5 Kasım 2009 Perşembe

BU SERİYE BOLIC LAZIM















Şampiyonlar Ligi maçları öncesinde gelenek haline getirdiğimiz anektodları bu hafta yayınlayamadık tatil sebebiyle ama bunu kaçırmayalım dedik. Manchester United, salı akşamı 90. dakikada Valencia'nın, CSKA Moskova defansının da büyük yardımıyla attığı gol ile sadece beraberliği kurtarmakla kalmadı Beşiktaş karşısına bir İngiltere rekorunu kırmaya çıkacağını da ilan etmiş oldu. Kırmızı Şeytanlar 3 Şubat 2005'te kendi evlerinde Milan'a 1-0 mağlup oldukları maçtan beri 24 maçtır kendi evlerinde mağlup olmuyorlar. 17 galibiyet ve 7 beraberlikleri var bu seride. İngiltere rekorunda Arsenal'i yakaladılar. Arsenal Eylül 2004-Nisan 2009 arası üstüste 24 maç Highbury ve Emirates'de mağlup olmamış, bu seriye şu anda rekorlarına ortak olan Manchester United geçtiğimiz yılki yarı finalde son vermişti. Şampiyonlar Ligi tarihinin rekoru halen Bayern Munich'e ait. 1998-2002 arası üstüste 29 maçta kendi evlerinde mağlup olmadılar. Seriyi 18 Eylül 2002'de Deportivo 3-2'lik galibiyetle bitirdi ve Bayern'i kendi evinde mağlup eden ilk İspanyol takımı oldu.

4 yorum:

Can dedi ki...

Tam Beşiktaş'ın, Denizli'nin sevdiği durumlar ama, İnönü'de orta sahayı geçmeyen takımın, Manş denizinin ötesine nasıl gideceğini merak ediyorum. Ne de güzel olur, 80'de sallasa bir tane İbrahim Üzülmez.

SozenE. dedi ki...

Selamlar,

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki grup maçlarında 12 maçlık bir seriye sahipti. Barcelona'ya 1-0 kaybedene dek.

1997-98 Sezonu'ndaki Borussia Dortmund (0-1) ve 2001-02 Sezonu'ndaki Barcelona (0-1) maçları arasında ise yalnızca bir mağlubiyet bulunuyor. O da bildiğimiz gibi, 5-0'lık Chelsea mağlubiyeti.

Avrupa Kupaları'ndaki diğer karşılaşmaları eklediğimizde seri 20+ maça kadar uzanıyordu. Ama bu inceleme, yalnızca grup maçları ile ilgili anladığım kadarıyla.

Birkaç maç daha kazanabilseymişiz, biz de girebilirmişiz listeye. :)

Sevgiler,

Eray.

Adsız dedi ki...

2-1 lik barça maçı olmasa chelsea nin seri oldukça uzun oluyordu sanırım, bilen varsa bi zahmet.. eray? :)

Gokhanson dedi ki...

evet chelseaninki de uzun olurdu 2003deki bjk olmasaydı :)