5 Ekim 2009 Pazartesi

KAFA ADAM



İtiraf edeyim Martin Palermo deyince benim aklıma attığı goller değil şu meşhur 3 penaltıyı da gole çeviremediği maç gelir. Bunun sebeplerinden birisi maçı canlı izlememdir büyük ihtimalle. Neden izlediğimi bilmiyorum, zira Copa America pek sevdiğim bir turnuva değildir. Ayrıca maçlar Türkiye saatine göre gece yarısına denk geldiğinden dayanmak da zordur. Ama takvimden kontrol ettiğim kadarı ile maçın oynandığı 4 Temmuz 1999 günü cumartesiyi pazara bağlayan gece imiş. Büyük ihtimal ertesi günün tatil olmasından gaz alıp NTV'nin karşısına geçmişim. Neyse o maçta önce 5., sonra 76., son olarak da 90. dakikada üç penaltı kaçıran Palermo'nun 90. dakikada, Kolombiya'nın 3-0 mağlubiyeti belli olmuşken ısrarla İnek Şabanvari "evet penaltı, ben atacaaam" diye topu sahiplenmesine acımışımdır biraz da...Ama o kendisine acımamış topu kaleci Calero'ya nişanlamıştır. Yıllar geçtikçe unutulan bir başka gerçek o maçta Kolombiya'nın da bir penaltı kaçırdığıdır. Hamilton Ricard'ın 47. dakikada kullandığı penaltıyı Burgos çıkarmıştır. Yani meşhur Panenka gelse bile penaltıların gol olmayacağı bir maç görünümündedir.

Arjantin Ligi'ndeki 200. golünü attı Palermo dün. Hem de ne gol. Boca Juniors ve Velez Sarsfield arasında La Bombonera'da oynanan maçta, 73. dakikada gelişen Boca atağında Velez Sarsfield kalecisi Germán Montoya kale sahasının dışına çıkarak uzaklaştırıyor. Orta sahayı henüz geçmiş Palermo yaklaşık 40 metreden topa kafayı yapıştırıyor. Videosu burada yukarıda göremeyenler için. Palermo'nun Boca formasıyla 166. golü oldu bu. Kariyerine başladığı Estudiantes'le de 34 golün altına imza atmıştı. Bizde de zamanında Bülent Korkmaz'ın, son dakikalarda durum 1-1 iken Kayserispor'a ceza sahası dışından attığı bir kafa golü vardır.

6 yorum:

tosun dedi ki...

Golde tribunlerin tellere yikilmasinda dikiz...

canoğlan dedi ki...

ntv vermişti o maçı daçmen gece 3'te.

Flying Dutchman dedi ki...

@canoğlan

doğrusu ntv sanırım da

şu postta da benzer yorumu sen mi göndermiştin...

http://vliegendenederlander.blogspot.com/2008/05/en-iyi-10-gol-sevinci.html

Baran Doğan dedi ki...

Hakan Şükür'ün de 200. golü çok iyiydi. Olimpiyat'ta, Gençlerbirliği'ne, yarım vole atmıştı. 2003-2004 sezonu ilk beş haftanın birindeydi. Ligtv.com.tr videolig'den izleyebilirsiniz.

linguisticsfc dedi ki...

bi de hakan şükür'ün olimpiyat stadında fenere attığı bir gol vardı orda da beklenmedik bir kafa golü olmuştu, tabii burda palermo direk kaleyi düşünerek vurmuş, bilinçli, güzel gol

Minero dedi ki...

Yalnız dikkatimi çeken nokta golün tesadüfi olmaması. Bilerek ve isteyerek topun gelişine göre kafayı uzatıp yön vermiş. Helal olsun diyorum...