20 Kasım 2009 Cuma

BUNLARI BİLELİM









The Guardian Dünya Kupası biletini alan 32 takımla ilgili hoş bir değerlendirme hazırlamış. Kısa notlar içeriyor ve bir de "Did You Know?" bölümü mevcut...İlginç olanları buraya aktaralım dedim. Kıta bazında gidelim ama önce tüm dünya kamuoyunca yanlış bilinen hatta artık dillere pelesenk olmuş bir yanlış bilgiyi düzelterek başlayalım.










-1992 yılında Avrupa Şampiyonası'nı kazanan Danimarka, herkesin bildiği gibi, Sırbistan'ın ihraç edilmesi üzerine tatildeyken turnuvaya çağırılmamıştır. Danimarkalı futbolcular o günlerde Bağımsız Devletler Topluluğu (eski SSCB) ile yapacakları hazırlık maçı öncesinde Kopenhag'da kamptadır. Yani zaten bir aradadırlar ve antrenman yapmaktadırlar, genelde söylendiği gibi plajda güneşlenir durumda değillerdir. Takım 45 dakikalık uçağa binip İsveç'e gitmiştir.

-Dün açıklanan MLS 2009 MVP ödülünün sahibi olan Landon Donovan henüz 27 yaşında olmasına rağmen 120 kez milli olmuştur. Böyle giderse ili Fomra Mesaisi yazısında belirttiğimiz milli olma rekorunda mutlaka ilk ona girecek hatta kimbilir 35-36 yaşına kadar futbol oynarsa Al-Deayea'nın 181 rekorunu zorlayacaktır.

-Uruguay milli takımı, tarihinin ilk 35 uluslararası karşılaşmasının 34'ünü Arjantin'e karşı oynamıştır.

-Şili'nin efsane golcüsü Ivan Zamorano, 1997 yılında Inter'de oynarken kendisine 9 değil 18 numaranın verilmesine (9 numara Ronaldo'ya gitmiştir) içerlemiş, hatta İtalyan kulübüne 1 ve 8 rakamının arasına bir "+" işareti koymalarını dahi önermiştir.

-Fildişi'nde barlarda bulunan bir Bock birasına sertliğinden ötürü Drogba ismi verilmiştir.

-Fransa 1998'de kazandıkları Dünya Kupası'ndan iki ay önce açıklanan FIFA ülkeler sıralamasında 25. sıradadır ki bu onların tarihinin en düşük derecesidir.

-İtalyan milli takımı ve Juventus'un defans oyuncusu Nicola Legrottaglie part-time vaizlik de yapmaktadır. Legrottaglie'nin "eşcinsellere İncil'i okumayı öneriyorum, her pazartesi de kilisede verdiğim vaaza davetlidirler" şeklinde bir açıklaması vardır.

-Fernando Torres İspanya'nın 2010 Dünya Kupası eleme maçlarında tek bir gol dahi atamamıştır.

-1986 dünya kupasında Portekiz, gruptaki açılış maçlarında İngiltere'yi 1-0 mağlup etmiş, ancak daha sonra futbolcular ödemelerle ilgili federasyonla düştükleri anlaşmazlık sebebi ile greve gitmiş ve antrenmana çıkmamışlardır. Portekiz gruptan çıkamayarak turnuvaya veda etmiştir.

-Sırbistan 2000 yılından bugüne kadar tam 11 hoca değiştirmiştir. Bunlardan en uzun görev yapanı Radomir Antic görevde sadece 2 yıl kalmıştır.

-2007 yılında Slovenya koçu Matjaz Kek, forvet Zlatko Dedic'i aramış ve ona gelecekteki planlarında yer almayacağını söylemiştir...Dedic Rusya'ya karşı oynanan play-off ikinci maçında ülkesinin finallere götüren golü atmıştır.

-Yeni Zelanda 90 yıllık milli takım tarihinde bir Avrupa veya Güney Amerika takımını sadece 1 kez mağlup edebilmiştir. Kiwiler 2006 yılında Gürcistan'ı hazırlık maçında 3-1'le geçmiştir.

-Kuzey Kore, nisan ayında Güney Kore'de oynadıkları ve 1-0 kaybettikleri maç sonrası, futbolcuların Güney Kore'li aşçılar tarafından zehirlendiğini iddia etmiştir.

7 yorum:

Onur Erdem dedi ki...

Charisteas ve Meksika ile ilgili verilen bilgiler yanlis.

Charisteas komple yanlis, Meksika ise kupaya iki kez evsahipligi yapan ilk ulke ama hemen ardindan Italya ve Fransa da bu unvana ortak olmustu zaten...

Flying Dutchman dedi ki...

@Onur Erdem

Charisteas olayında da haklısın benim çevirimde yanlış var sanırım.

Yalnız Meksika konusunda The Guardian'ın yanlışlığı var...Onlar Jules Rimet Kupası sonrası modern dönem demişler ama yanlış bilgi sanırım...Meksika 1970-86'ya ev sahipliği yaptı...1970'deki kupa halen Jules Rimet idi..O kupa ile sona erdi...

teşekkürler uyarılar için...ben de The Guardian'a bir mail atayım

Adsız dedi ki...

donovan super bir futbolcu ya,

van auger dedi ki...

bu zamorano olayı, captain tsubasanın
mangasında boku çıkartılırcasına kullanılmıştı.
Tsubasa, Barcelonada oynarken 28 numarayı giyerken 2 ve 8 in arasına
"+" koymuş.Kojiro Hyuga, Juventusta oynarken, 18 nolu formasının rakamları arasına "+" işareti koymuş.
Misaki, Jubilo iwatada oynarken 38 nolu formaya "+" işareti koymuştu.
(gerksiz bilgi servisi sunar diyip olası bir ayardan sakınıyım)

GiesmrailS dedi ki...

hakan sukur de (kral) inter de oynarken 54 -sakarya- nolu formasinada araya "+" koyarak 9 yapmiyor muydu

9 sanirim vierideydi o zaman

Gokhanson dedi ki...

torres türkiyeye gol atmadı mı?

Flying Dutchman dedi ki...

yok orada Pique, burada Xabi Alonso ve Riera'dan yedik golleri