14 Kasım 2009 Cumartesi

83'



İki ulusun kaderi, o ulusta yaşayan binlerce insanın önlerindeki 7-8 aylık tüm hayatı nasıl 60 saniyelik bu zaman diliminde değişir bunu bize anlatan sayı yukarıdaki. Dün yazdık Afrika'daki grupların durumunu. B grubunda, 11 puanlı lider Tunus ve 9 puanlı grup ikincisi Nijerya, grup liderinin Dünya Kupası'na gideceği son maçlarda iddiası kalmayan iki ülke deplasmanına gittiler. Tunus Mozambik, Nijerya da Kenya deplasmanına.

Nairobi ve Maputa'da aynı saatte başlayan maçlarda dakikalar 79'u gösterdiğinde Nijerya Kenya deplasmanında 2-1 önde oynuyordu ve Mozambik'teki maç 0-0'dı. İki takım da puanını 12 yapıyor ama Nijerya gol averajı ile finaller vizesi alıyordu. Derken Kenya'lı Allan Wanga, Tunus'taki arabaların konaklarını çalıştırttı. Durumu 2-2'ye getirdi. Tunus gidiyordu bu sefer güney sahiline. Ama 4 dakika sonra iki ulusun kaderi birbirleriyle yer değişecekti. Maçın 83. dakikasında iki stadyumda da sarsıldı ağlar. Nijerya Obafemi Martins ile 3-2 öne geçti, Tunus ise Dario Monteiro'nun yukarıdaki golüyle 1-0 yenik durumda düştü. Aynı dakikada. Sonraki 7 dakikada da bu şoku atlatamazlardı, zaten atlatamadılar. Dünya Kupası hayalleri sadece 4 dakika sürdü, Nijerya'nın da kabusu. Grubun ilk maçında Nijerya'yı çelmeleyen Mozambik bu sefer de Tunus'un ipini çekti. Güney Afrika'ya Fildişi, Gana ve Kamerun'dan sonra Nijerya da gidiyor. Kuzey Afrika futbolunun tek temsilcisi 1 saat sonraki "savaşın" sonunda belli olacak. Mısır-Cezayir.

2 yorum:

Fabio Luciano dedi ki...

mısır-cezayir maçını izlemedim ama maç öncesi olayları ve dramatik sonu ile filmi filan çekilir herhalde:)

düşünesinize maçın ilk dakikasında golü at.88 dakika dur.son dakikada at golü al vizeyi.

dutchman kesin bulursun arap spikerin son dakika golünde nasıl bağırdığını şimdiden vereyim siparişi:)

puanlar aynı,attıkları aynı,averajları aynı.bu durumda aralarındaki maçlara bakılıyor.ilk maç 3-1 cezayir'in.maçı 2-0 alan mısır gidiyor:)

maçtan sonra herhalde 2 rekat şükür namazını kılmışlardır.Meteb'in ya heykelini dikerler ya da ufaktan bi krallık verirler.

Fabio Luciano dedi ki...

bu arada peşin peşin atladık ama daha gitmiyomuş mısır.sudan'da play-off maçı oynayacaklarmış.sadece son bi şans daha kazanmışlar.

biri beni düzeltmeden kendi kendimi düzelteyim.

olsun yine de acayip sevinmişlerdir:)