25 Ağustos 2009 Salı

İLKE



"Ajax benim haberim olmadan Real Madrid'le anlaşmıştı. Olaya müdahale ettim ve Real Madrid'le kontrat imzalamayı reddettim. Arkamdan işler çevrilmesinden hoşlanmam."

Johan Cruijff'un 1973'te Barcelona'ya transferinden kısa bir süre önce gerçekleşen olaylarla ilgili Esquire İspanya'ya verdiği röportaj. Bu ilkeli davranışın Katalanlara getirisi teknik direktörlüğünü de hesaba katarsak 5 La Liga, 1 Şampiyonlar Ligi, 1 Avrupa Galipleri Kupası, 2 Süper Kupa, 2 İspanya Kral Kupası olmuştur.

10 yorum:

rasheedrec dedi ki...

Topuz okusun bunları..

Adsız dedi ki...

getirisi uzay futbolu!

Adsız dedi ki...

karşılığı yanlış yazılmış bence 3 şampiyonlar ligi kupası 7 la liga şampiyonluğu.. real madrid!

zachpaulsen dedi ki...

bence 10 la liga , 3 şampiyonlar ligi, hedo hödö uefa, süper, kupa galipleri, kral kupası ve diğer ıvır zıvırlar (van gaal, rijkaard ve pep'inkiler de dahil)

olarak geri dönmüştür.

Cthulhu dedi ki...

Türk bir topçu böyle bir açıklama yapsa, derim ki, ulan adam belki de daha evvelden Barcelona ile anlaşmıştır. Bir de bu durumdan böyle bir açıklama yaparak ekstra pay çıkartıyordur. :)

Ama Cruyff yapınca "Doğrudur." diyorum sadece.

van auger dedi ki...

merak etmişimdir.Rinus Michels gibi büyük bir hoca neden ispanya kariyerini tek şampiyonlukla bitirir?
Bunun sebebi ne acaba?

Unknown dedi ki...

Cruyff barcelona'ya gitmeden önce barcelona avrupada yokları oynuyordu o ve rinus barçayı avrupada prestij sahibi yaptılar yoksa o kadar üye o kadar para o stad ile betisden öteye gidemezlerdi tabii barçada kariyer zirvesi yapan oyuncuların en az yarısı da mundar olurlardı!

aşkın dedi ki...

İsmail aç futbol tarihi oku sonra Cruyff'suz Barcelona'yı Betis'e benzet.
İsmail mutfakta biri mi var?

varol döken dedi ki...

cruyff tan önce kubala vardı ama cruyff'tan sonra benim için diğerleri var... büyükler var, çok büyükler var, en büyükler var ama bir de şu var:

cruyff yaptıkları ve yapamadıkları ile en büyüklerin de en büyüğüdür!

Unknown dedi ki...

kubala avrupa'da kaç kupa kazandırdı barcelona'ya? Puskas varken Kubala'nın sözümü edilir! Bir yarı final + bir final, ben şimdiki gibi kupa tahmini yapan barcelonadan bahsediyorum.

belirtiyim cruyff en büyüktür.