28 Ekim 2009 Çarşamba

PRAG'IN DA GİDELİM



















Tarihin en iğrenç 10 esprisinden birisi olabilecek bu girişle birkaç günlüğüne sizden izin isteyelim. Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'a gidiyoruz, salı gününe kadar yokuz. En azından ben yokum diğer yazar kadrosu buralarda. Son 2-3 günüm Prag'a daha önce gitmiş, eş dosttan tiyo almakla geçti. Tabii internet sayfalarını da dolaştık biraz. Dönüşte hatırlatın, iki tane tip adamı fena döveceğim. Bir gittiği yerleri anlatırken kişileştirmelere başvuran tip. "Prag, gözleri yarı açık, hüzün dolu şehir", "Amsterdam, şen şakrak bir arkadaş gibi, o derece sürprizlerle dolu, o derece çılgın", "Moskova, uzun süredir görmediğiniz arkadaşınızın soğukluğunda, ama bir o kadar melankolik", "Paris, lisede sizi reddeden kız gibi, ulaşılmaz ama tutkulu", "Rio de Janeiro, ilkokulda yumurtalı ekmek getiren Coşkun gibi, öyle lümpen, öyle proleter". Şehir bu arkadaşım şehir, Habitat toplantısı yapmıyoruz burada. İkinci tip de daha önce söylemişimdir, 1 hafta kaldığı yeri 10 yıl yaşayan adamdan daha iyi bildiğini zanneden tip. Farkettim bu bir tek bizim millette var. "Czerony Savdushka'nın meyhanesine gitmeden Prag'ı gezdim demeyin". Yok ya...Savdushka he mi? Sanarsın meyhanede baş garson. 3 gün kalmışsın yahu ne Savdushka'sı..."ama ölümü gör Redutha Jazz Club'a git bak, Prag'ın en iyisi"....

Velhasıl bu duygularla Bohemya'ya doğru yola çıkıyoruz efendim. Monica Sweetheart, Sylvia Saint, Daniella Rush, rahmetli Lea de Mae'nin kabristanı....Geliyoruz ayık olun.

Görüşmek üzere.

8 yorum:

Black Pearl dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Kisilastirme demisken:
http://img118.imageshack.us/i/adapazarhr7bi2.jpg/

Iyi yolculuklar :)

Black Pearl dedi ki...

Velhasıl bu duygularla Bohemya'ya doğru yola çıkıyoruz efendim. Monica Sweetheart, Sylvia Saint, Daniella Rush, rahmetli Lea de Mae'nin kabristanı....Geliyoruz ayık olun.

Brandon Manilow, Tim Hamilton ve Tommy Hansen saymayi unutmussun...

Baran Doğan dedi ki...

Orada da, Çek Cumhuriyeti'nden bahsederken hala Çekosklavakya diyen sipor yazarı var mıdır acaba?

brk dedi ki...

"Rio de Janeiro, ilkokulda yumurtalı ekmek getiren Coşkun gibi, öyle lümpen, öyle proleter"

fd şu alemin bir numarasısın gerçektende- şu dandik gecemde de beni düldürdün ya-... iyi yolculuklar.

varol döken dedi ki...

istanbul, istediğine veren pespaye kılıklı zengin yosma şehir!

Ku.Ba dedi ki...

Biz de arkadaslarla yakinda Monakoycaz ... diyerek igrenclik kervanina ben de katilayim :)

Iyi eglenceler.

Oğuz Öztürk dedi ki...

Benim bloga şuan prag'dan online olan siz misiniz yoksa :)