13 Ekim 2009 Salı

DRAMA DİZİSİ FİNAL OYLAMASI

























History became legend, legend became myth, biz de Drama dizi oylamasının finaline gelmiş bulunuyoruz. İlk tur oylamalarının sonuçları için buradan buyurun. Yarı final oylamaları büyük bir çekişmeye sahne oldu, özellikle F grubunun ikincilik koltuğu için son güne kadar süren bir kapışma yaşandı. İlk 7 günü dördüncülükte götüren Battlestar Galactica, oylamayı manipülasyona, açık tutmamızın avantajından yararlanan bir BS hayranının ekşisözlükte galeyan yaratarak, blok oyları buraya taşıması ile ikinciliğe yükseldi ve oylamanın son saatlerine kadar bu koltuğunu korudu. Prison Break çok zorladı ama sadece 11 oyla finallere kalamadı. Finale kalan dizilerimiz House MD, Oz, Lost ve Battlestar Galactica'yı 15 gün boyunca oylayacağız. Aslında bakıldığında fena bir dağılım olmadı, bir hapishane dizisi, bir bilim-kurgu dizisi, bir drama dizisi bir de gençlik dizisi...Gençlik dizisi favori gibi duruyor ama bakacağız...(bu üç noktadan korkun)

Yarı final oylaması sonuçları

E Grubu - Kullanılan oy 1343

House M.D. 455 oy (%33)
Oz 358 oy (%26)

Dexter 303 oy (%22)
Sopranos 227 oy (%16)

F Grubu - Kullanılan oy 1392

Lost 719 oy ( %51)
Battlestar Galactica 259 oy (%18)

Prison Break (248 oy (%17)
Mad Men 166 oy (%11)

33 yorum:

sinem dedi ki...

745'ti yanlış hatırlamıyorsam lost önceki oylamada. burda da 719 olmuş. bence son oylamaya lost'u almayın, "şampiyon belli 2. kim" diye sorun :)

bir de, "History became legend, legend became myth" süper olmuş.

Unknown dedi ki...

lost milattır . ondan daha iyi diziler olmuştur, halen mevcut olanlar arasında ondan da iyileri olabilir. ama lost Türkiye'de milattır. En azından benim yaşadığım muhitte Lost'tan önce Lost'tan sonra diye ayrılır takvim, ilktir. O yüzden birincidir. Davınlod cunun gözbebeğidir.

Flying Dutchman dedi ki...

Lost milatsa, House tarihin başlangıcıdır...

Adsız dedi ki...

oz ulan!

teletabi dedi ki...

Sırf farklılık olsun diye Lost'u harcayacak değilim. Oyum Lost'undur. Bir şansım daha olsaydı tarihin derinliklerinden bir başka yapım olan BSG'ya giderdi.

alchoburn dedi ki...

oz'un buraya kadar gelmesi bile memnun etti açıkçası beni. gene de vazgeçmeden her oylamada ona basıyorum oyumu, gene de ona bastım.

hellguard dedi ki...

Buahahaha alıcaz... bu finali de alıcaz... hımfss...

fenerico dedi ki...

4 diziyi de henüz izlemedim ama konularından az çok haberdarım. Burada birşeyi anlamadım, Lost mu gençlik dizisi? OC ya da One Tree Hill olsa neyse de Lost gençlik dizisi mi be hocam?!

Fabio Luciano dedi ki...

yediniz lan dexter'ı.

CaRtMaNtR dedi ki...

Oz'a her turda oy vermiş biri olarak bu efsaneyi burda görmek çok mutlu edici bir durum. Finalide alıp Oswald hapishanesinde Kareem Saidli, Adebisili kutlama yapmak lazım.

a-town dedi ki...

ahaha gençlik dizisi ne yaw?! bu kadar taraflı yönlendirme olmaz. boşver fd ne kadar zorlarsan zorla kupa lost'un olacak.

Adsız dedi ki...

bu oyunu b"oz"maya geldik. Forza oz ulan!

garlangufa dedi ki...

Binlerce kişi hiçbir etki altında kalmadan(bkz.fd) :) bu oylamayı yapmış sonuç tabiki gelmiş geçmiş en iyi drama dizisi SOPRANOS ötesi yok.(bana ve imdb ye göre) 9.5!!!
kalanlar arasında oyum ise battlestargalactica ya gider.

Ser dedi ki...

sopranos kadar "underrated" bir dizi yok sanirim su alemde.. senaryosu bu kadar iyi kurgulanan, bu kadar ozen gosterilerek hazirlanan ve izlerken insani kendiyle hesaplastirip rahatsiz eden bi dizi yok.. nasil seinfeld ve digerleri varsa, benim icin de bu kategoride sopranos ve digerleri vardir.. izledikten sonra etkisinden kurtulamazsiniz..

kalanlardan BSG yi secerim tartismasiz.. lost'un da hakkini yememek gerek.. prison break de 1. sezondan ibaret bir dizi olsa cok daha iyi yerlerde olurdu..

alt + 168 dedi ki...

valla buraya kadar gayet net oyumu verdim ama lost, bsg, house arasında seçim yapamam valla. gelmiş geçmiş en sevdiğim 3 dizi. oz iyi dizi ama yeri yok burada. asıl balon bence prison break'in nasıl bu kadar sevilmesi. ilk sezon güzeldi sonrası rezalet, cnbce baya fanatik toplamış belli ki...

rıza yaşar dedi ki...

3 turdur bölgelerden gelen ilk oyları değerlendirince şu sonuca vardım: Flying Dutchman blogunun müdavimleri, yani her 15-20 dakikada bir sitede güncelleme olmuş mu diye kontrol eden kemikleşmiş takipçiler house m.d.'ye oy veriyor. Lost'çular ise bu siteyi daha seyreklikle takip edenler, zira lost her turda arap atı gibi ilk birkaç saat sonrasında oylarını arttırmaya başlıyor.

(Adil Gür araştırma şirketine rakip olmaya adayım :))

Adsız dedi ki...

sayid başkaaaaaaaan! Oz ulan!

Adsız dedi ki...

6 sezon 4 grammy'i unutma, vefasızlık yapma

oz ulan!

okka dedi ki...

oylamada en iyi drama dizisini soruyor."drama" kelimesinin anlamı nedir ona bakmak lazım."dram" dan gelen bir kelime anlamı ise buyrun

http://tdkterim.gov.tr/bts/?kategori=verilst&kelime=dram&ayn=tam

dram kelimesinin hakkını tam anlamıyla veren OZ dur arkadaş,bu yüzden oylar oz'a gitmektedir

ama lost apayrıdır 2000 li yılların en iyi dizisidir açık ara.

varol döken dedi ki...

daçmen sen bu işleri bırakıp emmy jürisine girsene!

yok gençlik dizisiymiş, yok angel neymiş, seni var ya hbo'nun kağıt kıyma makinesinin başına koymazlar o kadar diyeyim...

final dizilerinin bütün bölümlerini tavukçuzade'de izleyebileceksiniz...

coming soon...

fairtail dedi ki...

finale kalan 4 dizide arşivimde duruyor.. hepsi birbirinden sağlam diziler..
ama house'un yeri başka..

Adsız dedi ki...

Ne zaman OZ desek kursağımızda kalıyor, Söylesene dutchman hoca, bu OZ neden oy almıyor? (*4)

diren ayhan dedi ki...

"sayid başkaaaaaaaan! Oz ulan!"
İmzamı atıyorum altına :D

solo dedi ki...

diziler iki kategoriye ayrılır house ve diğerleri diye, arada da oz vardır.

Ortega dedi ki...

Böyle oylama olmaz olsun. Oz nasıl ikinci olur ya? Piuuu... Şoktayım.

Adsız dedi ki...

Bugün gidiyorum. Ama yarın tekrar geleceğim.(OZ ulan!)

kutay dedi ki...

sopranos yoksa biz de yokuz..ligden çekiliyoruz, paf takımla çıkıyoruz..
mafya dizisinin paf takımı da hapsane dızısı olur herhalde..
gerçi soprano mafya dizisi değil, aile dizisi olur. lost gençlik dizisiyse hele, soprano müzikal bile olur..

Unknown dedi ki...

her dizide veya filmde kahramanlar mükemmellerdir. yakışıklı, güzel manken gibilerdir. ama house md'nin esas oğlanı baston kullanan sakat biridir. bağımlıdır. kötü çocuktur. duygusuzdur. pis giyinir. kibirlidir. dedikoducudur. güvensizdir. gücünü acılarından alır. yapayalnızdır. tüm kahramanlardan farklıdır.

lost çok iyidir, oz çok güzeldir..ama house bir başkadır. house'un kategorisi farklıdır.

house'u tek geçerim.

Nightstalker dedi ki...

HOuse disindaki dizilere oy verenler, yanlislardasiniz. Tez dogru yolu bulup felaha eriniz. Bende bir zamanlar lostcuydum ama, gozum acildi. dogru yolu buldum. simdi mutlu ve huzurla doluyum. hepinizi house' a davet ediyorum. kendinizi bile bile atese atmayin :D

(gece uyumayinca boyle olunuyormus demek ki:)) ama fikirlerim asagi ykuari boyle :D

Adsız dedi ki...

Gregcim, gönlümün bir numarası, doktorum civanım;

Mavi gözlerine gurban olduğum. Sen bunnarın hepsini zekanla döversin anacım. Yürü be!

yunus dedi ki...

lost yerine sopranos olsaydı muhteşem dörtlüyü bulmuş olacaktık.. 4 dizininde yeri birbirinden ayrıdır benim için.. ama illa içinden birisini seçmek gerekiyorsa( gönlüm el vermese de) battlestar galactica derim.. sebebi de bilimkurgu deyince "sen hala öyle civvv civvv diye ses çıkaran şeyler mi izliyorsun " diyenlere tv tarihinin en büyük cevabını veren dizi olmasıdır..
bunun haricinde birini diğerinden ayıramam.. çünkü adebesi ortaokul yıllarımda rüyalarıma girerdi her gece cine5'te izledikten sonra.. veya wilson's heart bölümünü izleyipte gözü dolmayan birisi olabilir mi?

Ömer Humanızlı dedi ki...

Bir House var House Md'den içerü...
House mı Jacob Mı Ben mi Locke mı???


Lost bir milattır.

admin dedi ki...

House m.d.