıcı bir durum yok.. Sutopunda şampiyon oldu sırplar.. Belgrad'da camlar indi.. Normal bunlar da..

fidddas dedi ki...

eski yugoslavya ülkelerinden en sakin en naif olanı slovenya cıktı... :)

seanpenn dedi ki...

forza bosnia

jebemti croatia jebemti serbia

Yasin dedi ki...

top sakalli tombik sirp her seferinde on saflarda; bu kadar fotojenik olmak tehlikeli kıstırırlar valla :)