15 Ekim 2009 Perşembe

GIANMARCO ZIGONI

Milan'ın 2009-10 sezonu kadrosunda, kulübün altyapısından yetişmiş 5 oyuncu var. Ignazio Abate, Marco Borriello, Massimo Oddo, Davide De Gennaro ve Luca Antonini. Oddo'nun da tabii Nesta transferi karşılığıında 5 sene Lazio'da top oynamışlığı var. Son lig maçında Atalanta önünde bunlardan sadece birisi sahadaydı, Ignazio Abate. Aslında sezon başından beri kadroda düzenli olarak yer bulan tek oyuncu da o. 2 sene önce Liverpool önünde Atina'da Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Milan'ın maç boyu görev alan 14 oyuncusunun sadece ikisi altyapıdan yetişmişti. Efsane Paolo Maldini ve Massimo Oddo. Tabii bu derece marka olmuş kulüplerin, maddi durumlarında büyük sıkıntılar yaşamazken, AB çerçevesinde de bulundukları göz önüne alınarak altyapıdan yetişmiş oyunculara çok fazla şans vermesini beklemek yersiz olabilir. Zaten Maldini'yi bambaşka bir yere koymak lazım bu konunun dışında tutarak. Bugün tanıtacağımız adam da Milan altyapısından yetişmedi. Ama Rossoneri onu 18 yaşını doldurduktan 2 ay sonra San Siro'ya getirdiler. Adriano Galliani geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada kısa sürede Serie A'da çok büyük bir patlama yapacak oyunculardan birisi olduğunu düşünüyor.

Gianmarco 1991 Verona doğumlu. Babası ağları sarsmayı çok iyi bilen bir adam. Gianfranco Zigoni. 1960-80 yılları arasında İtalya'da Juventus, Roma, Brescia, Verona, Genoa gibi takımların formalarını giymiş olan baba Gianfranco, kariyerinde 100'e yakın gol kaydetti. Oğul Gianmarco ise kariyerine Treviso kulübünde başladı ve genç takımlarda 200'ün üzerinde gol gaydetti. Geçtiğimiz yıl, henüz 17 yaşında iken, bu yılın ocak ayında Serie B ile İtalya profesyonel liglerine adım attı. Sezo nsonuna kadar 18 maçta forma giydi ve 2 golün altına imzasını koydu. İlginç olan bu golleri ilk maçında Ancona'ya ve ikinci maçında Brescia'ya karşı kaydetti. Sez devam ederken 3 Premier Lig kulübü, ardından da Valencia, Real Zaragoza, Werder Bremen ve Udinese ona talip oldular. Ama Milan 1 milyon euro gibi bir bonservis ücreti karşılığında Gianmarco'yu renklerine bağladı. Henüz bir maça çıkmış değil, teknik direktör Leonardo'nun kendisine, takımda yer kapması için çok çalışması gerektiğini söylüyor. Ama bunu diyen adamın bile görevde 15 gün sonra kalacağı kesin değil. Önümüzdeki hafta AS Roma ile oynanacak maç Leonardo'nun ipini çekebilir.

1.88 boyuyla hava toplarına hakim, güçlü bir fiziği olan ama teknik kapasitesi de yüksek bir forvet oyuncusu Gianmarco Zigoni. Marco Van Basten'i hatırlattığı söyleniyor İtalyan medyası tarafından. Tabi henüz 18 yaşında ve öğrenecek çok şeyi var. Sezon öncesi yapılan hazrılık turnuvası Audi Cup'ta Milan forması giymişti.

1 yorum:

James dedi ki...

Bu fotograftaki adam 18 yaşındamı şimdi eski futbolculara benziyor