17 Eylül 2009 Perşembe

NEA FILEDELFIA'DA TEMİZLİK ZAMANI














Her Aek taraftarını hayalidir birgün eski stadlarını tekrar ayakta görmek, skepasti tribünlerini tekrar canlandırmak. Önünden her geçtiğinizde can yakar yıkık tribünleriyle, ot bağlamış sahasıyla, duvarlarına yazılmış Aek sloganlarıyla Nea Filedelfia stadyumu... Bir hayaldir, tezahüratlardan taşar. Olimpiyat Stadı`nın kapısından her girişinizde o soğuk, tribünlere uzak saha tekrar tekrar söyletir o tezahüratları.

2003 yılında beri yapılması düşünülen ya da hayal edilen diyelim, stadyumun durumu hala meçhul. Artık belirsizlikten sıkılıan Aek taraftarı geçtiğimiz Pazar günü sembolik de olsa hayallerine giden yolun ilk adımını attılar. Nea Filedelfia'da toplanan yaklaşık 3 bin taraftar, kulüp başkanı ve yöneticiler, basketbol ve voleybol takımı oyuncuları, amatör sporcular ve eski futbolcular sembolik de olsa stadın temelini attılar. Sabahın en erken saatlerinde saat 12'deki buluşmayı bekleyemeden kazma kürek ve çöp torbalarıyla yıllardır el sürülmeyen futbol sahasını temizlemeye başladılar. Organizasyonun fikir babası stadın eski yerine yapılması konusunda büyük çabalar gösteren Original 21 lideri ve kulüp başkanı Dimitris Hatzihristos.

Orda herkesin tek bir dileği vardı: Stadyumu eski yerinde görmek. Tribünlerin dilinden düşürmediği tezahüratı gerçekleştirmek. Gipedo sti Nea Filedelfia!

by mafalda

1 yorum:

varol döken dedi ki...

welcome to the streets of philadelphia mı demek bu?

çeviri yapmaya mecali olmayan blog!