16 Kasım 2009 Pazartesi

CASSANO IN NAZIONALE

















Cumartesi akşamı Pescara'da oynanan İtalya-Hollanda maçının başlangıcından kısa bir süre sonrası. Sahaya üzerinde Superman tişörtü bir İtalyan taraftar atlıyor. Ama S harfinden daha fazla dikkat çeken bir şey var tişörtte. "Cassano In Nazionale" yazıyor. Önce Sampdoria taraftarları, sonra futbolcunun kendisi, uzun bir süredir İtalyan basını ve son olarak La Gazzetta Dello Sport'un "hangi oyuncuyu milli takımda görmek istiyorsunuz?" anketinde % 63.4 oranla Cassano'yu zirveye oturtan İtalyan taraftarlar, onun milli formaya dönüşü yönünde Marcello Lippi'ye baskı uyguluyordu. Lippi'ye son mesaj yeşil çimlerden gelmiş oldu böylece. Peki Lippi oralı oldu mu? Hayır. "Sahaya birisi atladığında gözlüklerimi çıkarmıştım, onlar olmadan hiçbir şey göremem" diye saf ayağına yatmış ama biliyor tabii olanları.

Cassano Euro 2008'de, İtalya'nın İspanya'ya çeyrek finalde penaltılar sonucunda elendiği maçtan beri, yani Donadoni görevi bırakıp Lippi geldiğinden beri milli takıma çağırılmadı. İlginç biçimde bu 2 senelik dönem onun formunun sürekli yukarıya gittiği dönem. Özellikle bu sezonki performansına rağmen hala aday kadroya çağırılmaması Lippi'nin "form durumundan" başka kıstasları da uyguladığı yönündeki dedikoduları haklı çıkarıyor gibi.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

En en en güvenilir, dürüst ve iş ahlakı üst seviye(!) spor yayın organlarından biri olan Fanatik'te Cassano'nun Lippi'nin oğlu Davide'yi bir diskoda dövdüğü haberi yayınlanmış, bilemicem ne derece doğru.