20 Ekim 2009 Salı

HIDDINK'TEN TFF'YE RED

Bu acar gazetecilik haberi. Onun için kısaca geçeceğim. Hollanda basını bugün tüm yayın organlarında Guus Hiddink'in Türkiye Futbol Federasyonu'ndan gelen yıllık 8 milyon euroluk teklifi reddettiğini duyurdu. Haberi ilk duyuran Voetbal International sitesi. Bu sitenin bir de aylık dergisi var, Başındaki adam yılların gazetecisi Johan Derksen*. Hollanda'nın nerede ise en saygı duyulan futbol yorumcularından birisidir. Her cuma ve pazartesi akşamı da aynı isimli bir program yapıyorlar. Derksen'in her yerde eli ve herkesle muhabbeti vardır. Genelde tüm transfer görüşmelerinin ne durumda olduğunu, kimin kiminle ilgilendiğini bilir, off-record olanları söylemez diğerlerini döker ortaya. Haberin yalan olduğunu düşünmüyorum. Ama başka şey düşünüyorum. 8 milyon euro...Hiddink Rusya'dan, yan ödemeler haric 7 milyon euro alıyordu. Yanlış hatırlamıyorsam Terim'in 2.4 milyon euroluk maaşı (hafiften haklı olarak) kıyamet koparmıştı ülkede. 8 milyona isim Hiddink olduğu için göz yumar mıydık, yoksa federasyonu mu basardık orasını bilemiyorum.

*Önemli not: Blog okuyucusu Schumy'nin uyarısı ile Derksen'in, bu sezon başı, Galatasaray ile Co Adriaanse'nin 5 milyon euro karşılığı anlaştığı yönündeki, sonradan gerçekleşmeyen iddiasını da göz önünde bulundurun derim.

12 yorum:

Schumy dedi ki...

Aynı kaynak Galatasaray Co Adriaanse ile anlaştı da demişti. Bence doğruluk payı 0 bu haberin.

Schumy dedi ki...

Hatta 5 milyon euro alacak demişlerdi Adriaanse Galatasaray' dan. O derece yani. Ne sanıyor bu adamlar Türkiye' yi ? Katar falan mı ?

Majesty dedi ki...

Gayet göz yumulurdu. Hakan Şükür'lük yapmak istemiyorum ama, yabancı ve kariyerli ise yumulur. Fatih Terim'in maaşıyla ilgili tartışmalar da çok gereksizdi. İyi değilse görev vermezsiniz, veriyorsanız da fiyatı neyse verirsiniz. Tartışmalardaki bizim vergimizle Terim sefa sürüyor olayı da bombaydı, özerk federasyonda.

Flying Dutchman dedi ki...

@Schumy

neye dayanarak "0" diyorsun bir de hangi kaynak Co Adriaanse anlaştı Galatasaray'la demiş...Johan Derksen'in ağzından ya da Voetbal Internationaal sitesinde ben GS Adriaanse ile anlaştı diye bir şey duymadım veya görmedim


açıklar mısın?

Ortega dedi ki...

Hiddink sponsorluklar dahil yıllık 7 milyon alıyor. Bu doğru. Bizimkilerin kendisiyle temasta olduğu da demek ki doğru. Dün Tayfun Bayındır, "ilk aday Hiddink" demişti.

Terim'in maaşı sorun olur Hiddink'in olmaz. Ama bu Terim'le ilgili değil. Türk-Gavur olayından.. Şöyle diyeyim, Rijkaard'ın, Daum'un aldığı paralar ortada. Kimse bir şey demiyor. Beşiktaş kötü gidince herkes Denizli'nin aldığı paraya kadar sallamaya başladı. Ben iki takım ne kadar kötü giderse gitsin, Rijkaard ve Daum'un aldığı maaşların gündem olacağını sanmam.

Joseph dedi ki...

Terim'in aldığı paranın eleştirilen bir yönü olmamalı..Daum 500bin lira,Rijkaard 600bin euro,Denizli ise 10 büyükbaş 90 küçükbaş karşılığında antrenörlük yapmıyor bu ülkede..Hee aldığı paranının karşılığını verdimi.Hayır tabi ki.Türkiye standartlarına göre çok tatlı bir para mı alıyordu?ee evet.Bu yönden bakınca Emre'nin,Nihat'ın aldıkları paralarda baya güzel paralar.

Sonuç olarak,2.4 milyon euro'ya, Türkiye'ye gelecek hoca sayısı çok az.Basını,milyonlarca td'ü olan bir ülke.off ki ne off

Schumy dedi ki...

http://www.tribundergi.com/forum/viewtopic.php?f=1&p=2399824

9. postta bahsedilen video bu yaz sitelerde çok dolandı. Bulamadım ama bahsettiğiniz kişi ciddi anlamda Co Adriaanse' nin Galatasaray' da neler yapabileceğini konuştu. Videoyu da bulursam ekleyeceğim.
Bazı haberler;

http://www.vi.nl/web/Nieuws-item/164909/Galatasaray-wil-Co-Adriaanse-aantrekken-als-trainer.htm

http://www.voetbalprimeur.nl/site/nieuws/107935/Adriaanse_nieuwe_trainer_Galatasaray.html

Sanırım video da burada;

http://www.vi.nl/web/WebTV/WebTV-Beste-Johan/164978/AZ-heeft-veel-kwaliteit-ingeleverd-door-trainerswissel.htm

Bu yaz dolanan haberler flemenkçe bilmediğim için bildirildi öğrenildi tarzında olabilir ama bazı kaynaklarda kesin anlaşıldığı söylendi. Bazı Hollanda kanalları direkt tartıştılar.

Black Pearl dedi ki...

Dat is erg jammer :-(

Black Pearl dedi ki...

schumy flemenkce degil Hollandaca!!!

Flying Dutchman dedi ki...

Şimdi

Linkini verdiğin videoda bir Türk izleyici "Adriaanse GS'da ne yapar?" sorusu üzerine görüşlerini açıklıyor yani kendiliğinden yapılmış bir açıklama yok....

Yalnız Hollanda medyasında Derksen'in Adriaanse'nin Galatasaray'la 5 milyon euro karşılığında anlaştığı haberlerini buldum....Voetbal Internationaal programında söylemiş bun üstelik...

Dolayısıyla yukarıda söylediğin şeylerde haklısın, Derksen hakikaten daha önce sonunda gerçekleşmeyen bir 5 milyon/Adriaanse haberi vermiş....

bunun üzerine hımmmm diyorum...:))

birkan dedi ki...

Bundan sonra maaşı tartışmaya açarsam öpsünler beni.Maşallah ne savunmalar yapılmış, kulüp takımlarının maaşı ile kıyaslanmış, özerk federasyonun sanki kendi parasıymış gibi gerekli yerlere değil Terime harcanması söylenmiş birde gerçekleşmeyen olay üstünden sanki Hiddinke dünya verilmiş Terim gariban gösterilmiş.Bunları diyen kendi maaşı için bu kadar yırtmaz.
Dünaynın en pahalı benzinide size müstehak nasılsa yollarda trafik yoğunluğu düşmüyor.Şunu anladımki ben sade ülkemi seviyormuşum üstündeki insanları değil.

Schumy dedi ki...

Aslında amacım senin verdiğin haberi çürütmek veya hayır bu yalan demek değildi. Şimdi aslında olaya mantıklı olarak bakarsan Fatih Terim gibi Türkiye' de efsanevi olan ( son zamanlardaki kararları göz ardı edilmiştir) bir teknik adama çerez parası gibi maaş verdiğin halde tepki alıyorsan Hiddink gibi bir adama 8 milyon euro verirsen ortalık yıkılır.

Bu teklifi söyleyen adamın da milyon eurolarla arası çok iyi belli ki, Galatasaray' a da 5 milyon euro ödetmişti demek istediğim bu :)

Hiddink olsa keşke ama o da Dünya Kupası' ndan sonra ( katılırlarsa ) futboldan elini ayağını çekeceğini söylemiş sanırım. Sakın bunu da nereden duydun deme bu sadece bir duyum sağdan soldan duydum :)