12 Ekim 2009 Pazartesi

RIJEKA'DAN ANCAK TOZ ALIRLAR



















Top 10 Absürd Stadyum yazısında Hırvatistan'ın yer şekillerinden de etkilenen iki ilginç mimarisli stadyumundan bahsetmiştik. Bu da bir diğeri. Beleştepe seyirci sayısını kassan biletli seyirci sayısına eşitlersin büyük ihtimalle. Hırvatistan birinci ligi Prva HNL takımlarından NK Rijeka'nın stadyumu Kantrida. Adriyatik Denizi'nin hemen kıyısına inşa edilmiş. Ama bizim dikkat çekeceğimiz deniz kıyısı değil diğer taraf maraton tribünü. Arabayı çek kenara, gel kayalıkların üstüne, izle maçını git. Zaten yukarıdaki resimde görüldüğü gibi bazı pankartlar kayalıklara asılmış. Yalnız kayalarla beraber aşağı düşme gibi bir tehlike olabilir. 1911 yılında inşa edilmiş stadyum 12.000 kapasiteli. Rijeka 30.000 kişilik yeni bir stadyum yapmayı planlıyor. İlk görüntüleri aşağıda. Aynen Prijedor Stadyumu'nda olduğu gibi yine fena bir çağ atlama durumu var.



3 yorum:

berthelemy dedi ki...

rijeka stadı dalmaçya kıyılarında mı yer alıyor? eğer öyleyse eminim o kayalıkarın müthiş bi manzarası vardır. arada bir de maça bakarsınız.

alchoburn dedi ki...

sanmıyorum ki o araçlar orada beleşe dursun. büyük ihtimal vardır oranın da bir kirası.

Unknown dedi ki...

Rijeka , Dalmacya kiyilarinda degil. Hirvatistan`in neredeyse en kuzeyi. Asik oldugum Hirvat kiz Rijekali oldugu icin cok gidip geldim. Ufak bir sehir. Aslinda kayaliklara gitmeye bile gerek yok cunku yol hemen o kayaliklarin yanindan geciyor ve sahayi yoldan bile gormek mumkun. Topa Sabri gibi girsem denize atabilir miyim diye hep analiz ederim.

Offtopic,
Gectigimiz hafta Ujpest- Ferencvaros ( Fradi ) macindaydim. Fradi kume dustukten sonraki ilk derbiydi bu, yaklasik 4 yil ara. Kolay degil, hem taraftarlar hem de futbolcular cok ozlemisler. Igne atsan dusmuyordu stadyumda. Bulldogs denilen D sektorunde izledim maci, desibel rekoru kiramiyorlar belki ama 105dk evet 105 dk hic susmadilar. Hatta bi ara oynanan kotu futbola dalmisim, kafaya tokmagi yiyordum 10cm yanimdan gecti.. :)

Ferencvaroslu taraftarlarin butun kale arkasini kaplayan yesil beyaz kareografisi gercekten guzeldi ve bizi bastirmisti ki, 86da 2-1 i buldu ucan kafa goluyle Ujpest. Ne oldugunu anlamaya calisirken butun erkekler soyundu bizim tribundeki. Zipla zipla ziplamayan Fradi ve ibne Fradiye kafam girsin sovu yapildi. Fradililer delirdi, polisle catistilar.

Diger bir anektod, Ferencvaros( cingene semtinin takimi ) kaptani cingene asilli, lakabi Lofeju- At kafa, top her ayagina geldiginde tribunlerden yukselen kisneme sesleri..Ve bomba..Eleman duran toplari kullaniyordu, korneri kullanmaya geldiginde sahaya binlerce kesme seker attilar..Yarildik..

Uzun zamandir bu kadar eglenmemistim, blogda deginildi mi bilmiyorum bu derbiye ya da Bulldog tribunune. Ama bir yazi iyi olur..