7 Ekim 2009 Çarşamba

FLYING DUTCHMAN'IN SEYİR DEFTERİ-29




















Dünya futbol tarihinin kafa vuruşu ile atılmış en uzak mesafeli golü 2007 Aralık ayında İngiltere'nin kuzey bölgesindeki amatör liginde (North West Counties League) oynanan Chadderton-Holker Old Boys maçında atılmıştır. Söz konusu maçta Holker Old Boys forması giyen Graham Capstick, Chadderton kalecisi Lee Swanson'ın kalesine 52 metre uzaklıktan bir kafa vuruşu yapmış ve Swanson'ın hatası sonucu top ağlarla buluşmuuştur. 52 metre hemen hemen sahanın tam orta çizgisine denk geliyor. Dolayısıyla Martin Palermo'nun geçtiğimiz pazar günü 38.9 metreden attığı kafa golü bu rekoru kıramamıştır.

Seyir defteri

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Hayır ben bizim mahelle maçında tam 256 metre 31 santim 7 milimetreden kafamla gol attım,asıl rekor budur.

Ortega dedi ki...

Böyle bilgilere nereden ulaşmıyorsunuz, hep merak etmişimdir sayın Datçmen. Kim bilir kaç yüz siteyi takip ediyorsunuz günlük?

turhanatakan dedi ki...

diğer bilgiler için sağlam bir araştırma yapıyordur eminim ama bu bilgiye ulaşmasının ardında yatan yegane sebep o gün sahaya çıkan chadderton takımı stoperlerinden birinin flying dutchman olmasıdır, ben de tribündeydim ordan biliyorum.

hatta bahsi geçen gol de dutchman'in kaleci swanson ile hocam hacettepe'de mi okuduydun, sima çok tanıdık gibi bir muhabbete girmesinden mi ne öyle birşeyden gelmişti diye kalmış aklımda.

tabii şimdi kaleciyi satıp "swanson'ın hatası sonucu" yazmak kolay sevgili dutchman, nerden bilirdin o maçı izleyen birisinin bu blogu da takip edeceğini.

felix mourinho dedi ki...

dutchman, muhtemelen bu rekoru japonlar tarihe gömdü veya gömmedi ama bu da var artık. tarihe not düşülsün.

http://www.youtube.com/watch?v=QUNcwRQ6JbQ