6 Ekim 2009 Salı

TAKTİKTEN ANLAMAYAN FERGIE VE TÜRKİYE FETİŞİSTİ ADAM VİCTOR MUNOZ


















İngiltere'de uzun yıllar Arsenal'in teknik direktörlüğünü yapan Arsene Wenger, yakından tanıdığı Alex Ferguson'u Flying Dutchman'a anlattı. Wenger, Manchester United hocası için "Hiçbir zaman B planı yoktur. Taktikten anlamaz. Çok unutkandır, 45 yıllık karısıyla evlilik yıldönümlerini bile unutur" dedi.

Taktik bilmez

"Takımı maça yardımcıları hazırlar, hiçbir zaman B planı yoktur Çok unutkandır, Govan'daki evinin adresini bile unutmuştur".

İngiltere'nin Arsenal takımını çalıştıran Arsene Wenger, Flying Dutchman'a Manchester United Teknik Direktörü Ferguson ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Fransız hoca, "Ferguson taktikten anlamaz. Takımını maça çok iyi hazırlar ama kesinlikle devamını getieremez. Manchestr United'la kupaları kazanırken yardımcısı ve kendisinden daha bilgili Profesör Carlos Queiroz'un müdahaleleri ile işi kotarıyordu. O United'dan ayrılınca Ferguson'un zayıflıkları su üstüne çıktı, Barcelona'ya geçen sene kupayı kaybettiler" dedi.

Rahatına düşkün

Wenger, Ferguson'un rahatına çok düşkün olduğunu belirterek "Futbolcuların problemleriyle ilginmez. Soyunma odasında ancak hadise çıkarır, kızınca onlara krampon fırlatır. Evinin adresini bazen unuttuğunu biliyorum" dedi. Fransız hoca, "Ferguson 1 hafta sonra karşılaşacağı rakiplerin maçlarını kasetten bile izlemez. Analize vakit ayırmaz, geceleri İskoç viskisi ile vaktini geçirir. Tahminim, rahatlığını bozmamak için böyle davranıyor, ama Ronaldo ile ben de takımı şampiyon yaparım" ifadesini kullandı.

Flying Dutchman

Ben iyice inandım artık, bir gün Türk basınında böyle bir haber okuyacağız. Okuyamazsak basınımızın yola gelmesinden değil, Ferguson'un 1-2 seneye emekli olacağındandır.

Tabii bütün bunların ötesinde bir başka dikkatimi çeken konu var.

-Tarih 25 Şubat 2005, Fotomaç gazetesi, Selçuk Manav haberi

Munoz Teklif Bekliyor

Zaragoza'nın hocası Munoz, "Bu şartlarda daha iyi şeyler yapmalı" diye Daum'u eleştirdi, teklif beklediğini söyledi. Real Zaragoza Teknik Direktörü Victor Munoz, F.Bahçe ile zorlu iki 90 dakika oynadıklarını ancak turu düşündüklerinden daha rahat geçtiklerini söyledi. Sarı-lacivertlileri maçlar sonunda daha yakından tanıma şansı elde ettiğini açıklayan Munoz, "F.Bahçe gerçekten iyi takım. O seyirci ve stat ile bileğinin bükülmemesi lazım. Daha iyisini hak ediyor. Sadece iyi bir organizasyon gerek. Şu anda Avrupa'nın pek çok kulübü F.Bahçe'nin sahip olduğu imkanlara ulaşmaya çalışıyor. Bu çok önemli bir avantaj" dedi.

-Tarih 12 Kasım 2008. Fotomaç gazetesi, Selçuk Manav haberi.

Aragones Uzağı Göremiyor

İspanya`nın Getafe takımının teknik direktörü Victor Munoz, F.Bahçe'nin hocasıyla ilgili çok çarpıcı iddialarda bulundu. Munoz, atv Spor Müdürü Selçuk Manav`a yaptığı açıklamada "Aragones`in gözleri bozuktur. Sahanın her noktasını göremez. Yardımcıları olmasa işi zor" dedi.

-Tarih 3 Eylül 2009. Fotomaç gazetesi, Selçuk Manav haberi

Kimyası Farklı

Beşiktaş'ın Getafe'den kiraladığı genç oyuncusu İbrahim Kaş hakkında eski hocası Victor Munoz, FOTOMAÇ'a önemli açıklamalar yaptı. İbrahim'in, sağ bek oynayamayacağını iddia eden Munoz, "Hücuma tek katkısı duran toplarda ve kornerle ileri çıkıp hava toplarında gol tehlikesi yaratması. Ama tekniği yeterli olmadığı için geriden oyun kurma özelliği yok" dedi.

Tarih 6 Ekim 2009. Fotomaç gazetesi, Selçuk Manav haberi.

Taktik Bilmez


İspanya'da Zaragoza, Villarreal ve Getafe takımlarında teknik direktörlük yapan Victor Munoz, yakından tanıdığı Rijkaard'ı FOTOMAÇ'a anlattı. Munoz, G.Saray'ın hocası için "Hiçbir zaman B planı yoktur. Taktikten anlamaz. Çok unutkandır, evinin telefon numarasını bile unutur" dedi.

Ya birileri organize olarak bizi yiyor, ya da Munoz'un kronik "Selçuk Manav'a Türk futbolu hakkında mikser misali açıklama yapma hastalığı" var. Fotomaç gazetesinin açıklamaları saptırdığına dahil ise aklımda en ufak bir şüphe yok (!)

11 yorum:

Erdem Karakuş dedi ki...

Victor Munoz Selçuk Manav'ın okey arkadaşıymış. Rakı balık yaparken içkiyi fazla kaçırınca dilinin bağı çözülüyormuş.

Bilgiyi Selçuk Manav'a yakın kaynaklardan aldım.

Can dedi ki...

valla kafa yapan herşey hikaye.sigarayı bırakıp bunların içtiklerinden içicem.tüp mü ne ise alacağım paraya kıyıp.Hıncal bir yandan bunlar bir yandan. Oturup ne saçmalasak diyorlar her gün.pek acayip.

Ferhat dedi ki...

Seçuk Manav'ın Munoz'unu bilmem de bu ülkeye Alex Ferguson gelip Galatasaray'ı çalıştıracam dese ve üst üste 6 maç kazansa ardından bir malubiyet alsa başta içimizdeki Hıncallar,Rıdvanlar,Demirkollar ve eski veteran Kopenakçılar el birliğiyle yerler adamı.Utanmadan sıkılmadan "futboldan anlamıyor" derler, "burası türkiye, ingiltere değil" derler, "b planı yok" derler.Tıpkı Hıncal'ın yeni çıkmış yazısı gibi.Adam içindeki teknik adam kovdurma fetişizmini "Go Home Rijkaard!" diye başlık atarak alenen gösteriyor.İlgili haberi okuyup sinirden monitöre kafa atmak için buyrunuz :

http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/uluc/2009/10/06/go_home_rijkaard

Açıkçası çok bildiğinden diyor(!)Hıncal.Şu anki Barcelona'nın yaratıtıcısından çok biliyor futbolu.Sekiz haftada kesiyor biletini.Şimdiden doğrudan istifa et demiyor ama niyetini "Go Home Rijkaard!" diyerek ifade ediyor.Açıkçası gözüm korkmaya başladı bildiklerinden.Zira bir zamanlar uzaktan hayran hayran baktığımız Rijkaard'ın bile ipini hemen çekmeye çalışıyor artık Arsene Wenger,Alex Ferguson veya Jose Mourinho filan da vız gelecek diye korkmaya başladım.Hani Haldun Üstünel'in sağı solu belli olmaz birgün geliverir o adamlar da.(Tamam abarttım ama kim derdi ki Rijkaard gelir diye hem de Chelsea ve Milan isterken) Bir şey değil madara olurlar çok bilmiş B plancıların karşısında.Basınımızın çok bilmişleri teneke bağlar gönderir onları da.İnşallah Rijkaard'ın da yönetimin de taraftarın da Derwall'e gösterilen o sabırdan vardır yoksa iki günde mideye indirir bu yamyamlar alimallah!

Rıdvan'ın bıyık altından gülerek Rijkaard eleştirisi geliyor aklıma sinirlerim daha bir zıplıyor.Not tutan kondisyoner Neeskens nerede demişti Rıdvan.Neeskens'i kondisyoner sanmıştı.Herhalde Daum'un yanındaki Koch gibi sandı.Gerçi Rıdvan'ın hayalinde bile göremeyeceği parlak kariyeri var Neeskens'in.Eminim futbolculuğunu da bilmiyorduk Rıdvan.Neeskens'e de yazık ki beş para etmez adamlarca eleştiriliyor.Ulan Derwall'deki gibi bir sabredin be! Sabredin ki o zaman seyredin nasıl oynanırmış futbol.

Aslında kabahat Rijkaard'da keşke geldiğinde Kalli'nin tavsiyesini dinleseydi.Burda cücelerin kendilerini dev zannettiğini görseydi.Aragones'e yapılanı düşünseydi de sözleşmeyi feshedip Chelsea veya Milan'ı seçseydi.Öyle ya burası İngiltere veya İspanya değil!!!

Biz B planından anlarız biz kaostan anlarız bizim felsefemiz: “topu ceza sahasına indir, Hakan Şükür olmazsa, Ümit Karan, ondan sekerse Necati Ateş, o da olmazsa Hasan Kabze vurur”

Total futbol kim biz kim.

salva dedi ki...

Uçan Hollanda lı, nedir sende ki bu Selçuk Manav kompleksi ...
Yakışmamış, fotomaç gibi bir haber kaynağını kötüleyerek bir yere varamazsın ...
Bu arada sayın Selçuk Manavı da çok özledik. Umarım en kısa zamanda bizi canlı röportajları ile ruhumuzu okşamaya devam eder.
Victor Munoz seviyoruz seni Türk halkı olarak.

Adsız dedi ki...

mourinho gelsin hic top mop oynatmasin. su yorumcalara verecegi ayarlarla cag atlatir bu ulke futboluna. hayal iste bizimkiside..

BT dedi ki...

Tebrik ederim. Arşiv çalışması harika. Victor Munoz'u en kısa zamanda bir türk kanalında yorumcu olarak görmek istiyoruz.

Adsız dedi ki...

Selçuk Manav'ın 'habercilik' anlamında yeri bir tek fotomaçtır..
bu kadar uydurma,içi boş, 'özel haber' başlığı altında saçma sapan şeyleri ancak Selçuk Manav yapar.keşke kendsi bir manav dükkanı açsa da,ispanyada özel haber yerine meye sebze ticareti yapsa daha çok ses getirir..
Rıdvanlar,Selçuk yulalalara da böyle bir haberci normal..

Ku.Ba dedi ki...

@salva,

Sakin sen Selçuk Manav olmayasin? "Kompleks", "fotomaç gibi bir haber kaynagini kötülemek" gibi ismarlama laflar da neyin nesi? (duyan da paçavrayi Le Monde sanacak)

Türk (spor) medyasinin igrencligini gün yüzüne çikartmaya devam Hollandali!

osmancanpolatblog.com dedi ki...

keske morinho sadece turkiyedeki yorumculara ayar vermek icin gelse adsiz arkadasin yazigi gibi ne guzel olur

Her Yol Roma dedi ki...

Hep hata bulmak için okuyormuşuz gibi olcak ama Aragones için verilen linkten de İ.Kaş haberi çıkıyor.

"Dostum Aragones demişsin, ama bu İ.Kaş"... :D

umutation! dedi ki...

fd linklerde hata var