27 Ekim 2009 Salı

YENGEYE İŞ BULUN

"Futbolcu eşini ikna" bu camianın en büyük problemlerinden bir tanesi. Bana sorarsanız erkek toplumunun ne derece kadınlara bağlı olduğunun, onlarsız yapamayacağının ve kadınların istediklerinde biz fanileri nasıl parmaklarında oynatabileceğinin en büyük kanıtıdır. Kulüp bir futbolcuyla veya teknik adamla anlaşır, bütün ayrıntılar tamamdır, anlaşma imzalamaya ramak kalmıştır, beraber transfer bile konuşulur ama fethedilmesi gereken bir kale vardır ve o kale öyle sıradan taktiklerle fethedilebilecek bir kale değildir. Gerekirse gemileri karada yürütmeniz gerekir. Zira o futbol adamının eşi veya sevgilisi "İstanbul mu...valla ben Avrupa'yı bırakıp oraya gidemem" dediği an transfer çıkmaza girer. Yenge ile kulüp başkanı muhattap olur, İstanbul bolca övülür, İstanbul'a davet edilir, boğazda balığa götürülür, "bak sizin Champs-Élysées'in varsa bizim de İstiklalimiz var, sen daha Emirgan'da kahvaltı görmedin, Ayasofya'yı Sultan Ahmet'i görmedin" diye propaganda yapılır. Ümraniye, Esenler, Gültepe semtlerinin yanından bile geçirilmez. Eş ikna olursa olur, olmazsa iş biter. Son yıllarda bir de bu ikna aktivitesine futbolcu sevgilisine o ülkede iş bulma eklendi. Özellikle söz konusu bayan model veya televizyon kişiliği olunca bu daha da sık oluyor.

Dün Lothar Matthauss'un Arjantin Ligi ekiplerinden Racing Club ile anlaşma imzaladığını duyurduk. Görünüşe bakılırsa anlaşma henüz % 80 oranında geçerliymiş. Adamın geçen aralıkta evlendiği 21 yaşında Ukrayna'lı bir model sevgilisi var. Ben şimdi seksi fotoğrafları için size tıklatmayayım. İsmi Liliana Chudinova. 2007 Oktoberfeest'de tanışmışlar. Matthauss Maccabi Netanya'nın başında iken Chudinova Tel Aviv Üniversitesi'nde gazetecilik okuyordu. Şimdi tası tarağı toplayıp Arjantin'e gitmek zorunda. Matthaus'da kızı kızdırmamak için "daha anlaşmayı tam imzalamadık, eşime Arjantin'de modellik işi bulmazlarsa anlaşma imzalamam" demiş. Koskoca panzer olmuş üç tekerlekli bisikler. Valla bu adam zamanında Brezilya'da Atletico Paranaense'yi çalıştırırken "ben köyümü özledim" diye iz bırakmadan kaçanadam. Yarın bir gün "karım evden kaçtı, çok mutsuz, ben de gidiyorum" diye de kaçabilir. Matthauss, pardon Chudinova, Racing'in başına geçmezse olabilecek diğer adaylar Jose Pekerman, Carlos Ischia veya Hector Cúper.

3 yorum:

voodoo girl dedi ki...

halkla ilişkiler hesabı böyle bir pozisyon olsun bence büyük klüplerde "futbolcu eşiyle ilişkiler" gibi. ben talibim herkesi ikna edebileceğime inanıyorum ama beğendiğim topçu olursa ayırmaya çalışırım acımam.

Adsız dedi ki...

Net'te de çok sık rastladığımız, yanlış kullanılan bir kelime var: Muhatap... Nedense hep "muhattap" olarak kullanılıyor. Bu kullanımı çok rahatsız edici bulduğum için dikkat çekmek istedim.

Osman dedi ki...

Lothar Matthäus tam bir Alman kirosudur. Bu da böyle biline, kayit edile...