5 Kasım 2009 Perşembe

BULGAR SOUNESS



Cumartesi günü oynanan Plovdiv derbisinde Botev'in Lokomotiv'i 1-0 mağlup ettiği maçın sonrası. Yaşananların tam adı hengame başka bir şey değil. Botev 87'de İtalyan oyuncusu Emanuele Morini'nin attığı golle maçı kazanıyor. Maç sonrası Lokomotiv Plovdiv taraftar grubu Lauta Army'nin birkaç elemanı sahaya atlıyor. Ufak çapta bir meydan dayağı çekiliyor. Ardından taraftar mı futbolcu mu olduğunu anlayamadığım bir Lokomotiv'li sahanın ortasına takımının bayrağını dikiyor. Söz konusu şahıs 18 numaralı şort giyiyor ve ayağında kramponlar ile maç çorapları var. Ama üzerinde forma yok ve önünde taraftar grubu Lauta Army ibaresinin olduğu arkasında da A.C.A.B. yazan bir t-shirt var. Olayı bilenler varsa söz konusu şahsın taraftar mı futbolcu mu olduğu konusunda not düşsünler düzeltelim. Bayrak dikme sonrası ortalık yine savaş alanı tabii.

Yalnız belirteyim 11. haftası oynanan Bulgar Ligi'nde Botev ligdeki ilk galibiyetini aldı bu golle. 4 puanla son sıradalar. Lokomotiv de 8 puanla 14. sırada, yani perişan iki takımın derbisi olmuş. Videoyu göremeyenler için linki.

Not: Bu videoyu yarın Milliyet'te görürseniz şaşırmayın.

5 yorum:

yusufgs dedi ki...

Ben Bulgaristanda yaşadığım için olaya açıklık getırmek istedim.Uç sezondur iki takımda küme düşmemek icin oynuyor ama Botev-Lokomotiv derbisi, CSKA-Levski derbisinden bile daha ustungorunuyo insanlardan, her sene boyle kavgalar cikiyo ztn.Ama dikkat edin klibin daha basinda 2 takimin kalecileri tekme tokat birbirine giriyo.12 numarali ve atkili hafif balik etli yere dusen adam.

erol1903 dedi ki...

cevik kuvvet yok mu bunlarda gaz maz sıksınlar :)

vertumnus dedi ki...

Valla Bulgaristan futboluna çok hakim olmamakla beraber, dünya üzerinde herhangi bir yeşil sahada isminde "Demirspor" geçen, "Lokomotif" geçen takım bana her zaman daha sempatik gelmiştir.

Adam dövmek falan elbette iyi değil ama kaybedilen maç sonrası bayrağı dikmek hoş olmuş açık söyliyim :)

Yürü be Lokomotif! Aslanlarım benim :)) Türkiye'ye gelsinler, Adanaspor maçına, MİY maçına götürürüz :))

Adsız dedi ki...

Kesin futbolcu:) soyunma odasına gidiyor videoda. Kadrolarında 18 numara Krasen Trifonov. Ortah saha oynuyor, 10 maçta 1 golü varmış.

lembo dedi ki...

şu kökleri yıllar önceye dayanan derbiler olmasa futbol çekilecek çile değil.. kendimi sadece fenerbahçeye karşı oynarken gerçek bir futbolsever olarak görüyorum. sadece galatasaray-fenerbahçe maçlarında içimde bir ateş yanıyor.. ve evet.. fenerbahçeden nefret bile etmiyorum..