27 Ekim 2009 Salı

EN İYİ DRAMA DİZİSİ VE 40 HARAMİLER

Efendiiim 1 ayı aşkın süredir devam eden 2000'li yılların en iyi drama dizisi oylaması sonuçlanmış bulunuyor. Oylama öncesinde herkesin beklediği gibi eski hırsız yeni orta malı Kate'in, kıtipiyöz doktor Jack'in, Beyaz Show çocuğu Sawyer'ın, "he is my son" Michael'ın, pörtlek gözlü Benjamin'in, Yaşar Nuri ekolü post-modern ruhani lider John Locke'un dizisi Lost birinci oldu. Yarı final oylama yazısında Lost'a espri olsun diye "gençlik dizisi" deyince kıyamet kopmuştu buyurun buna da koparın. Yalnıııız nasıl oldu? Şimdi aşağıdaki listede göreceğiniz gibi 822 oy almış Lost. Ama bu onun gerçek oyu değil. Zira dün akşam bu oylamaya, ekşisözlükte verilen bir link dolayısı ile ufak bir akın oldu. Bu akından önce ikincilik koltuğu ile arasındaki fark 80 oy civarında dolaşıyordu. Yani aslında gerçek oy sayısı 822 değil 640-650 arası. Tabii benim farketmediğim, oylamanın ilk başladığı günlerde de bu tür manipülasyonlar var mı bilemiyorum. Orada da olduysa birinciliği bile tartışmalı olabilir. Dolayısıyla bir House MD sever olarak gururluyum, ki bu çakma Robinson Crusoe ordusu birinci olabilmek için blok oylara ihtiyaç duymuştur ve "final oylamasına gerek yok birinci belli" diyenler tutuşmuş ve kestirme yollara başvurmuştur. Gönüllerin şampiyonu House'dur, Oz'dur...O kadar. Hatta yarışmanın başında "manipülasyon serbest" yazmasam diskalifiye bile ederdim dua etsinler. Aha da şuraya yazıyorum, bu oy verenlerin hepsi dizinin finalinde cevaplanmayan bir dolu soru ve mantıksızlık görünce gelip, biz ne etmişiz Dutchman diyecekler. Bu Lost'u bundan 20 sene sonra kimse hatırlamaz.

Kullanılan oy: 1856

Lost: 822 oy (%44)
House MD: 556 oy (% 29)
Oz: 270 oy ( %14)
Battlestar Galactica: 208 oy (%11)

Yarı final oylaması sonuçları
İlk tur oylaması sonuçları

26 yorum:

oneblood dedi ki...

öyle yada böyle
çamur atmak yerine bükemediğin bileği öpeceksin

Flying Dutchman dedi ki...

o bileğe katakulli bulaştıysa öpmem ezerim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lost diskalifiye...0 oy....evet

scugnizzi dedi ki...

işe yaradı. :)

Can dedi ki...

O kadar uğraştım didindim;okuldan ayrı, evden ayrı... House M.D'dir gönüllerin şampiyonu...

flyingdupe dedi ki...

Itiraz ediyorum sayin hakim, gonullerin sampiyonu kategorisindeki birincilik BSG nin hakkidir.

her boku bilen adam dedi ki...

bu mücadelede yanındayım ilk gunden beri dutchman.

Six Feet Under,OZ,House MD, Dexter dururken Lost'un bu kadar farkla birinci olması ayıptır günahtır.

sinem dedi ki...

hahaha

diyorum başka da bişe demiyorum :) evet dayağa da hazırım

Frapppedaki dedi ki...

Yine tipik bir Galatasarayli tavri. Bir kere de hazmet!!!! Hem itiraf et sen de yeni sezon icin yanip tutusanlardansin birak bu entellektuel dizisever ayaklarini..

keyalcindag dedi ki...

sonuç ortada. çamur atmaya hiç lüzum yok. hele ki çamuru atan house u savunuyorsa hiç mi hiç lüzum yok.

mcdonell dedi ki...

M-city esrafı olarak sakin ama gururlu bir sekilde karsılıyoruz bu sonucu. netekim birinci olması icin entrylerle, kampanyalarla gazlanan lost devam ederken oz biteli 6 yıl olmus.

Nightstalker dedi ki...

Valla sadece kendi bilgisayarimdan 6 oy verdim house a :)

6 ayri brower kurulu, explorer, firefox, chrome, maxthon, safari, opera. Herbirinden birer oy :D ama yinede yetmedi, snif snif :((

house gonullerin sampiyonu. varsin magazin birincisi lost olsun.

Ortega dedi ki...

Ah ulan OZ nasıl birinci olmaz ya.. Neyse ödül tanıdığa gitmiş.

"Beyaz Show çocuğu Sawyer'ın" demişsiniz Datçmen...kınıyorum sizi!

Zenana dedi ki...

Oz'un 3. bitirmesi bile değerini bilenler varmış diyerek mutlu mesut bahtiyar olmamı sağladı.Ürpertir adamı,sarsar alimallah...akıllı olsun lostcular =))))

bahtiyar dedi ki...

"bu oy verenlerin hepsi dizinin finalinde cevaplanmayan bir dolu soru ve mantıksızlık görünce gelip, biz ne etmişiz Dutchman diyecekler"
budur abi ben bu diziden umudumu 4. sezonda kestim senaristlerde eminim ki ne yaptıklarını bilmiyorlar diziyi uzatıcaz diye adamlar daha neler saçmalıyacak merakla bekliyorum. gerçi işin içine zaman yolculuğu, paralel evrenler filan sokunca bizim ülkede iyi satıyor. donnie darko saçmalığına bile şahane film diyenler varken bu diziyi beğenenleri anlayabiliyorum.

yurdum insanı dedi ki...

popüler olan bizden değildir timi hemen çamura yatmaya başlamış :)

yurdum insanı dedi ki...

bu arada ben de şunu belirteyim, yaklaşık 10 civarı oy kullandıysam en az 7-8 i oz a gitti. gerisi lost.

CaRtMaNtR dedi ki...

Oz daha cnbc-e dizileri yeni yeni baş verirken cine 5 gibi bir kanalda yayınlanarak bile bu kadar kemik kitle yaratabildiyse tek diyebileceğim rahat uyu kareem sait :)

Olympian dedi ki...

zenana ve cartmantr ye katiliyorum ben de. oylamaya katilanlarin yarisi "oz ne la" demis olmasina ragmen aldigi oy sevindirici. oz u seyretmis 270 kisi varmis, onlarin hepsi oz a vermis oyunu bence :)

okka dedi ki...

"Bu Lost'u bundan 20 sene sonra kimse hatırlamaz"
çok iddali bir laf.bu iddada bulunurken iki kere düşülmeli bence.

varol döken dedi ki...

aldığı 19 oyla angel gönüllerin şampiyonudur!

bu 19 kişiyi, vampirler barında halaya davet ediyorum...

AbSurDMaN dedi ki...

House MD'ye bittikten sonra hatırlanmasına 2 sene veriyorum, nıhahaha :) Lost'un blok oylar olmasa bile hatrı sayılır farkı var 2.ye, galibiyetimize gölge düşürmeye çalışmayın :D

Black Pearl dedi ki...

Everything is for the eye these days - TV, Life, Look, the movies. Nothing is just for the mind. The next generation will have eyeballs as big as cantaloupes and no brain at all!

sannti dedi ki...

Sevgili Dutchman, blogda yazmaya başladığından beri girdiğin en saçma entry'yi girmişsin bence. Tamam kimse kimseyi Lost'u sevsin diye zorlamıyor ama bu Lost'un artık bi fenomen olduğu gerçeğini değiştirmez.

Nightstalker dedi ki...

valla bende oz'u izledim. ama benim oylar yinede manyak doktora gitti :) temekki oz izleyipte oz'a oy vermeyen hain domdomlarda var aramizda.

ocsb dedi ki...

Arada cold case ile nip/tuck'da kaynadı. Finalde Lost ve House MD yerine Oz'u görmek isterdik ama arada zaman farkı olunca Oz unutulmuş biraz.

Unknown dedi ki...

lost içimde yaradır, şimdiki aklım olsa diyorum ve susuyorum