5 Ekim 2009 Pazartesi

PRIJEDOR YANIYOR



















Resimlerdeki stadyum kaçıncı ligde oynayan takımın stadyumu olabilir? Üç? Dört? Amatör lig?...Değil. Bu bir Premier Lig takımının stadyumu. Bosna Premier Ligi. 112.000 nüfuslu Prijedor kentinin takımı FK Rudar Prijedor'un "cehennemi" Gradski Stadyumu. Kapasite 2.000. Geçttiğimiz sezon Bosna Premier Ligi'ne çıkma hakkını elde ettiler. Şu an yedinci haftası oynanan ligde dokuzuncu sıradalar. Ama bunların hiçbirisi bizim konumuz değil. Konumuz şu tribünlerin çatısının malzemesi. Kimisi stadyum inşaatı için TOKİ'yle anlaşır, kimisi Herzog & de Meuron'la kimisi de keresteci Zeljko ile. Buyurun. Bu stadyumda meşalede yakamazsın, mazallah, Karagümrük yanıyor şarkısı birebir gerçek olur.



















Yalnız şuncacık stadyuma bir de kapo için yer yapmışlar takdir etmek lazım. Tabi FK Rudar bu tabloyu düzeltmek için bir takım planlar içinde. Yeni bir stadyum inşaat projesi mevcut. Aşağıdaki gibi olacak bittiği anda. Nasıl bir çağ atlama olacak siz hesap edin artık.



2 yorum:

aksilaz dedi ki...

Cilalı taş devrinden yeniçağa geçmiş kadar olurlar artık bu stadyuma geçerlerse.

utku dedi ki...

yalnız sanırım fotoğraflara bakılırsa projeye stad etrafına yapılacak yeni binalar da dahil. ayrıca eski stad da tam atanalırsporlukmuş :)