10 Kasım 2009 Salı

EKSİĞİ OLMAYAN BİR ADAM
















Bu olay bana bir üniversite anısını hatırlattı. Fakülte kapsamında düzenlenen halı saha turnuvasındaki maçlardan birinde 2-3 farklı mağlup olmuştuk. Maç boyunca rakip takımın sol tarafında topu ayağına aldıkça Ryan Giggs misali akan bir oyuncu vardı. Maç bitti, işte tokalaşma merasimi sırasında sağ elimi uzattım. O da biraz utanıp sıkılarak sağ elini uzattı bana. Ben de zorunlu olarak sol elimi. Sonradan maç boyunca bizim sol kanadı dağıtan adamın neden böyle yaptığını öğrendim. Sağ eli küçüklüğünde geçirdiği bir kazadan dolayı yoktu. Maç boyunca da kazağını kolundan aşağı sarkıtarak oynuyor, bu engelini göstermemeye çalışıyordu. Onun gibi bir adam tarihi yazdı geçtiğimiz hafta La Liga'da. Alex Sanchez Real Zaragoza'nın 20 yaşındaki forvet oyuncusu. Geçtiğimiz hafta takımının Valencia'ya 3-1 mağlup olduğu maçta, 75. dakikada Lafita'nın yerine oyuna girdi. Bu onun bu sezonki ilk maçıydı. Ama daha ötesi, doğuştan sağ eli olmayan Sanchez La Liga tarihinde tek elle oynayan ilk futbolcu oldu. Bu unvana Segunda için geçtiğimiz yıl sahip olmuştu. Zaten işimiz unvanlarla değil, işine ve hayata bağlanma azminde. Sanchez bundan 2 yıl önce engeli yüzünden futbolu dahi bırakmak istemiş ama Zaragoza Üniversitesi'ndeki maçlarını izlemeye gelen takımın scoutları buna engel olmuşlar.

Ancak belirtelim, azim, kararlılık fedakarlık, tamam da, girer girmez kendisini Valencia ceza sahasında yere bırakıp hakemi aldatmaya yönelik hareketten sarı kart görmüş. Oyuna girdikten sonraki görüntüleri şu videoda 3. dakikadan itibaren izlenebilir.

La Liga'dan iki not aktaralım. Raul, Atletico Madrid maçında ilk onbirde yoktu. Sakatlıklar ve diğer zorunlu sebepler bir kenara bırakıldığında 7 yıldır ilk kez üstüste 3 maçtır sahaya çıkmıyor İspanyol oyuncu. Pellegrini bu uygulamada devam edecek gibi. The Guardian yazarı Sid Lowe onun için "artık futbolunun gerilemeye başladığı kesin, oyuna girdikten sonra bir pozisyonda topa koşarken geri geri gittiğine yemin edebilirdim" diyor.

Son olarak Atletico Madrid'den bir not. 1999 yılından beri Real Madrid'i yenemiyorlar biliyorsunuz. Aşağıda, bu süre zarfında onların yapamadığını yapanların listesi var. İnsan bir Suudi takımı kadar olamaz mı yahu!

Al Nasr Saudi Club, Al-Ahly, Alavés, Alcorcón, Almería, Anderlecht, Arsenal, Barcelona, Bayer Leverkusen, Bayern Munich, Betis, Boca Juniors, Celta Vigo, Deportivo, Espanyol, Galatasaray, Getafe, Sturm Graz, Hannover 96, Internazionale, Juventus, Las Palmas, Levante, Liverpool, Lokomotiv Moscow, Málaga, Mallorca, Manchester United, Milan, Monaco, Murcia, Nastic, Numancia, Olympiakos, Olympique Lyon, Osasuna, PSV, Racing, Rayo Vallecano, Nexaca, Real Sociedad, Real Unión, Recreativo, Roma, Servette, Sevilla, Spartak Moscow, Sporting Lisbon, Tokyo Verdy, Toledo, Valencia, Valladolid, Villarreal, Werder Bremen ve Real Zaragoza.

1 yorum:

sy dedi ki...

Milliyet artik her gun en az 1 haber arakliyor:

http://www.milliyet.com.tr/Spor/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&KategoriID=14&ArticleID=1160648&Date=11.11.2009&b=Tek%20eli%20yok%20ama%20forvet